andy en melissa
What's new

Andy en Melissa, de neven van Eus en Five Live

Door Carin – Met de c van covid weer in de maand is het tijd voor een nieuwe terugblik op alles wat me bezig hield op tv. Ik keek op vrijdagavond naar Andy en Melisa en gisteravond naar de neven van Eus en Five Live. En voor dat laatste waren de verwachtingen in tv-land hooggespannen. Een nieuwe tv-serie van de hand van Linda de Mol en uiteraard pikte ze zelf een rolletje mee. Andy en Melissa, de neven van Eus en Five Live, je leest het vandaag!

Allereerst de realityshow van Andy en Melisa. En voor degenen die ze niet kennen: oud-voetballer Andy van der Meijde en zijn vrouw Melisa. Gloednieuwe afleveringen en daar werd op tv al de hele week reclame voor gemaakt. En dus ging ik ervoor zitten en vond ik er iets van.. In deze serie afleveringen draait het vooral om de nieuwe Spaanse villa die Melisa heeft aangeschaft. Zonder medeweten van Andy. Je zou denken dat Andy in lichterlaaie zou staan, maar niets was minder waar. Hij lachte het weg, zoals hij bijna alles weg leek te lachen.

Andy & Melisa – in een vlaag van enthousiasme

Ik kon ook niet zo goed inschatten of hij de ernst wel helemaal doorhad. Een huis Andy.. dat kost aardig wat geld elke maand.. Voor Andy was maar 1 ding belangrijk: er zit een mooie club naast. Eh.. Andy? Dan zou het ook best eens niet zo’n rustig plekkie kunnen zijn? En wat voor club? Straks om het uur een luide bel omdat er een nieuwe ronde ‘pole fitness’ op het punt van beginnen staat. Je hebt overigens gelijk: in de volksmond noemen we dat gewoon paaldansen. Melisa zette haar handtekening ‘in een ‘vlaag van enthousiasme’ en volgens mij moet je toch knap oppassen als zulke vlagen zich aandienen.

Man zonder handen

Daar waar het appartement van buiten al spic en span is, moet er van binnen nog flink geklust worden. Gelukkig is daar Andy.. en die valt niet in de categorie ‘man met 2 linkerhanden, ook net niet in de categorie ‘man met 2 rechterhanden’.. nee.. Andy is meer type ‘man zonder handen’. Want hij heeft écht geen zin om te klussen. Andy wil gewoon in de zon liggen. En dat doet hij totaal voorbereid kan ik je zeggen.

Dokter Don

Voorafgaand aan het vertrek naar Spanje ging de hele familie, dus Andy, Melisa, één van de dochters, een vriendin én Andy’s schoonmoeder naar Dokter Don.

Het leek verdorie wel een dagje Efteling! En die stond ze al handenwrijvend op te wachten. Dokter Don botoxte de hele familie en heeft naderhand waarschijnlijk een prettige rekening gestuurd. De vlam slaat bijna in de pan als Andy aan de pas gebotoxte Melisa vraagt om eens boos te kijken. Want met verse botox in je wenkbrauw, kun je dat natuurlijk wel schudden. Vervolgens is meneer zelf aan de beurt en dat was voor mij écht het moment om spoorslags een kop sterke koffie te halen. Andy vind die zweetplekken in je shirtje zo lelijk en dus liet hij de zweetklieren in zijn oksels botoxen. Om in de termen te blijven: ze gingen een tijdje op non-actief.

De volgende dag ging de reis via Eindhoven airport naar Spanje. Vriend Geo mocht mee om Andy’s kluswerk te doen. In Melisa’s koffer zat een grote voorraad kunstgrastapijttegels om de omheining van het balkon mee te bekleden. Want je wilt natuurlijk niet dat ze je zien zitten! Kom je in het appartement, blijk je helemaal niet door de omheining heen te kunnen kijken. Daar sta je dan met een horde kunstgrastapijttegels die op het vliegveld voor €200 aan extra bagagekosten hebben gezorgd. O ja.. dat extra koffiezetapparaat en die 300 koffiecups die mee waren, mochten ook niet gratis mee vanzelf.. Gelukkig had Andy, nog altijd lachend, de oplossing: aan de muur met die tegels.

Hangry Andy

De volgende dag ging het stel naar een meubelwinkel om meubels en andere spullen te kopen. En daar heeft Melisa een handige tip voor: je staat zó weer buiten: je zegt een beetje wat je mooi vind en welke kleur je leuk vind en dan zeggen ze vanzelf iets. Tuurlijk lieverd..

Overigens hoefde ze niet op de input van Andy rekenen. Die gaat mee omdat het moet. En hij bleef netjes lachen, totdat hij voor de 3e keer geen reactie kreeg op zijn toch vrij duidelijke aanwijzing. Hij zei namelijk toch écht: “ik ep honguh’. En als Andy honguh ep, dan moet je hem écht voeren Melisa! Nu was ie gewoon ineens spoorloos. Weg.. Hij bleek bij de buren op het terras te zitten met een panini en een versgeperste jus d’orange. Mijn tip Melisa? Laat hem in godsnaam thuis of zet hem meteen op dat terras. Heb jij 10 rustige minuten om meubels te kopen.

De neven van Eus

Via de botox van Andy en Melisa naar de neven van Eus. Andere neven deze keer. Neven met een halal hotel, waar mannen en vrouwen het grootste gedeelte van de dag gescheiden doorbrengen. Alleen het diner mag je met z’n tweetjes eten, voor de rest is het ieder apart. En ik verwachtte dat daar ten eerste niet veel interesse voor zou zijn en ten tweede dat dat niet erg gewaardeerd zou worden.. niets bleek minder waar. De mensen die geïnterviewd werden waren erg enthousiast en de hotelgasten leken blij. Een halalhotel. Ik moet nog even wennen aan het idee.

Daarna ging Eus naar neven die opereren in het medisch toerisme. Oftewel: haartransplantaties, nieuwe gebitten, neuzen en andere aanverwanten en natuurlijk botox. Iedereen werd ontvangen door een hartelijke neef, die zijn klanten begroette met een warme omhelzing. Die snapte ik wel. Natuurlijk word deze neef blij van elke klant. Die rekenen écht geen tientje af. Maar de neef leek keurig werk af te leveren, dus mij hoor je niet. Ik was wel verbaasd toen ik hoorde dat er jaarlijks 130.000 mensen voor een medische ingreep naar Turkije komen. Dat ze vervolgens worden gegrepen door de schoonheid van het land en terugkomen snap ik beter. En de regering ook, want die betaalt om die reden 60% van de advertentiekosten terug aan de neven. Een win win-situatie!

Wel even een tip: mocht je een nieuw Turks gebit aanschaffen (zou je dan ook meteen Turks kunnen spreken?), de afdeling aftersales levert de nazorg. Dus neef niet bellen mocht het hier en daar nog wat knellen.

Five Live

En gisteravond was dan de langverwachte eerste aflevering van Five Live, de nieuwe serie van en met Linda de Mol. De naam zegt het al: alles draait om een kijkje achter de schermen bij een tv-programma. Mocht je iets herkennen? Dát berust op toeval.

Natuurlijk wordt de serie gemaakt door een cast met gevestigde namen en ik heb er met heel veel plezier naar zitten kijken. Volgende week weer wat mij betreft!

Bron afbeelding Andy & Melissa – Mediacourant.nl

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.