Broccoli Courgette soep
In de keuken

Broccoli Courgette soep

Koken, eigenlijk doe ik maar wat. Ik lees graag recepten, knip ze niet uit en bewaar ze ook niet. Ergens sla ik het wel op, in mijn hoofd. Het plannen van maaltijden doe ik zelden. Ik loop door de winkel, er komen recepten opborrelen, in mijn hoofd. Ik loop rond en ik kijk wat er is, wat eventueel samen zou smaken, wat ik lekker vind en maak daar iets van. Het zijn echt geen culinaire hoogstandjes en het eten komt op een bord of in een kom.

Zo simpel. Weinig fratsen, geen opgemaakte toefjes op het bord. Meer zo van kwak, hier is je eten. Deze keer wilde ik wel weer eens iets in de soep draaien. Maar wat dan, alles kan namelijk. Als je een staafmixer hebt kun je eigenlijk overal soep van maken.Dus kijken en kiezen. Broccoli soep. Heerlijk, maar wacht, courgette is ook lekker. Welke wordt het? Waarom niet gezellig samen. Doen we. En dan met babyspinazie. Jammer, dat is er niet. Wacht! Tuurlijk, snel naar de diepvries, daar hebben ze blokjes, lekker makkelijk te doseren. Uien, knoflook en kruiden heb ik wel thuis.

Broccoli Courgette soep

Thuis heb ik alles klein gesneden. Uien en knoflook fruitte ik aan in een beetje olie.Toen dat begon te kleuren doe je alle klein gesneden groente erbij. Ook de diepvriesspinazie. Denk even om wat ik net zei, dat de blokjes te doseren zijn. Ik heb enthousiast alles erin gegooid waardoor de spinazie iets te sterk aanwezig was.

Broccoli Courgette soep

Dit laat je even bakken. Dan blus je het af met een litertje water. Ik heb er deze keer een groentebouillon blokje en twee maggi blokjes ingedaan. Als de soep klaar is en je proeft het, kun je er altijd wat meer bij doen. Daarna heb ik er wat peper en zout overheen gedaan en de boel laten pruttelen tot alle groentes gaar zijn.

Dan haal je de staafmixer erdoor en maak je er een mooie romige soep van. Wil je hem wat meer dun, voeg je water bij. Ga je voor romiger, dan roer je er wat creme fraiche doorheen. Ter variatie kun je eventueel wat spekjes uitbakken en erdoor doen. Ik dit geval gind de soep in kommen en heb ik er gerookte zalmsnippers bovenop gelegd.

Variatie in de soepkeuken

De volgende ronde draai ik tomaten in de soep denk ik, met wortels! Vast ook lekker met een zoete puntpaprika ook zo lekker erdoor…..En gehaktballetjes! Ik weet wat we binnenkort eten !!! Alhoewel, als ik er geen water bij doe, en wel crème fraîche, wordt het ook een heerlijke pastasaus…

❥ Wat voor soep maak jij het liefst klaar? Laat je het weten wanneer je deze Broccoli Courgette soep hebt gemaakt?

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Lekker! Ik maak regelmatig soepen. Broccolisoep met een tikje mosterd. Of courgettesoep met gerookte zalm (of rode zalm maar dat vind ik zo’n gedoe met de graatjes die je van te voren eruit moet halen). Paprikasoep, of paprika-wortelsoep. Pompoensoep. You name it, I make it 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.