Home MAR-JOYA and they lived happily ever after #3

and they lived happily ever after #3

by Marjo

 
Via een collega van destijds had ik de naam van “Bruidsmode Joan” doorgekregen om eens te kijken naar een jurk. In Maart hadden ze een huisshow en die dag zijn we voor de 1e keer naar Leeuwarden  gereden. WOW, wat was het een supermooie show. We hadden niet zolang daarvoor nog een gezien in Groningen tijdens een bruidsbeurs. Die haalde het niet hierbij. De zaak was ge-wel-dig, er was zelfs een serre zodat je je jurk ook met slecht weer in daglicht kon zien. 

De eigenaresse en de meiden die daar de show liepen hadden het zo naar hun zin, je kon gewoon merken dat ze leuk vonden wat ze aan het doen waren. Er werd erg op details gelet en daar hecht ik erg veel waarde aan. 

Verder hadden ze er  modellen in ALLE soorten en maten lopen. Ook hadden ze jurken in alle maten op voorraad, zodat je ook met een wat grotere maat wel dingen dicht kan krijgen en niet alles met een lapje stof hoeft te passen. Dit vond ik zo de moeite waard dat we al met al nog wel 4x in wisselende samenstelling naar Leeuwarden zijn gereden. Op de dag van de huisshow hebben we meteen een uitzoekafspraak gemaakt: 12 maart 2002. Het was al een prachtige leuke dag met ons vijfjes, maar nu achteraf, nu oma er niet meer is, is het een extra waardevolle herinnering.

Even voor de duidelijkheid: ik wist niet wat ik wilde, maar ik wist wel wat ik niet wilde: Sleep, sluier, blote armen, hoepel, handschoenen, strik op de kont.

Degene die mij zou helpen stelde zich voor en vroeg me waar ik naar op zoek was. Ik heb gezegd dat ik dat niet wist, maar dat ik het erg belangrijk vond dat het bij mij én erg belangrijk bij mijn figuur moest passen. Wat ik niet wilde heb ik niet gezegd, omdat ik er objectief tegen aan wilde blijven kijken, misschien zou juist alles wat ik niet wilde juist erg goed staan.  

Zij heeft een aantal jurken uitgezocht en toen zijn we begonnen met passen. Ik heb van alles aan gehad: met mouwtjes, zonder mouwtjes, met ladingen kraaltjes, met strikken, met een halter en binnen deze soorten ook nog weer met onderling wat verschillen.

Gelukkig hadden we een systeem, wat ik nu meteen als tip meegeef aan alle nieuwe bruiden: steeds als ik één mooier vond als de ander dan werd de minst mooie meteen weg gehangen en zo hebben we de keus snel kunnen beperken tot 2 jurken. 

Nu nog de definitieve keus, best moeilijk maar bij de ene had ik nogal wat traantjes gelaten en voelde ik me echt een bruid, dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.

Gelukkig was dit ook de jurk die mijn lieve steun en toeverlaten het mooiste vonden. Tijdens mijn vertwijfeling wilden ze niets zeggen om mij maar niet te beïnvloeden, zodat deze jurk ook echt 100% mijn keus zou zijn. 

Behalve dat de jurk zonder mouwen was, had het een sleepje. Mijn moeder had daarnaast geopperd dat ik misschien voor de grap even een sluier moest passen. Dus dat. Het maakte het helemaal af en dus weer iets wat ik niet wilde. Nou dan ook de  handschoenen maar passen, dus alleen de strik op de kont ontbrak. Gelukkig maar.

and they lived happily ever after #3

Voor wat voor jurk zou jij gaan als je zou trouwen & wat zou je absoluut niet willen?

♥MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

aniek 6 augustus 2015 - 21:19

Wat was het een mooie dag

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.