Home INSPIRATIE Bewust Ouderschap – vier weekse online cursus

Bewust Ouderschap – vier weekse online cursus

by Marjo
bewust opvoeden, beperkende overtuiging

Een tijd terug kreeg ik de kans om de 4 weekse online cursus bewust opvoeden van Petit Belle te volgen. Vol enthousiasme meldde ik me aan. En toen…gebeurden er dingen. Iets met oppas een keer of twee en meer. Eigenlijk weet ik niet eens zo goed meer wat allemaal. Ook iets met een niersteen. In ieder geval ging ik achter de feiten aanlopen en heb ik nog moeite om alles weer bij te krijgen. Nét op het moment dat ik dacht adem te krijgen, kregen we te maken met iets anders dat ons de adem beneemt. Bewust ouderschap zou juist nu enorm van pas komen. Een vier weekse online cursus zóu prima in te passen moeten zijn. 

Niets is minder waar. Het is passen en het is meten de eerste weken van thuis quarantaine. Het is geen vakantie immers. Opvoeden gaat zeker door, zelfs ook wel bewust, op mijn manier. Ik check de afgelopen weken steeds vaker wat mijn actie voor interactie oproept. Wat de situatie met hen doet en wat ze nodig hebben. Luisteren met mijn ogen en hart, in plaats van met mijn oren. Dat is wat de online opvoedcursus mij tot nu toe gebracht heeft. De bewustwording wat opvoeding met mijn kinderen doet en welke rol ik daarin speel. Een belangrijk inzicht. De teugels mogen iets losser, binnen de schema’s in verband met thuisonderwijs en enige grip op de situatie, die ik de kinderen en mezelf wil geven. Behalve praktisch is er nog een reden, waardoor ik bleef steken.

Cursus Bewust Ouderschap Petit Belle

De cursus belooft je het volgende te leren:

    • Kijken naar jouw basis
    • Hoe je bewust(er) opvoedt
    • Hoe je meer rust krijgt
    • Hoe je meer verbinding krijgt

Wat me het meest aanspreekt is dat het begint met kijken naar mezelf, mijn basis. Ook meer rust binnen het gezin is welkom. Helemaal in deze onrustige periode waarin nog niet alles is zoals het moet zijn en er voor de kinderen veel wisselingen zijn. Op school en thuis.

Eerste indruk | Bewust Opvoeden praktisch

Na het inloggen kwam ik in een bekende omgeving. WordPress. Het programma waar ik mijn blog in maak. Toch is het even zoeken. Dit zegt meer over mij. Net als de gemiddelde Nederlander lees ik niet goed. Ik scan en zie niet meteen wat ik verwacht. Dan zie ik onder mijn naam een menu, waarin het woord “cursussen” te voorschijn kwam. Eigenlijk is het mijn eerste online cursus op deze manier. Ik moest er even inkomen. Ook moest ik door wat kleine spelfouten heen lezen. Grappig want dat herinnerde mij aan het feit dat ik mijn blogs ook nog eens kritisch door wilde lezen. Op de to-do-list erbij.

Het eerste advies van de cursus: “VOLLE AANDACHT”.  Hoe zit ik? Kinderen achter me, kindje voor de televisie. Sounds on! Ik besluit op dat moment te lezen en dan die avond te doen. En dan komt de confrontatie. Iets waar ik, net als de kinderen in Berenjacht, dwars doorheen moet.

Waardevol

Dat heeft meteen de cursus Bewust Ouderschap waardevol gemaakt. Een bewustwording over mijn eigen opvoeding. Ik heb met de eerste opdracht geleerd dat ik veel dieper moet gaan dan ik eigenlijk wil. Eigenlijk weet ik helemaal niet veel meer van mijn kindertijd, laat staan mijn opvoeding. Om mezelf en de kinderen een plezier te doen, ga ik dat met alle liefde doen. Liefdevol voor mezelf, mijn ouders en mijn opa en oma, voor mijn kinderen, terugkijken naar vroeger. Helemaal nu.

Beperkende overtuiging

Rianne vroeg op een gegeven moment naar mijn mooiste inzicht tot nu toe. Bewust worden van je beperkende overtuiging. Dat voelde heel confronterend.

Je mag je ouders dankbaar zijn, maar best (en tegelijkertijd)  twijfelen aan hun opvoeding.

Ik ben mijn moeder en de rest dankbaar voor mijn opvoeding en best trots op de persoon die ik geworden ben. Maar ben ik dat ook op de (af en toe voor mijn gevoel,  jaren ’50) moeder die ik ben geworden?

opvoeden van moeder op dochter, bewust opvoeden, bewust ouderschap, online cursus

En hoeveel is de opvoeding die ik heb gehad van niet alleen mijn moeder, maar ook stiefvader, oma en opa en vader, daar deel van en hoeveel de omstandigheden? Door deze cursus hoop ik de opvoeding van mijn kinderen nog liefdevoller in te zetten en het nog meer bij hen individueel te laten passen. Geen kind is hetzelfde.

Bewust opvoeden

Net als de meeste moeders heb ik het gevoel dat ik maar iets doe. Toch zou ik graag bewuster opvoeden. Het bewust ouderschap spreekt me aan door de verbinding met je gezin. De rust vinden in opvoeden. Met drie kinderen, een druk bedrijf en de sollicitaties had ik het gevoel dat opvoeden en ouderschap tussen de bedrijven doorging. Ik wilde dat dit weer prioriteit werd. Daarom wilde ik de 4 weekse cursus Bewust Ouderschap van Petit Belle graag proberen.

Een cursus over opvoeden voor vier weken is te overzien. Elke week een nieuwe opdracht. Niet de druk van alles in één week af willen hebben. Ik heb de cursus Bewust Ouderschap aangevraagd op een dinsdag, zodat ik me in kon lezen en donderdag als mama hier was kon beginnen met week één. Als het mee zat, kon ik het geleerde op vrijdag en in het weekend verwerken. Dat zat een beetje tegen. Het lukte niet eerder dan maandag in te loggen. De mail met de inloggegevens had ik tussen de twee bevestigingsmails over het hoofd gezien. Bestel je de cursus zelf, let dan op mail waar in staat dat je account is aangemaakt!

Over Petit Belle

Heb jij het gevoel dat je alleen maar strijd met je kind hebt, voel jij je dagelijks meer politieagent dan moeder en is daardoor het plezier binnen jullie gezin ver te zoeken? Hoe JIJ ook juist je best doet om het op verschillende manieren leuk te maken? Wil je positief opvoeden? Dan zou Petit Belle heel goed iets voor jou kunnen betekenen.

Met de verschillende cursussen van Petit Belle krijg je meer inzicht in het gezinsleven, het gedrag van je kinderen en hoe jij hier individueel invloed op hebt. Je leert jezelf beter begrijpen en vindt ook weer rust in huis waar je zo naar verlangt. Ook biedt Rianne de mogelijkheid om te sparren over zaken waar jij tegenaan loopt in de dagelijkse momenten met je kinderen.  Een online cursus positief opvoeden kan zoveel verschil maken, in welke vorm dan ook. Gun jezelf die mogelijkheid.

❥ Wanneer de cursus uiteindelijk afgerond is en ik één en ander daadwerkelijk heb kunnen toepassen en/of veranderen, lees je dat uiteraard op het blog. Want nu ben ik blij als ik na een dag op de bank kan ploffen en even NIETS HOEF! Op basis van de ervaringen en eye-openers tot nu toe, kan ik de vier weekse online cursus Bewust Ouderschap (€ 89,95)  wel van harte aanbevelen. 

 Tips
:  Met deze dagplanning geef je veel structuur aan de dagen dat je kinderen thuis zijn vanwege het Corona virus. Klik hier voor alle interessante ouderschap cursussen van Petit Belle
.

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.