Bladerdeeg gevuld met kalkoenfilet en brie
In de keuken

Bladerdeeg gevuld met kalkoenfilet en brie

 

Eigenlijk zou deze hapjes bladerdeeg gevuld met kalkoenfilet en brie “Hapje van Pet” moeten heten. Je kent haar wel, die ene ontzettend  lieve, zorgzame collega, die veel te vaak, iets veel te lekkers meeneemt voor iedereen! Nou dat is zij! Voor de Foute Kersttruien Dag nam ze ook weer iets zaligs mee:

Bladerdeeg gevuld met kalkoenfilet en brie (+ cranberry saus). Gelukkig voor jullie, mocht ik het recept van haar delen, dus ENJOY!

Bladerdeeg gevuld met kalkoenfilet en brie

Voor de hapjes

• Kalkoenfilet • Basilicum • Rozemarijn • Tijm • Knoflook • Olijfolie • Zout en peper • Geklopt ei • Brie •

Voor de saus

• Cranberries • Suiker • Water

Wat moet je doen?

Cranberriesaus

Cranberries, suiker en klein beetje water, laten koken tot het zacht wordt.

Pastei

Verse kruiden fijn snijden en kalkoenfilet marineren, laat 2 uur in de koelkast staan. Gemarineerde kalkoenfilet in olijfolie 1 tot 2 minuten snel bakken. Laten afkoelen.

Bladerdeeg invullen met kalkoenmengsel en een stuk brie erbovenop leggen en dicht vouwen. OPTIONEEL: klein theelepel cranberrysaus toevoegen.

Voor het bakken de pasteitjes insmeren met de geklopte ei voor het bakken.

Oven op 180 graden, 20-25 minuten bakken totdat de pasteitjes gaar/goudbruin zijn.

Serveren met de cranberrysaus als bijgerecht.

EET SMAKELIJK

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.