Inspiratie Ouderschap

De geboortetraktatie voor Finn

Wie jarig is trakteert. Maar voor wie geboren wordt, wordt er getrakteerd. Vandaag laat ik je de geboortetraktatie voor Finn zien. Ik vind het altijd heel leuk om er echt iets van te maken. Het hoeft niet allemaal zelf of met de hand, maar ik wil het wel leuk! Dat is gelukt volgens mij.

Omdat ik niet wist hoe ik er aan toe zou zijn na de geboorte, wilde ik het niet alleen leuk, maar ook makkelijk! De kinderen zouden dan zo snel mogelijk kunnen trakteren. Ze hebben al veel op dingen moeten wachten, omdat het niet meer kon wegens de zwangerschap en bijkomende kwalen. Het trakteren wilde ik ze niet al te lang op laten wachten.  De geboortetraktatie voor Finn moest zoals gezegd, makkelijk, maar wel bijzonder. Beschuit met muisjes is leuk, maar het kan altijd origineler en leuker!

De geboortetraktatie voor Finn

Op twitter volg ik al een tijdje een shop met materiaal voor zelfgemaakte traktaties. Daar zag ik al de leukste traktatie spullen voor bij komen. Van cellofaanzakjes tot sluitstickers tot hele leuke prikkers om van alles op te doen. Uiteindelijk viel ik voor de berenzakjes van cellofaan! 

De geboortetraktatie voor Finn

Met daarin een Liga milkbreak kreeg het beertje een heus schattig gezichtje. Knuffelbeer en baby, het past wel bij elkaar. Maar ja, die blauwe muisjes, daar moest ook iets mee.  Ineens zag ik voor me hoe het zou lijken wanneer de muisje er gewoon bij in gingen. Dat zou volgens mij enorm schattig lijken. Als finishing touch kwam er nog een (gekregen) hartjes stickertje op de achterkant. 

De geboortetraktatie voor Finn

Het eindresultaat van de geboortetraktatie voor Finn voor school, was een tafel vol blije beren en hopelijk een klas vol blije kindertjes. 

De geboortetraktatie voor Finn

Losse muizen

De muisjes had ik expres niet vastgemaakt. Daar had ik eerst nog wel even over nagedacht. Met een heel klein beetje glazuur was het zo klaar immers, maar niet alle kindjes houden van muisjes. Op deze manier kon de Liga biscuit ook prima zonder muisjes gegeten worden. De traktaties zijn ook prima te maken met de kinderen samen, helaas is dat er hier al met al niet meer van gekomen. 

Hebben jouw kindjes ook iets getrakteerd na de geboorte van de tweede (of derde, of vierde…)?  

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

5 Reacties

 1. […] leuke cellofaanzakjes met beertjes gezien bij Zelftrakatiesmaken.nl  die, in combinatie met Liga en muisjes getrakteerd werden op school, voor zijn geboorte. Ik hoopte dat Manuela op deze korte termijn iets […]

 2. Ja, maar ik geloof gewoon van die lange theebiscuits en daar dan suiker op! De kraamhulp regelde dat destijds.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Boekenhouder: lezen met losse handenMy Profile

  1. Oh, heerlijk dat de kraamhulp dat deed 😉

 3. Leuk idee Marjo!
  Joyce onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #21 – Week 28My Profile

  1. Dank je wel <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.