In de keuken

De lekkerste broodjes

De lekkerste broodjes

Ook al is het heel slecht voor me, ik houd van brood! Zo erg dat ik soms liever twee keer brood eet, dan warm avondeten. De lekkerste broodjes zijn ook die met het avondeten. Dubbele koolhydraten, zo fout, maar zo lekker. Vandaag deel ik de voor mij lekkerste broodjes met je. En ja, ook die ene met warm eten. 

Waarom ik zo gek ben op brood? Geen idee. Ik weet wel dat ik van kleins af aan al van alles op brood doe. Verslaafd aan geroosterde broodjes met leverpastei en paprikapoeder. Of een broodje met spaghetti, vissticks met maggi, kaassoufle met pindasaus. Of stamppot bruine bonen, die van mij oma. De allerlekkerste, met de structuur van stopverf, daarom ook wel ‘Stamppot Stopverf’ genoemd. Alles bij voorkeur op wit brood. Vers wit brood. Alhoewel, in sommige situaties vraagt het beleg zeker om bruin brood, maar bij mijn tips zal ik dit zeker vermelden.

De lekkerste broodjes

Natuurlijk begin ik met mijn favoriete broodje, ik at hem voor het eerst bij de Deli France op advies van mijn tafelgezelschap en was verkocht. Reminds me dat ik hem wel nodig nog eens moet maken! Verder deel ik het recept voor een heerlijk broodje carpaccio en vertel ik je hoe je volgens mij boerenkool hoort te eten. Ook lees je hier welk broodje mijn grote favoriet was toen ik de lunchroom van de HEMA werkte én hoe ik die nog regelmatig thuis maak!

Broodje brie met walnoot

Men neme: plakjes brie – een broodje – walnoten – honing en vergeet niet de oven voor te verwarmen!

Bij Deli France kreeg ik een bruin pistolet, maar nog lekkerder vind ik heen Waldkorn. Snijd hem open en beleg met plakjes brie, verdeel daarover lekker wat walnoot én besprenkel met honing. Plaats hem in de oven, zodat de brie wat kan smelten en de honing lekker warm wordt en smelt over de brie en walnoot. That’s it, easy peasy en finger lickin’ good!

Broodje carpaccio

Voor een broodje carpaccio heb je nodig:

Flinterdun gesneden rauwe ham – runderrookvlees – rucola – olijfolie – peper – zout – pijnboompitjes – ciabatta

Bak de pijnboompitjes. Vermeng de olijfolie met peper (bij voorkeur 4 seizoenen) en zout. Snijd de ciabatta open en beleg één kant met rucola, runderrookvlees en de flinterdunne rauwe ham. Besprenkel dan met de olijfolie en bestrooi met de pijnboompitjes. Leg de andere helft van het broodje er schuin boven op. Eet smakelijk!

Broodje boerenkool met worst

Vers wit brood – stamppot boerenkool – rookworst – speklapjes – mosterd – augurk

Het allerlekkerst is het broodje boerenkool met worst met stamppot van de dag er voor! Bak het op in een koekenpan zodat er zo’n lekker gebakken korstje aan komt. Smeer dan een beetje mosterd op je broodje, beleg het met de stamppot en plakjes rookworst. Snijd een overgebleven speklapje (die je dus gewoon extra hebt gebakken de dag er voor) in stukjes en leg deze ook over het broodje. Bestrooi met plakjes augurk en leg het tweede plak brood er op en snijd het in twee driehoeken.

Favoriete HEMA lunchroom broodje

Beenham – ijsbergsla – ravigotesaus – plakjes donkerbruin meergranen brood

Snijd de ijsbergsla doormidden en dan in kleine reepjes. Spoel de reepjes schoon in een vergiet. Besmeer de broodjes ruim met ravigotesaus, verdeel de ijsbergsla over het ene plakje brood en verdeel hierover de beenham. Beleggen met het andere plakje brood en dwars door midden snijden (in driehoekjes). Voor mini sandwiches snijd je de driehoekjes nog eens door de helft.

Natuurlijk zijn er nog veel meer ontzettend lekkere broodjes zelf te maken en er komt vast nog wel een vervolg op dit blog. Voor nu vraag ik me toch af, welke lijkt jullie het lekkerst én wat is het gekste dat jij op brood eet?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.