BZV Europa aflevering 9 - De eerste keuzemomenten
Inspiratie What's new

BZV Europa aflevering 9 – De eerste keuzemomenten

Door Carin – In de aflevering van deze week wordt er stiekem geknuffeld onder de kerstboom, wordt er getwijfeld, gemokt en verstandig gedaan, en hebben we te maken met een te dure kiepwagen, familiebarbecues en is Richard nou een schatje of een stoertje? Oftewel: BZV Europa aflevering 9 – De eerste keuzemomenten in een notendop!

Bij Madame Claudia moest het huiswerk van de mannen nog even worden nagekeken. Ze hadden een week gehad om het in te leveren, dus tijd voor feedback. De vraag? Hoe kun je mij overtuigen om voor jou te kiezen? Zelfs in een sollicitatiegesprek een afgezaagde zin Claudia.

BZV Europa aflevering 9 - De eerste keuzemomenten

Had je verwacht daarop écht een antwoord te krijgen die bij jou de doorslag zou geven? Nee hoor, Paul de coach zal een sociaal wenselijk antwoord geven en René zal gewoon dichtslaan. En dat gebeurde ook. Paul ziet het wel zitten en voelt ‘dat er meer in zit’. René ziet een twijfelende vrouw en ziet zichzelf als een goede aanvulling. Goed plan René, kunnen jullie lekker samen twijfelen. Dat schept een band.

Per ongeluk expres?

Overigens vertoont René ‘verschijnselen van verliefdheid’. Als iemand van de redactie even de vinger aan de pols kan houden? Issue van de week was echter de kiepwagen die aangekocht moest worden. Knecht Jerôme kwam trots voorrijden, maar hij was toch écht te duur. Niks €7000 voor een roestige kar. Ik moet trouwens wel zeggen dat Paul een knappe list had bedacht om op het erf van Claudia te kunnen blijven: hij liet ‘per ongeluk’ de autosleutels in de auto liggen. En voordat er dan Franse hulp is, ben je 2 weken verder. En wat stond je nou in hemelsnaam te doen met die brandnetels Paul? Bewijzen dat je écht geen verstand hebt van het boerenbedrijf?

High Five

En Claudia? Als iemand je vertelt dat hij gevoelens voor je heeft, dan geef je toch geen high five? Ik was even bang dat je René zou belonen met een sticker.. Goed onthouden Claudia: de ware is niet degene die aan je wensenlijstje voldoet, maar degene voor wie je je wensenlijstje aan de kant legt…

De eerste keuzemomenten….na Boer Piet

Vorige week zagen we al dat Piet zijn keuze had gemaakt en die ook zeker niet langer voor zich wilde houden. Maar Gea wist natuurlijk nog van niks, dus werk aan de winkel. Nog één stiekeme knuffel onder de kerstboom dan..

Terwijl Gea nog steeds druk met de voorbereiding van de familiebarbecue was, vertelt Piet haar plompverloren dat hij heeft gekozen voor Anke. De reactie van Gea was uniek: potje Yahtzeeën? Ik had een lange volzin gemaakt van alle Duitse woorden die ik inmiddels had geleerd en was mijn koffer gaan pakken. Gea niet, die wilde nog gewoon gezellig mee-eten die avond. Barbecueën met de kinderen van Piet. Konden ze nog even kennismaken met de vrouw die papa niet koos.

Maar helaas, daar dacht ons Yvon anders over. Het zal potdorie nog even gezellig blijven ook zeg! Yvon was denk ik met 240 km per uur over de Autobahn gescheurd om Gea op tijd duidelijk te maken dat ze haar halverwege de barbecue mee zou nemen. Einde oefening. Schluss.. Wat ik me dan weer afvraag.. Yvon was al voor de barbecue begon op het erf van Piet. En pas halverwege de avond dook ze weer op. Waar zat ze verstopt? Ik ga de beelden nog eens terugkijken denk ik. Hoe dan ook: Piet und Anke gaan samen op citytrip.

Bernice

Ook bij Bernice een familiebarbecue deze week. Zelfs zus Sybrenne en broer Allard waren speciaal uit Nederland gekomen. Gezellig zou je zeggen. Leuk zou je denken. Maar dan heb je buiten de dwarse puber Bernice gerekend.

Ik heb vol verbazing zitten kijken naar de boerin, die als een mokkende kleuter die niet op haar iPad mag onder het eten, aan tafel zat. Bernice toch, wat was dit nou? Je voelde je niet op je gemak. Nee, maar daar heb je al 8 afleveringen lang last van. Bernice ging zelfs van tafel om met mem te praten. Ik heb geprobeerd om het voor jullie samen te vatten:

Mem: ei, way, niet wie
Bernice: joahhhh, an je kie
Mem: neeeeeeuh, ahhh joh
Bernice: aaaaje, ho, dije

Zo stort je dus in het Fries je hart uit bij je moeder. Ik hoop voor de jongens dat het heeft geholpen, maar eigenlijk wil ik de jongens maar één advies geven: vorm een front, voordat jullie volgende week zelf voor het tribunaal van mem, Yvon en Bernice zitten. Ga samen het gesprek met haar aan en vertel haar dat jullie niet voor Bernice kiezen. Dan kan ze op citytrip met mem en nadenken over een geschikte therapie.

Alhoewel ik hier vooral het stampvoetende, boze, jongste kind van een Friese curlingmem zag. Een mem, die naar Zweden verhuisde met een klein meisje die zich in den vreemde ​totaal aan mem heeft vastgeklampt en nu niet goed meer los komt. Mijn advies aan mem? Loslaten. Je kunt niet voorkomen dat ze valt, maar haar wel helpen opstaan.

De eerste keuzemomenten – Boer Richard

Richard had, in tegenstelling tot de rest, geen twijfels: hij voelde meer voor de een dan voor de ander. Andersom twijfelt de een zeer en de ander totaal niet. Richard volgde zijn hart en koos de een, want over je gevoel heb je geen controle.

Bij het ontbijt moest Richard nog een prangende levensvraag beantwoorden: ben je een schatje of een stoertje? Hij koos voor het laatste. Je kunt ook gewoon beide zijn Richard, soms het één en soms het ander. Een schattig stoertje laten we het een ‘schoertje’ noemen.

Hoe dan ook: Richard kiest voor Robin en Marijke, die ook vol voor boer Richard wilde gaan, moet naar huis. En dan word je afgewezen door een leuke man en dan is daar weer ons Yvon die nog even komt graven naar tranen. O ja Yvon? Was ‘vergeet je oplader niet’ nou écht het enige dat je tegen Marijke kon zeggen? Ik hoop voor Richard dat Robin echt kan aarden in Slowakije en dat hij een goede keus heeft gemaakt. Ik help het hem écht hopen.

De keuze van Haico in BZV Europa

Onze piraat mocht na vijf dagen ook zijn keuze maken. Jasmijn had zich vijf dagen afzijdig gehouden en Ellen had alles uit de kast gehaald: ze had zelfs haar kledingstijl aangepast aan haar favoriete boer. Het mocht echter niet baten: Haico kreeg alleen maar kriebels van Jasmijn. En Haico voelde zoveel vlinders, dat hij niet anders kon dan zijn gevoel volgen, al voelde hij twijfel omdat hij ergen wel weet dat Jasmijn niet op de Deense boerderij zal aarden.

Smoorverliefde Ellen had haar camper al bijna op de verkoopsites te koop aangeboden, want hé, ze had ‘m alleen nog maar even nodig om de hond op te halen. Toen Haico echter een wandelingetje met Jasmijn ging maken voelde ze nattigheid: lucht in de banden checken, koelkast vullen en alles veilig in de kastjes, want ik ga naar huis. En dat ging ze inderdaad.

Nadat Haico had verteld dat hij voor Jasmijn koos, zag ik geen blije verliefde vrouw, maar een dame die minzaam naar de vrouw aan de overkant keek en een soort van duivels lachje produceerde. Zo’n ‘lekker pûh, verloren’-lachje. Is niet lief Jasmijn. Ellen was namelijk écht verliefd op Haico. Ik hoop dat je het serieus meent met Haico en dat je lief bent voor zijn hart.

Wat mij betreft is dit echt het seizoen van de verkeerde keuzes, alhoewel je natuurlijk altijd je hart
moet volgen. Misschien moet ik eens kijken of ik in de selectiecommissie van Boer Zoekt Vrouw van
het volgend seizoen mag.

❥ Reken maar dat ik andere vragen zou stellen en dat ik een Bernice tegen zichzelf had beschermd. Ze had mijn stapeltje oude Tina’s zelfs mogen lenen om lekker te lezen na een lange werkdag. Tot volgende week!

Uitgelichte afbeelding via boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl  Dit was BZV Europa aflevering zeven, vorige week nog even teruglezen? Klik hier.

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.