BZV Europa aflevering 8 - Expeditie Weiland
Inspiratie What's new

BZV Europa aflevering 8 – Expeditie Weiland

Door Carin -Met weer een logeerdag achter de rug in BZV Europa aflevering 8 – Expeditie Weiland begint het toch een beetje te leven op de verschillende boerderijen. Schematisch jaloezie in kaart brengen, hooibalengooien, dronevrouwen, Ich bin Hans und.. tschüss! Oftewel aflevering 8 in een paar woorden!

In Maison Normandië vordert de sollicitatieprocedure gestaag. Er stond een assessment op de planning in de vorm van een barbecue met de vrienden van Claudia. De beide butlers zijn ingewerkt, dus nu eens kijken hoe ze vallen in de vriendengroep. Een van de vrienden die zichzelf heel erg Frans leek te vinden, vroeg meteen aan Brabander Paul: ‘doe joe noo Goes Meewes’? Tuurlijk vriend van Claudia, zijn er Brabanders die Goes niet als extra broer zien?

Hartveroverende René

En toen Claudia al had besloten om voor Paul te gaan, was daar die hele hartveroverende actie van René. René voerde het pasgeboren kalfje spontaan 2,5 liter water omdat hij zag dat het zo’n dorst had. Ja Claudia, dát komt wel even binnen. Toch maar eens vragen of René nog meer van die charmeoffensieven voor je in petto heeft.

Toen ze hem vroeg hoe hij haar zou kunnen overhalen om voor hem te kiezen bleef het echter angstaanjagend stil. Dit was je kans René, wat doe jij nou? Al snap ik je wel. Claudia stelt elke vraag alsof het een strikvraag is. “Vind je dit brood lekker”? Ja? “Fout! Het brood is helemaal niet lekker en je bent dus gezakt”. Ik hoop dat je Claudia buiten het zicht van de camera’s om alsnog overtuigt.

Bernice

Op het Zweedse erf werden zowaar wat voorzichtige gesprekken gevoerd. Bernice vertelde Johan dat ze nog geen gevoelens heeft en Johan stelde haar gerust. Dat je die na 2 dagen nog niet hebt, is helemaal niks raar. Ze gaat iets leuks doen met de mannen apart en Ype Jacob mag mee naar het strand.

Bij het zien van een groot hart op het strand bedenkt Bernice iets leuks. ‘Zullen we ook een hart doen’? Maar waarom moest daar nou het woord ‘Friesland’ in staan Bernice? ‘Berype’ had ook nog best Fries geklonken, maar het was een mooie verwijzing naar jullie. Ik denk trouwens dat als jij voor Ype kiest, dat mem Johan houdt als hulp in de huishouding. Er moet me trouwens wel iets van het hart. Als je meedoet met een Nederlands programma, waarom moeten de gesprekken dan in het Fries? Wy sjoggers begripe dat neat famke!

Haico

En dan stel je een vraag waarvan het antwoord je zo aan het denken zet dat je bandana er bijna vlam van vat. Haico lag er zelfs wakker van. Want ja Haico, ‘ik zit ergens mee-Jasmijn’ is jaloers. 42 jaar heb je geen gedonder met vrouwen gehad en dan zal het nu nog even mis gaan. Want Ellen past het beste, maar Jasmijn vind je toch het knapst. Dat werd wel duidelijk bij het hooibalengooien. Al lag daar niet het talent van Jasmijn.

Dan maar schematisch de jaloezie in kaart brengen door 1-op-1 iets met je vrouwen te doen. Joggen met Jasmijn en naar het strand met Ellen. We zien hoe Jasmijn je buiten adem probeert uit te leggen hoe het nou zit met die jaloezie en ze vertelt dat ze bij het zien van de Deense boerderij van Haico in eerste instantie dacht ‘daar ga ik toch niet wonen’? O trouwens Haico? Het is niet zo slim om je vrouwen te zien als ‘de tegenpartij’. Als ze dat horen zijn de rapen gaar.. Het is geen verzekeringskwestie.

Dan nog even een korte aanwijzing voor Jasmijn: boeren eten tussen de middag warm, dus als je vraagt wat je schoonvader gisteravond at, krijg je maar één antwoord: bróóóóód…

Richard

Richard probeert orde te scheppen in de chaos die gedachten heet. En daarvoor probeert hij signalen op te vangen. Dat doet Marijke ook als Richard met Robin boodschappen gaat doen. Met haar mobiel hoog in de lucht in de richting van alle windstreken probeert ze haar beste vriendin tussen de tranen door uit te leggen dat het allemaal zo leuk is, maar ook zo lastig. Want er is ook nog steeds die andere vrouw.

En de Slowaakse variant vanBoer zoekt Vrouw verstaat ze ook al niet. Als de gedachten geen uitsluitsel geven, gaat Richard met zijn vrouwen tarwekuilen zoeken met een drone. Kun je lekker knus tegen elkaar aan oefenen hoe je een joystick naar links en naar rechts beweegt. Robin stond ernaast met een duidelijke ‘jij slaapt vannacht op de bank-blik’. Moet ik het nog even met je hebben over die drone Richard. Ik weet dat het maar één letter verschil is, maar toch.. je moet van ons Yvon je drooMvrouw zoeken en niet je droNevrouw. Ik ben benieuwd wie de eretitel volgende week krijgt.​

Piet

Begon de dag nog zo gemoedelijk op de boerderij van Piet met het voorbereiden van de barbecue want de kinderen van Piet kwamen langs, aan het einde van de dag was daar plots vuurwerk. Zo onhandig dat het leek te worden aangestoken door tieners die voor het eerst vuurwerk mogen afsteken, of kwam het omdat Gea het niet mocht merken?

Terwijl Piet geniet van twee vrouwen in zijn keuken die harmonieus kokkerellen, is de grote vraag hoe je beslag maakt zonder weegschaal. Ik zou zeggen: dat gaat niet lukken dames. Zeker niet met die Casanova in jullie buurt. De volgende dag gaat Piet bijtijds maaien. Nadenken over de vrouw met wie hij de grootste klik heeft. Terwijl Anke op de veranda haar krantje leest, duolingoot Gea op vol vermogen in een poging om het Duits beter onder de knie te krijgen. Als ik Anke was had ik Gea inclusief haar klaptelefoon zo over de veranda gekiept.

Maar Gea? Het is niet handig om op de veranda van Piet al een gesprek te gaan zitten oefenen met je volgende date. Dat je graag wilt blijven genieten van de Duitse omgeving snap ik, maar Ich bin Hans? Nee lieverd, je heet Gea en ik denk niet dat je zomaar Hans word. En als je dat wel wilt, is het misschien verstandig om dat even aan Piet te vertellen.

Ik ben bang dat je volgende Duitse zin ‘du musst leider dein Koffer packen’ wordt, want terwijl jij zo hard zat te oefenen gingen Piet und Anke een blokkie om. Piet kan zijn gevoelens niet meer verbergen en Anke wil voor de zekerheid toch nog even voelen. En dan is daar de eerste zoen van het seizoen. Nu Gea nog vertellen dat das Märchen vorbei ist.

Voor ik jullie een fijne week ga wensen, moeten we het nog over één ding hebben: Anke verklapte dat Piet haar de avond ervoor ook al had gezoend. Waarom zagen wij daar niets van? Wachten we al
weken op die eerste zoen, krijgen we ‘m niet te zien. Was het een zoen in pyjama? Zonder kunstgebit
en bril en dus onhandig? Sliep de cameraman al?

❥  En wat gebeurde er tussen Haico en Ellen op het strand? We mochten het kennelijk niet zien? Ik ga er eens over nadenken. Tot volgende week!

Uitgelichte afbeelding via boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl  Dit was BZV Europa aflevering zeven, vorige week nog even teruglezen? Klik hier.

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.