BZV Europa aflevering 10 - Laatste keuzes en op Citytrip!
Lifestyle What's new

BZV Europa aflevering 10 – Laatste keuzes en op Citytrip!

Door Carin – De recap van BZV Europa aflevering 10 – Laatste keuzes en op Citytrip! In deze zijn er immers nog 2 keuzes te gaan; sapperdeflap, zufrieden, love languages en kleine kibbelei. Oftewel: elkaar leren kennen op citytrip en sparren met je familie over cavia’s en alpaca’s.

Bij Claudia was er witte rook. Veel witte rook: haar hart had haar laten weten voor wie ze moest gaan. Arme René was bijna gebleven in het bewerken van het gras met die verhipte zeis toen Claudia hem even iets wilde vertellen. En dan heb je geen klompen nodig om nattigheid te voelen.

Claudia ging niet met René door en René snapte ‘m. Wat je dan vooral snapt is toch dat ons Yvon je komt halen René? Sneu hoor: toch niet de droomman zijn én een dagje korter in Frankrijk. Claudia vlinderde vervolgens naar Paul om hem het goede nieuws te vertellen. Eh Claudia? Paul zit net in zijn levende schilderij, dus wil je even voorzichtig zijn?

Sapperdeflap; Claudia kan wel een gat in de lucht springen

Als het nieuws tot Paul doordringt zegt hij iets wat er bij mij voor had gezorgd dat ik met hangende pootjes alsnog voor René had gekozen. Als een vrouw je zielsgelukkig vertelt dat ze jou toch écht de leukste vind, zegt je toch geen ‘sapperdeflap’ Paul? Ze mogen meteen op citytrip naar het romantische Deauville en daar genieten ze intens. En wat zeg je als je indruk wilt maken op een vrouw? Paul weet het wel: ‘ik heb jarenlang baantjes getrokken’. Hoe dan ook: Claudia kan wel een gat in de lucht springen van geluk en daar gaat het uiteindelijk om.

Donderswijs

Richard en Robin maken een trip naar de Slowaakse Karpaten. En dat is bepaald geen tripje om uit te rusten. Fietsen, klimmen en gillend door de glijbuis. Robin kreeg de keuze ‘de honeymoonsuite of 2 aparte kamers’en koos voor de eerste. Goede keus, want als het toch niet klikte, vond je elkaar in die kamer toch niet terug. En wat doe je als je meisje niet lekker zit? Inderdaad Richard: niet twijfelen en zelf als een volleerd interieurstylist de bank zodanig neerzetten dat het wèl gezellig wordt.

En gezellig werd het: Robin kan wel wennen aan Koninklijk wakker worden met een gezellige, kletsende man naast zich. Maar Robin? Verwacht je bij Richard elke zondagochtend zo Koninklijk wakker te worden en moet Richard dan ook zo’n uitgebreid ontbijt serveren? Richard kreeg er een beetje de giechels van.

Love languages

Over de vraag wat de love languages van Richard zijn moet hij nadenken. Lang nadenken. Om vervolgens te bekennen dat ie daar nog nooit van heeft gehoord. Nou Richard, vooruit dan maar.. ik help je een beetje: ‘aanraken, tijd en aandacht, het ontvangen van cadeautjes, complimenten geven en dienstbaar zijn’ Denk er maar eens over na. Maar Richard is boven alles ‘donders wijs’ met dat wat er op dit moment is. Heerlijk!

Haico en Jasmijn BZV Europa aflevering 10 de Citytrip!

Ach arme Haico. 43 jaar vrijgezel en nu heb je het ijskonijn uit de hoge hoed getrokken. Toen Jasmijn besloot om 2 aparte kamers te nemen riep ik tegen de tv dat Haico hier flink kon besparen: geeft u mij maar 1 kamer en een leeg vakje in uw diepvries voor mijn partner’.

Tjonge jonge.. wat had ik te doen met onze Deense boer. Maar Haico? Als de keuze voor 2 kamers je onzeker maakt, mag je dat ook gewoon tegen Jasmijn zeggen als ze je vraagt wat je vind van het feit dat ze 2 kamers wilde. Als het niet goed voelt, moet je het niet doen en deze keuze van Jasmijn voelde voor jou niet goed. Zelfs het weer was perfect afgestemd op de kille stemming tijdens de citytrip van Haico en Jasmijn, want het plensde van de regen. Per dag zag ik Haico meer spijt krijgen van zijn keuze. Jasmijn had het een beetje benauwd, want hé, hadden ze nou wel de juiste keuze gemaakt?

En iedereen vind ook maar iets van dat leeftijdsverschil. En hoe zorg je dan dat het toch nog een beetje gezellig wordt op je minivakantie? Eitje tikken! Haico keek alsof Piet und Anke het in Hannover hadden kunnen horen donderen. Maar jij wist dan weer niet wat ‘Flokkos’ zijn Jasmijn en dát kon Haico je dan weer precies vertellen. Da’s gewoon ’s morgns eet’n. Niets meer en niets minder.

Hoe maken we het nou een beetje gezellig?

Dan maar naar een pretpark. Want die belooft tenminste pret. O ja Haico? Een kleine tip: als je wilt weten of de achtbaan over de kop gaat, kun je dat beter vragen voor je in het karretje zit en de attractie al onderweg is.

Straks de inhoud van dat knettergrote ijsje met 100 km per uur weer naar buiten. Of die enge, halve smurfenblauwe suikerspin van Jasmijn. Had je bijna een zelfklevende smurfenblauwe bandana gehad.

Gemütlich und zufrieden

Bij Piet und Anke is het ganz gemütlich en ze zijn zufrieden. Ze zijn op citytrip naar Hannover en genieten van elkaar en de stad. Bij het zien van de bedden op de hotelkamer ploft Piet er meteen in. En dan wordt meteen duidelijk dat Piet niet degene is met de broek aan. Opschuiven, ik lig rechts zegt Anke. Ach Anke, verandering van spijs doet soms toch eten? Dit is niet lief van je. Piet schuift op en er wordt geknuffeld. Piet und Anke? Vergeten jullie die cameraman aan het voeteneinde niet?


Tijdens de ‘Rote Fahnenwandeling’ langs de highlights van de stad staan de tortelduifjes plots voor ein Goldschmied. Anke besluit ‘das wir hineingehen’. Eh.. Anke? Wil je Piet wel even geruststellen dat er nog geen ringen gekocht hoeven worden? Als Piet op een terrasje een hap van zijn taart wil nemen ontstaat er ‘kleine Kibbelei’. Nee Piet, éérst op je cappuccino wachten voordat je een hap van die taart neemt. Mijn man had een overtuigend advies voor Piet: ‘wen er maar aan’. Und Anke? Anke weet het zeker: Piet heeft nog niet veel van het leven gezien en laat zij nou net een uitstekende gids voor Piet zijn.

Geen keuze is ook een keuze

Hebben Ype Jacob en Johan voor het keuzemoment nog een klein beetje hoop dat een van beiden met Bernice op citytrip mag, niets is minder waar. Het drama bij Bernice krijgt geen sprankelend slot want ze stuurt beide mannen naar huis. Als ze weg zijn lacht ze opgelucht. Lekker weer alleen met de hond en dat is niks triest.

Maar Yvon? Vertel mij nou eens waarom Bernice het zo goed heeft gedaan? Het was toch gewoon een hele sneue boel in Zweden? Bernice voelde zich niet op haar gemak en kreeg maar geen kriebels of gevoel en ze blijft gefrustreerd achter met een stel cavia’s of alpaca’s. Misschien een tip voor leuke namen Bernice? Ype, Jacob en Johan? Ik moest nog wel even denken aan die 430 mannen die de Zweedse boerin schreven. Zouden die nu samen een kop koffie gaan doen om te vieren dat ze de dans zijn ontsprongen? Ik geef ze groot gelijk.

Volgende week de reünie. Komt Haico met Ellen? Want die heeft vast en zeker de camper weer
omgekeerd bij het zien van de beelden uit Aarhus. Zijn Piet und Anke nog verliebt? En Richard en Robin? Hebben zij het nog donders mooi met elkaar? We gaan het zien. Tot volgende week!

Uitgelichte afbeelding via boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl  Dit was BZV Europa aflevering zeven, vorige week nog even teruglezen? Klik hier.

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.