De lekkerste saté marinade
In de keuken

De lekkerste saté marinade

In het weekoverzicht zag je hem al voorbij komen. De opmerking van mijn schoonmoeder over mijn saté. Net echt en saté zoals saté moet zijn. Twee geheime ingrediënten én lekker lang marineren, dat doet het elke keer weer. Ik maak me er makkelijk vanaf met een zakje Inproba saté marinade, maar de lekkerste saté marinade heeft nog wel meer nodig dan dat.

Heel veel liefde ook, zoals Elynn altijd zegt. En een beetje van dit en een beetje van dat. Een makkelijk recept voor sate marinade. Gaandeweg ontstond zo deze laatste versie. Gezond? Nope. Lekker? Hell yeah!  Het beste ingrediënt is tijd. Geef het de tijd om te marineren. Last minute kan het prima hoor, maar hoe langer gemarineerd, hoe malser het vlees. Vergeet ook niet de stokjes in het water te leggen van te voren tegen het aanbranden. Ik vind de stokjes met een breder uiteinde een stuk fijner dan de gewone dunne rechttoe rechtaan. Ze gaan makkelijker door het vlees én ze eten prettiger.

Ingrediënten voor de saté marinade

Wat je nodig hebt, heb ik standaard in mijn keukenkastjes. De bruine basterdsuiker gebruik ik ook altijd in de saus voor Australische balletjes in zoet zure saus. Daar konden we al niet zonder. Sesamzaadjes gebruik ik ook steeds vaker. Een kleine smaakmaker, het lekkerst wanneer je ze even bakt, maar nodig is het niet.

De lekkerste saté marinade

Een kom om in te marineren is ook wel handig. Hier komt het schaaltje met oranje bloemen en deksel van oma ontzettend goed van pas.Voor het gemak zet ik alle ingrediënten op een rijtje, ook die die ik net noemde:

  • een zakje Inproba saté marinade
  • Kerriepoeder
  • Paprikapoeder
  • Sesamzaad
  • Honing
  • Sweet chili saus
  • Ketjap Manis
  • Bruine Basterdsuiker
  • Pindakaas
  • Zonnebloemolie
  • Citroensap

Normaal houd ik niet van de goedkope pindasaus en ga ik alleen voor Calvé, voor dit soort dingen is de goedkope juist perfect.

De lekkerste saté marinade

Makkelijk recept voor saté marinade

Lekker makkelijk, ik houd er van. Doe eerste de Inproba saté marinade in de kom.  Doe er daarna wat zonnebloemolie bij en voeg ketjap toe. Roer dit alvast tot een glad mengsel. Dan kunnen de andere ingrediënten er bij. De lekkerste saté marinade Inproba

Ik meet bij dit soort gerechten nooit af, maar op de foto hieronder zie je ongeveer hoeveel kerrie, paprikapoeder en sesamzaadjes ik heb gebruikt. Voeg een flinke scheut honing en chilisaus toe en ongeveer een eetlepel citroensap. Op het laatst kan er een eetlepel basterdsuiker bij en een eetlepel plus een beetje pindakaas.

De lekkerste saté marinade

Zelf gebruik ik altijd kippenvlees, omdat dit bij man en kinderen favoriet is, maar het past ook prima bij biefstuk of varkensvlees uiteraard. Deze saté eten we óf bij de barbecue, maar smaakt ook heerlijk met rijst en wat kroepoek. Met komkommer en brood vind ik saté ook altijd een geweldige combinatie. Heel soms serveer ik het bij de nasi.

Strooi ook eens wat kokosrasp of gefruite uitjes over de saté of voeg wat verse gember of citroengras toe. Hoe eet jij je saté het liefst ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. […] stond er in eerste instantie saté en salade gepland. Ik had alleen niet genoeg kipfilet op het briefje gezet. Dinsdag kwamen er daar […]

  2. […] Als je het even niet meer weet, is dit trouwens sowieso een heerlijk trio om elk gerecht of elke marinade bijzonder te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.