BZV Europa aflevering zeven
Inspiratie What's new

BZV Europa aflevering zeven – echt vlammen wil het nog steeds niet

Door Carin – BZV Europa aflevering zeven – echt vlammen wil het nog steeds niet. De logeerweek vordert, maar echt vlammen wil het nog steeds niet op de boerderijen. De aflevering in een paar woorden? Het binnenleven van BomenBob, Anke und die Heimat, Deense hoofdpijn en als ze je niet verstaan, dan roep je gewoon wat harder.

Bij Claudia schommelde Yvon al vroeg het erf op: tijd om te kiezen. En onze Clau was er al wel uit,
daar hoefde geen Yvon meer aan te pas komen.. De drie mannen zijn ook zeker van hun zaak: ze
voelen zich alle drie comfortabel en ze willen graag blijven.

Uit de tent door Yvon

BomenBob is, ondanks dat hij waarschuwt dat hij dat niet laat gebeuren, de enige die zich uit de tent laat lokken door Yvon. Als ze wil weten wat er in het binnenleven van Bob gebeurt, vertelt hij dat hij weet dat hij weer kan voelen en dat is sensationeel. Trouwens René? Je wist dat Yvon je ervoor op de vingers tikt als je het niet doet, dus waarom heb je je charmes in de koffer gelaten? Je hebt geluk dat Claudia geen kriebeltje voelt voor Bob en dat hij daarom degene is die naar huis moet.

Terwijl BomenBob zijn koffer gaat pakken, geholpen door Yvon, proosten Claudia en haar beide mannen al op de afloop. Eh.. Claudia? Dit moet toch erg lullig hebben gevoeld voor Bob? Hij was nog boven zijn koffer aan het pakken en jij viert al dat ie weg is? Bob is wel de man die de croissantjes en jouw vergeten melk elke dag haalde he? Is niet leuk.

En om dit hele avontuur nou als een sollicitatieprocedure te benaderen.. na het keuzemoment zei ze tegen de drie mannen: ‘jullie worden bedankt voor jullie inzet en enthousiasme’. Ik meen me te herinneren dat ik die woorden na een vergadering op mijn werk ook wel eens hoor. Hoe dan ook: ik snapte wel dat Bob in zijn oude wagen vol gas van het erf verdween..

BZV Europa aflevering zeven – Boerin Bernice

Lieve Bernice, hoe heb jij de redactie toch zo gek gekregen dat je mee mag doen met iets groots als
Boer Zoekt Vrouw? Wie heeft jou verteld dat je dit leuk ging vinden? Ik heb met je te doen. Na het
vertrek van Yorick was er afgesproken dat er meer gepraat zou worden en donders.. de beide mannen deden een poging.


Johan vroeg of Bernice hem misschien iets wilde vragen en dat wilde ze. Ze wilde weten hoe Johan zich voelde. Hè, pffff… de kop was eraf. En toen Ype Jacob eenzelfde poging deed, was ik even bang dat dat inderdaad was wat er ging gebeuren. Ype Jacob houdt niet van half werk en hij vroeg zonder blikken of blozen of Bernice een kinderwens heeft. Jongen toch.. vraag haar dan eerst eens of ze liever bruin- of witbrood eet of wanneer ze jarig is.

Orde in de mentale warboel

Nu moest ze weer naar ouders om de chaos in de bedrading van de bovenkamer te ontwarren. Want papa en mama scheppen orde in de mentale warboel van Bernice en daar is ze maar wat blij mee. Want hoe moet je reageren als twee jongens zeggen dat ze kriebels voelen? Als er insecten bij het vee kriebelen weet ze het wel, maar bij jongens? Gelukkig heeft ze nog een weekje om het uit te zoeken.

Boer Piet 

Na het vertrek van Eugenie grijpt Anke haar kans: ze verhuist naar de grote kamer. Maar even Piet..
daar hangen toch wel gordijnen? Want anders doet ze geen oog dicht. En je hebt bij Bernice gezien
hoeveel gedonder dat geeft.

Het was sowieso de week van Anke. Tijdens een uitje naar het dorp verklapte ze al dat zij ook in Duitsland woonde. In een dorp waar ze ook een kerk en een Sparkasse hebben. Want in elk Duits dorpje heb je gewoon nog een Sparkasse. Service voor de klant. En zo hoort het!

Anke uit die Heimat, maar die Heimat niet uit Anke

Gea is natuurlijk allang blij als er in haar dorpje nog een geldautomaat bij de plaatselijke supermarkt is. En die snap ik wel. Als Piet met zijn beide dames gaat eten bij zijn gastgezin, krijg ik
medelijden met Gea. Want daar waar Anke van oorsprong Duits is en de taal uitstekend spreekt, is dat voor Gea nog een brug te ver. Ze vraagt zich af waarom ze op school niet beter heeft opgelet. Vond je dit zelf nou aardig Anke? Niemand kreeg er nog een woord tussen. Gea wist nog net ‘het eten riecht erg lekker’ te zeggen, voordat jouw Duitse woordenwaterval begon te klateren. Het is duidelijk: je krijgt Anke dan misschien uit die Heimat, maar die Heimat niet uit Anke.

Ondertussen bedenkt Piet in deze BZV Europa aflevering zeven slimme plannetjes om toenadering te zoeken, voordat de logeerweek over is. Hij vraagt zich hardop af of hij misschien per ongeluk wat dichterbij ze moet gaan staan. Doe dat maar Piet. Springen en zwemmen.

Boer Richard en de Slowaakse minicamping in BZV Europa aflevering zeven

Ik begrijp eindelijk waarom Richard woont op een perceel zo groot als een gemiddeld dorp: als je de
muziek knalhard zet is er geen buur die klaagt over geluidsoverlast. En wat doe je als de Slowaken
niet begrijpen wat je bedoelt? Dan roep je gewoon wat harder. Het leven kan zo simpel zijn.

Maar laten we beginnen bij het begin. Op de vraag hoe hij zijn eitje wil, antwoord de nuchtere Groninger dat ​het hem niet uitmaakt, als het eiwit maar wit is. Eh.. Richard? Bij elke andere kleur zou ik het ei echt een enkeltje Slowaakse prairie geven. Tenzij je heel ziek wilt worden. Mocht je nog meer kooktips willen, dan ben ik uiteraard beschikbaar. Mijn roerei heeft namelijk ook best veel fans.

Richard gaat lekker ontspannen met zijn dames en de reis gaat naar het dichtstbijzijnde dorp. En daar waar Robin nog vaak even twijfelt, ziet Marijke het helemaal zitten. Ze weet bij Richard een stuk grond voor een boerencamping los te peuteren. Moet ik Richard toch nog even waarschuwen. Gewoon voor de zekerheid kerel.. want weet jij nog wat Marijke elk weekend zo graag doet? Precies! Koffiedrinken bij haar ouders. Dus jij weet wel wie er het hele seizoen op jouw Slowaakse minicamping staan! Graag gedaan.

Ik ben trouwens heel benieuwd of jouw rationele gedachten volgende week ook stroken met dat wat er van binnen aan het groeien is. En oefen deze week nog even wat in het praten over nuttige dingen. Want lullen uit je nek lukt al aardig.

Haico – Ellen maakt zich geen zorgen, Wendy en Jasmijn wel

Ook op het Deense erf van Haico was het zover: het is kiezen geblazen. Wiens koffertje mag Yvon
pakken? Ellen maakt zich geen zorgen, Wendy en Jasmijn wel. Wendy voelde al nattigheid en ze had haar spullen al gepakt. En hoe handig dat je dat dan allemaal al in je camper hebt liggen? Deur dicht, sleutel in het slot en gaan. Als Haico de laatste letter van je naam uitspreekt ben jij al weg.

BZV Europa aflevering zeven

O ja, en nog even een raadseltje oplossen. Ellen had hoofdpijn. Echte hoofdpijn. Zo’n hoofdpijn dat ze in slaap viel. En volgens Haico moet daar ook een liedje van zijn. Die is er ook Haico. Maar wie zong dat ook weer? Dan mysterie bleef onopgelost. Het was Hanny. En ik zou het nummer niet downloaden. Er zijn veel betere nummers. Als je advies wilt dan hoor ik het wel.

Maar die hoofdpijn van Ellen kwam Jasmijn goed uit. Ze greep de kans om Haico te vragen of haar gevoel klopte. Want ze denkt toch écht dat Haico Ellen leuker vind. Ik begrijp Jasmijn, maar Haico begreep haar niet. Zijn hoofd heeft nog niet gekozen. Maar hoe zit het met je gevoel Haico?

Expeditie Weiland – echt vlammen wil het nog steeds niet

In de vooruitblik naar volgende week zagen we al dat Jasmijn weer ergens mee zit. Mijn man had wel een goed advies: blijf gewoon lekker staan. Want telkens als je gaat zitten, gaat het mis. Volgende week moeten er ongetwijfeld weer keuzes worden gemaakt en gaan we zien waar Jasmijn mee zit.

❥  En hopelijk weten we dan ook of Bernice dan weet wat je zegt als een jongen je leuk vind. Tot volgende week!

Uitgelichte afbeelding via boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl  Dit was BZV Europa aflevering zeven, vorige week nog even teruglezen? Klik hier.

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.