Be like Jill
Persoonlijke verhalen

Be like Jill

Don’t be like Jill! Be yourself zou ik willen schreeuwen. Meteen daarna toegegeven, ik heb me er ook schuldig aan gemaakt. Het rondsturen van een Jilletje. Om precies te zijn die hier boven. Natuurlijk moet je dingen niet doen en laten simpelweg omdat iemand dat zegt of vindt en in plaatjes uitbeeldt. Sommige Jilletjes leveren bij mij wel een gniffeltje van herkenning op en de reacties van lezers zijn bijtijds hilarisch.

Mijn reden voor het doorsturen van bovenstaand Jilletje? Mijn grootste ergernis op Facebook (naast de ranzige plaatjes van mishandelde kinderen &  halfopengereten beesten bijvoorbeeld #auwmijnnetvlies) is het doorsturen van kettingbrieven en hoaxes. Jill heeft soms namelijk best een punt wat (in dit geval) betreft de “Facebookergernissenplaatjes”, ze heeft namelijk ook hun mening over andere dingen. Er zijn namelijk nogal wat algemene Facebookergernissen waar menigeen vrolijk aan mee doet. Je hebt gelukkig  altijd een keuze.

Je hoeft mensen namelijk niet te vriend te houden. Dus inmiddels heb ik een aantal mensen ontvriend. Ben je mij ineens kwijt op Facebook, dan weet je dat waarschijnlijk één van de volgende redenen er aan ten grondslag lag:

Je deelde nét iets te vaak ranzige bloederige foto’s 

Ik heb een tere kinderziel en wil dat echt niet op mijn netvlies! Er wordt hier thuis niet voor niks niet naar het journaal gekeken.

Of je stuurde iets te vaak binnen 12 seconden door dat je de meest fantastische zoon(s) of dochter(s) hebt

Uiteraard hou je van “me kids” maar dan zie ik liever een leuke foto van diezelfde kindjes voorbijkomen met een onderschriftje, dan zo’n vaag plaatje.

Wat vond ik het jammer om alleen maar te horen dat je overal en altijd schijt hebt aan anderen en wat ze denken

Natuurlijk is wat een ander van je vindt wel jouw pakkie an. Mijn mening is dat jij je best iets van een ander aan mag trekken. Dat geeft namelijk weer dat je om elkaar denkt en rekening met elkaar houdt. Als een ander vindt dat ik teveel over mezelf praat en meer interesse mag tonen, dan hoor ik dat juist graag. Ik mis het sowieso een beetje in deze maatschappij: “Je iets aantrekken van een ander”.

Misschien was je veel te vaak goedgelovig én/of dacht je niet na voordat je op delen klikte

Be like Jill

Je plaatste iets te vaak nietszeggende berichtjes

Om daarna, als iemand vroeg wat er aan de hand is, je zei: “Stuur maar PB, het is geheim”. Of het mag op Facebook, of je houdt je stil.

Iedereen krijgt meer dan één kans hoor & het blog is heus niet bedoeld om mensen af te zeiken, maar jeetje wat verwonder ik me met regelmaat over het deelgedrag op Facebook. Oké toegegeven, ik heb ooit iets heel hard voor een hoax aangezien, terwijl er in mijn omgeving écht een kindje bijna in een fluitje van de Action is gestikt, maar toch.

De Speld

De Speld (& een aantal broertjes en zusjes) zijn puur bedoeld voor satire, als je alleen de reacties daar al leest, heeft niet iedereen dat in de gaten. Het levert wel hilarisch leesvoer op.

Voor ik deel dat je een teek met zeepsop verwijderd, heb ik eerst onderzocht of dat klopt & als het té gek, raar, apart is om waar te zijn, is dat het vaak ook, dus check ik de feiten. Uiteraard snap ik dat de bedoelingen goed zijn. Vergeet alleen niet dat sommige vermiste personen al drie dagen terug zijn én sommigen niet teruggevonden willen worden. Niet elke foto is waar én denk er aan: Photoshop is de beste vriend van sommige mensen en niet elke oproep is zuivere koffie. Mijn advies: bij twijfel niet delen, of in ieder geval niet klakkeloos.

Mama-vrouw-van-rondom-gelukkig-geblaat

Wanneer je je ergert aan mijn mama-vrouw-van-rondom-gelukkig-geblaat dan kun en mag je mij uiteraard ook deleten. Voor mij is Facebook juist zo briljant, omdat het niets meer of minder dan een smoelenboek is. Het is voor mij een leuke makkelijke manier om betrokken te blijven bij mensen met wie “ik iets heb of had”. Je was een leuke klasgenoot, je was of bent een leuke collega, je hebt me geraakt. Er is of was een klik, een gemeenschappelijke deler. Ik hoop dat dát ook de reden is dat je mij hebt toegevoegd.

Kortom, be like Jill, maar blijf wel jezelf. Het draait allemaal om balans. Wat vind jij? Wat is jouw grootste Facebookergernis?

 

Bron Jill afbeeldingen

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Hahaha ik doe ook niks met de ‘be like’ hype. Behalve er om lachen, sommigen zijn echt goed en grappig.

    Tja… facebook ergernissen.. Mensen die alleen maar dingen delen. Eigenlijk van die verzamelpagina’s van like, deel & win mensen haha.
    En mensen die alleen maar negatief geneuzel er op zetten, of iedere dag wat ze eten, of hoe vaak ze wel niet in de sportschool zitten…

    Waar ik me over kan verwonderen zijn die mensen die altijd een triljoen likes en comments krijgen, maar zelf nooooit wat bij anderen liken of commenten. Niet dat dat moet, verre van… maar ik vind het altijd zo bizar. Alsof het goden zijn die aanbeden worden door zovelen maar nooit wat van zich laten horen ofzo. Apart.

    FB vind ik sowieso apart. Ik doe er eigenlijk niks mee behalve wat groepen en voor mijn blog. Oh en verjaardagsmeldingen, heel handig!
    Mona – Vandaagismooi.nl onlangs geplaatst…Minimaliseren, hoe ik dat doeMy Profile

  2. Om eerlijk te zijn ik doe helemaal niet mee met de Jilletjes of de Bobjes. 🙂
    Mijn grootste Facebookergernissen zijn mensen die zich permitteren om zomaar alles te zeggen zonder erbij na te denken hoeveel het iemand kan kwetsen. Ook achter het computerscherm zit een mens die de kwetsende of grove reacties kan lezen. Daarnaast is het zo dat mensen constant verwachten dat je ‘online’ bent en onmiddellijk een berichtje liked of via de chat terug reageert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.