In de keuken

Spaghetti Bolognese

Een vrij goedkoop, makkelijk en lekker recept, altijd goed toch? De kinderen noemen het inmiddels “Rodewetse Pasghetti” in plaats van “ouderwetse rode spaghetti” én het is meestal hun antwoord in de vriendenboekjes op de vraag: “Wat is je lievelingseten?”. 

Onze spaghetti bolognese. De echte Italiaanse mama’s draaien zich om in hun graf waarschijnlijk, want spaghetti bolognese maken ze daar vast heel anders. Wat wel echt Italiaans is? We serveren saus én pasta gemengd in één pan. Echte Italianen serveren pasta en saus nooit apart, schijnt het!  Voor de rest is het cheap & easy. In de tijd dat mijn vader geen werk had, moest het eten toch zo goedkoop mogelijk. Dit is één van de gerechten die we toen aten. Je kunt het zelf uiteraard uitbreiden. Salade erbij is altijd goed, of roer in stukjes gesneden cherrytomaat of courgette door de saus voor nét iets meer groente. Zijn je kinderen lastige groente-eters? Pureer de courgette en tomaat dan. Verstopte groente wordt meestal wel gegeten.

 

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
spaghetti voor 4 personen
2 dikke plakken boterhamworst
2 kleine blikjes (of één grote) tomatenpuree
scheut curry
scheut ketchup
knoflook
uien

Bijgerecht
pot augurken
eieren
boter voor het bakken van de eitjes

Kruiden

strooiaroma
kerriepoeder
paprikapoeder
gehaktkruiden
gemberpoeder
Italiaanse kruiden (gedroogd)
basilicum (gedroogd)
oregano gedroogd
ketjap
maggi

 

Wat moet je doen?

Bak het gehakt rul in een pan. Snijd ondertussen ui en knoflook en de dikke plak boterhamworst in stukjes. Is het gehakt gaar, dan voeg je dit toe aan de pan.

Verrijk je de saus met extra groenten naar keuze, dan kun je deze er nu ook meteen bij in doen, de saus is namelijk zo klaar en anders blijft deze groente te hard.

Kruid het mengsel in de pan met de kruiden die in het rijtje staan. Wees niet té zuinig. Goed roeren, zodat alles zicht lekker mengt. Dan de blikjes tomatenpuree toevoegen. Lepel ze goed leeg. Daarna voeg je twee blikjes water toe en een flinke scheut van de curry en de ketchup en roer je weer goed. Je saus is klaar. Om de saus nog even lekker te laten trekken laat je het zacht op staan op een treefje (is dat Nederlands?).

Terwijl je saus nog even lekker doortrekt, kook je de spaghetti beetgaar. Klop de eitjes voor je ze bakt even in een kopje los. Roer de spaghetti door het gehakt mengsel. De augurkjes en de gebakken eitjes zet je gewoon op tafel, iedereen kan naar wens bepalen hoeveel ei en augurk hij op zijn bord in stukjes snijdt immers. Ook lekker? Een zakje geraspte kaas op tafel, om er voor het eten over te strooien.

Serveer eventueel met een salade van tomaatjes, komkommer, feta, olijfolie, peper en zout en wat balsamico-azijn.

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

3 Reacties

  1. […] veel Oosters geïnspireerd eten, maar we ook veel van dat soort kruiden in bijvoorbeeld de nasi en spaghetti gebruiken, zorgen we wel dat ze er zijn. Dat geldt met name voor ketjap, chilisaus en oestersaus. […]

  2. […] vast wel een keer weer zin in “ouderwetse rode spaghetti”. Ook wel bekend als onze spaghetti bolognaise. We aten het vroeger thuis vaak en het kwam tot stand in de periode dat het allemaal wat goedkoper […]

  3. […] Zo klein en soms zo groot! Mijn zoon. Hoe lang we op hem hebben moeten wachten, hoe zeer ik dat meestal vergeet. Hij is er! Het was een heerlijke dag donderdag. De jongsten waren al bij ons en plotseling hoorde ik Thomas. We waren extra stil en toen hij voorbij het muurtje was, begonnen we uit volle borst te zingen. Zijn snoetje was onbetaalbaar. We zijn nog even blijven liggen en toen rustig aan opgestaan. Van nood waren René en ik allebei vrij (we zouden alleen om half vier thuis zijn), dus de oudsten mochten kiezen wie ze wanneer naar school bracht. René mocht de ochtend. Ik bracht ze voor de middag, met de traktaties. Om half vier aten we heerlijk een gebakje op zijn verjaardag en ‘s avonds aten we zijn lievelingseten; ouderwetse rode spaghetti. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.