alles is muziek en lang leve de liefde
Inspiratie What's new

Alles is muziek en Lang Leve de Liefde

Door Carin – Alles is muziek en Lang Leve de Liefde na een gezapig weekendje tv kijken. Niemand reed te hard en alleen Marieke Elsinga leek even boos te worden toen Valerio aan de talkshowtafel van Renze iets wilde zeggen over haar programma ‘Alles is Muziek’. Renze zag een uitslaande brand ontstaan en kapte Valerio af, waardoor dat het enige vuurwerk van dit weekend was. Verder Lang Leve de Liefde, want dat zegeviert vaak wel, een aangename verrassing en het is de toon die de muziek maakt.

Alles is muziek in Renze en Lang Leve de Liefde

Mylène zag een aantal weken geleden de date van Iva en Lisa, die allesbehalve soepel verliep. En dat terwijl ze Iva toch zo’n leuke man vond. Mylène trok de stoute schoenen aan en schreef voor een date met Iva. Mylène zoekt die familieman, die zorgzaam en fysiek is een waarmee ze dé kroelklik heeft.

Natuurlijk nam ze iets leuks voor Iva mee en daar was ze mij eigenlijk al kwijt. Waarom een mixer Mylène? Als hij van bakken houdt, heeft hij die mixer ongetwijfeld zelf toch al wel? Vind je hem een pannenkoek? Moet hij zich voorbereiden op een oude taart? Overigens nam Iva een beer mee voor zijn date, maar die beer belandde ’s avonds bij hem in bed. Vond ik ook best raar.

Spinnend als een kat

Het moment waarop ik rap het appartement had verlaten? Toen Mylène vertelde dat ze 2 katten heeft, kroop Iva spinnend als een kat over de bank richting Mylène, die duidelijk niet wist wat ze ermee moest en haar date ongemakkelijk uitlachte.

Als Iva dansend van het uitzicht staat te genieten, vraagt Mylène hoe hij haar dansmoves inschat. Iva hoeft niet nadenken. ‘Kramp’. En bedankt Iva. Daar scoor je écht punten mee. Bedoel je misschien ‘krumping’, die acrobatische hip hop moves?

Rasti Rostelli

Dan maar een andere act uitproberen. Onze Rasti Rostelli vraagt Mylène om 1 minuut in zijn ogen te kijken. Hij kijkt zo angstaanjagend serieus dat Mylène bijna vlucht naar het toilet. Nadat ze het een minuut heeft volgehouden, wil hij haar belonen met een zoen. Eh Iva? Zo snel heb je een vrouw niet voor je gewonnen. Hier was niks romantisch aan en dat levert je dus écht geen zoen op.

Als het tweetal samen in de sauna zit ontstaat er discussie. Iva vraagt waarom Mylène aan zijn kont zit. Maar dat zit ze helemaal niet Iva. Mylène weet echt van niks. ’s Nachts wordt het bed gedeeld met elkaar én met beer, die het beste plekje heeft. Als de wekker ’s ochtends gaat springt Iva als een aap door het bed op latino-muziek en na 24 uur wordt er verlengd. Wel op voorwaarde dat het iets fysieker wordt. Ik kijk niet, zucht.

Martin en Patricia

Och, och, och, hoe fout kan een date gaan? Kort na de kennismaking wordt de pot met vragen erbij gepakt. Als Patricia vraagt of Martin romantisch is, heeft hij eigenlijk geen tijd voor die vraag. Hij is druk met een stapel blokken. En nee, hij heeft geen idee of hij romantisch is. Nou Martin, je bent misschien een zorgzame keukenprins, maar jouw romantiek houd op bij de letter R.

Hoe lang duurt verliefdheid

Patricia is hartstikke romantisch. Ze douwt graag een lief briefje tussen je brood. Lief bedoeld Patricia, maar ik voorspel je dat Martin zijn tanden zó in die boterham met pindakaas zet en jouw lieve briefje ongelezen mee oppeuzelt. De date loopt ook aardig spaak bij de vraag ‘hoe lang duurt verliefdheid’.  Volgens Patricia is dat vlot over, want als je even samen bent doe je niet meer zo lief. Eh.. Patricia? Martin was toch écht 12 jaar verliefd en als jij al heel snel niet lief meer doet..

Qua lengte pasde ge nie

Als Patricia Martin vraagt of het liefde op het eerste gezicht was toen ze binnenkwam, ging alle hoop op liefde verloren met zijn opmerking ‘ge ben eerlijk en zorgzaam, maar qua lengte pasde ge nie’. En daarmee trok hij een wond open bij de arme Patricia, die overal te horen krijgt dat ze zo lang is. Beteuterd likte ze haar wonden op de bank en Martin, wiens skills na 16 jaar knap roestig zijn geworden, gaf niet thuis. Een arm om haar heen was lief geweest Martin.

Een moeilijk uiterlijk

Als het tweetal samen in de hot tub zit, krijgt Martin een koekje van eigen deeg als hij vraagt hoe Patricia zijn uiterlijk in 1 woord omschrijft. Ze hoeft niet nadenken en zegt: ‘moeilijk’. Een moeilijk uiterlijk Patricia? Hoe ziet een moeilijk uiterlijk er uit? Ze legt uit dat het niet slecht is, maar ze is niet zijn type. Nee Patricia, Martin had ook liever met een type als Chantal Jansen in dat bad gezeten.

Patricia daarentegen doet een angstaanjagende uitspraak: als zij harder zou kunnen lopen dan Rico Verhoeven van haar weg kan lopen, dan is hij van haar. Ik kan alleen maar zeggen: ‘rennen Rico, ze heeft goddank haar bril niet op, dat is je kans’. In appartement 2 is het dus trekken aan een dood paard en na 24 uur gaan ze beiden met piepende bandjes naar huis.

De Platenzaak

Ik bleef tijdens het zappen hangen in dit nieuwe programma. En ik vond het een verrassend leuk! In dit programma proberen Daan Boom, Tobias Camman en Stijn van Vliet [bekend van Streetlab] om een hit te schrijven voor een artiest met jarenlange ervaring.

Dit keer benaderden ze Lee Towers, voor wie de heren een enorm respect hebben. Mooi om te zien hoe ze steeds zekerder werden van hun zaak en hoe de afwachtende 77-jarige zanger steeds meer in de greep raakte van de samenwerking. De 3 schreven voor Nederlands enige crooner een prachtig Lee Towers-waardig nummer en de zanger, die als eerste gala’s in Ahoy’ gaf, kreeg steeds meer waardering voor de mannen. Een aanrader dit programma. Volgende keer staat Trafassi centraal en als de spoilers kloppen, dan wordt het hard werken voor de mannen om iets moois te schrijven.

Het is de toon die de muziek maakt

Zaterdagavond was de 2e aflevering van Alles is muziek. Een programma gepresenteerd door dj Marieke Elsinga. Het is de bedoeling om aan te tonen dat je met allerlei dingen muziek kunt maken en dus een lied kunt maken.

Het programma komt slecht uit de verf en ik wilde wel eens zien waarom. Ik heb met volle verbijstering gekeken naar flessen cola die opengedraaid werden, navels die met een fietspomp opgeblazen werden, pakken melk die veranderen in een drumstel en met het tosti-ijzer van je schoonmoeder blijk je ineens de drumsolo van Phil Collins’ In the air tonight te kunnen naspelen. Toen Jeroen van der Boom een vuurpijl na probeerde te doen en Irene Moors ‘sjoelbak speelde’, heb ik de pijp aan Maarten gegeven. Ik ben iets leuks gaan streamen.

Zo vals dat de kraaien van hun tak vielen

En als we het dan over muziek hebben: Zaterdagavond mocht de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival voor de 2e keer hun lied laten horen. Ging het in Madrid een paar weken geleden helemaal fout, hier konden ze laten horen dat het heus goed komt. Dit nummer werd door de nationale jury gekozen uit 400 inzendingen, dus dan moet het wel goed zijn toch? Geschreven door Duncan Laurence en zijn vriend en Duncan weet als winnaar een beetje ‘hoe het Songfestival werkt’ toch?

Maar waar waren die beide mannen? 2 onbekende Nederlandse artiesten, Mia Nicolai en Dion Cooper zijn samengevoegd tot een duo. Nou ken ik wel Alice Cooper, maar Dion? Om een lang verhaal kort te maken: het ging opnieuw goed mis. Zo vals dat de kraaien van hun tak vielen.

Ik zag mijn man, die van geluid een deel van zijn werk heeft gemaakt, een flinke wegtrekker krijgen bij het optreden van dit duo. Ik heb weinig hoop dat dit binnen een paar weken nog goed komt. Tijd voor plan B dus? Wat zou er gebeuren als onze inzending ziek wordt? Mag er dan iemand anders naartoe? Kan iemand alvast de agenda van Davina Michelle checken?

❥ Hoe dan ook: ik moet constateren dat de liefdesbaby van Duncan Laurence en zijn vriend bepaald geen mooi kindje is. Herman Finkers zou het wel weten en zeggen: ‘het is een lief kind’.

 

Alles is muziek © RTL

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] had het in mijn vorige terugblik al voorspeld: dat wordt niks met Mia en Dion. En dat werd het ook niet. Hoewel ze zuiver zongen, […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.