Reviews

Cluedo junior, wat vonden we er van?

 Cluedo junior, wat vonden we er van? 

Zondag is bij ons bij voorkeur een luie-broeken-aanrommel-dag. Niets hoeft, alles mag, maar bij voorkeur in joggingbroek & zonder de deur uit te moeten. Gelukkig worden we op die dagen ook van “samen bij de tafel”. Kleuren, knutselen en spelletjes spelen!  

Nu Muppet wat ouder wordt, worden ook de meer uitdagende gezelschapsspellen interessant. Super blij waren we dan ook dat we een spel van Hasbro mochten testen. We hebben nog even gewacht tot hij uit de zak van Sint tevoorschijn kwam en hebben hem vandaag uitgebreid gereviewd!  

 Cluedo junior, wat vonden we er van? 

Cluedo junior, wat vonden we er van?

Voorbereidingen

Voor op de doos staat “moet door een volwassene in elkaar gezet worden”. Dat klopt ongeveer. De stickers moeten eigenlijk in 1x goed onder de pionnen geplakt worden en hetzelfde geldt ook voor de stickers op de dobbelsteen. Wanneer je te enthousiast de figuren uit het karton haalt, zijn ze snel beschadigd. Dus het is ook niet voor elke volwassene aan te raden. Het duurde bij mij even voor het kwartje van de dobbelsteen viel. Beetje blond-moment. Er zijn vier stickers met cijfers voor op de vlakjes van de dobbelsteen, maar een dobbelsteen heeft zes zijden. Pas toen ik de spelhandleiding las, besefte ik dat er ook een geel vlakje en een wit vlakje bij de stickers zat, die ook op de dobbelsteen moesten, dan weet je dat ook vast.

Doel 

Je moet uitzoeken wie voor het eten van de taart heeft gesnoept, hoe laat dat was en wat hij/zij er bij dronk. Muppet vond het spel fantastisch! Hij mocht een raadsel oplossen, als een echte detective. We hebben samen het spelbord klaargezet. Toen heb ik hem het detective-notitie-blad uitgelegd en verteld hoe hij kon beredeneren wat de oplossing was.

Gebruiksaanwijzing

Na dit alles heb ik de hem nog even handleiding voorgelezen. Deze is kort en bondig geschreven en gaf nog even in het kort weer wat ik hem had uitgelegd en vertelde ook nog stapsgewijs wat je in je beurt mocht doen. Handig omdat je de kans loopt dat als het voorbereiden + uitleggen te lang duurt, ze al afhaken nog voor je begonnen bent.

Leeftijdsadvies

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, dit klopt in ieder geval voor mijn vijfjarige. Logisch redeneren, geduld en dingen voor zich kunnen houden zijn wel een vereiste en niet voor elke vijfjarige geschikt. Handig om te weten. Het zijn nou net dingen waar Thomas heel erg van houdt, dus hij erg dankbaar voor zijn cadeautje.

Duur van het spel

Volgens de doos is het spel goed voor 30 minuten speelplezier. Dit komt inderdaad aardig overeen met hoe lang wij er over hebben gedaan. Dit zou bijna te lang kunnen zijn voor de jongere kinderen, maar bij Muppet ging het heel goed!  Het spel is uiteraard elk keer anders waardoor het wel uitdagend blijft. Volgende keren zal het ook iets sneller gaan, doordat de spelregels al duidelijk zijn en we meteen kunnen beginnen. 

   

Cluedo junior is onder anderen te koop bij bol.com voor € 19,99 IMG_6350-0.png

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.