mommy scenario
Challenges

de mommy scenario TAG

Na de Bloggers be Like TAG waar ik je een blik liet werpen in mijn blogkeuken, is het misschien best leuk om een beetje te ontdekken wat voor soort moeder ik ben. Aan de hand van zeven scenario’s in de de mommy scenario TAG die ik tegenkwam op het blog van Joyce geef ik jullie een klein inkijkje in mijn manier van opvoeden en/of mijn gevoel bij (sommige van de) scenario’s.

Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar jouw mening, met name ook als je zelf geen kinderen hebt, of juist een heel andere mening bent toegedaan. Want ik ben geen supermom, ik vind gewoon van alles.  Mijn tipje van de sluier lees je in de de mommy scenario TAG. Wat zou jij doen?

De mommy scenario TAG

Je kind wil niet eten, moet hij dan eten of geef je toe?- Nog voor de kinderen er waren heb ik altijd geroepen dat eten nooit een strijd zou worden en daar heb ik me aan gehouden. Vanaf dat ze konden praten vraag ik wel altijd eerst waarom ze niet willen eten. Toen dat nog niet het geval was, hoefden ze niet te eten als ze aangaven dat ze dat niet wilden. Dikke prima. Als ze maar wel dronken. Willen ze niet eten omdat ze iets niet lusten, dan moeten ze eerst proeven, dan weten ze pas of ze iets wel of niet lekker vinden. Willen ze niet eten omdat ze geen trek hebben, is dat oké, maar dan in principe ook geen toetje en wel aan tafel blijven zitten.

Je kind heeft een driftbui in de winkel, wat doe je?

Ligt een beetje aan de situatie en het hoe en waarom van de bui. Laatst ben ik met Pollewop op de arm de winkel uitgelopen en ben ik met haar buiten blijven staan, tot man en Muppet klaar waren en weer buiten kwamen. Op dat moment besloot ik wel om altijd de autosleutel aan manlief te vragen voor ik naar buiten storm! Soms ga ik op mijn knieën om te praten en een knuffel te geven, als de driftbui te snappen is. Ook dat komt voor namelijk. Een andere keer is een kordaat: “& nu is het afgelopen, anders kun je thuis op je kamer afkoelen” voldoende. If all fails, dan kijk ik ze aan en zeg ik dat ik dit soort gedrag niet wil hebben en is de volgende stap negeren en weglopen.

Teveel cadeaus

Je kind krijgt teveel cadeaus op zijn/haar verjaardag, bewaar jij de cadeaus voor een later moment of breng je ze terug? – Terugbrengen??? Gekregen is gekregen. Er is sowieso veel overleg over cadeaus met de kinderen en degene die het gaan geven. Meestal zetten we van het oude speelgoed in de kast of doen we dit naar boven, slaapkamer of zolder. Dus liever even oud speelgoed aan de kant en niet het nieuwe. Ze krijgen sowieso wel iets te veel speelgoed, omdat het kan.

Je kind wil niet slapen

Geef je toe of ga je door tot je kind slaapt? – Qua slapen zijn we straal verwend. Er is nog niet echt een moment dat ze echt niet wilden slapen. Als ze aangeven dat ze nog niet willen slapen, omdat ze nog niet moe zijn, dan moeten ze blijven liggen, gaan ze maar liedjes zingen, of verhaaltjes vertellen aan hun knuffels of als ze straks iets groter zijn, maar een verhaaltje lezen. Zijn ze verdrietig, of wel moe, maar lukt slapen niet, dan ga ik nog even met ze op de stoel zitten, onder een dekentje en zing ik nog een slaapliedje of twee, drie, vier. Hoe dan ook, ze gaan niet op ons bed, bij ons in bed (dat alleen bij nachtmerries om bij te komen, maar die zijn er nog niet geweest of bij ziekte) óf mee naar beneden (in het licht, voor de televisie).

Geen oppas

Je hebt een afspraak en je hebt geen oppas, neem je de kids mee? – Op de één of andere manier kan ik me niet voorstellen dat ik de kinderen meeneem, dus zou er eerder voor kiezen om de afspraak af te zeggen. Tenzij het een soort afspraak is waarbij het meenemen van de kinderen niet zo’n probleem is, zoals dokter of tandarts of eventueel kapper.

Je hebt 20 min. tot dat er onverwacht visite komt, maak je snel het huis op orde of laat je het zoals het is?

In principe laat ik het zoals het is, tenzij het echt erg is. De mensen die bij mij op visite komen, zijn eigenlijk niet echt visite en kennen me zoals ik ben. Is het echt een drama rond de tafel door het eten, zal ik even snel vegen, stofzuigen of dweilen, indien nodig nog even snel een doekje door de wc halen en eventueel een doekje over de tafel. Hebben de kinderen een ravage aan speelgoed wat ze nog even willen laten staan, omdat ze er later mee verder willen, zal ik dat even aan de kant schuiven zodat we normaal bij de bank kunnen komen. Dat soort dingen.

DUW!

Je bent in het park en een ander kind duwt jouw kind, zeg je hier wat van? – Natuurlijk! Ik zal ze samen bij me roepen en vragen wat er gebeurde. Duwen mag nooit, dus dat zal ik sowieso zeggen, maar ik zou echt willen weten wat er gebeurd is. Misschien deed mijn kind ook wel niet zo aardig en was er een reden waarom het kind vond dat er geduwd moest worden. Elk verhaal heeft twee kanten, maar ik vind dat we allemaal een beetje moeder zijn van alle kinderen. En dus voor alle kinderen moeten zorgen en ook elkaars kinderen mogen aanspreken. Wel normaal, niet vanuit: “DAT kind, duwde MIJN kind”.

& nu jij! Welke vraag van deze mommy scenario TAG zou jij het lastigst vinden om te beantwoorden? Wat zou je antwoord zijn? Laat het weten in de reacties!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Ik loop ook de winkel uit! Echt geen zin in dan. Maar slapen vind ik overal prima, als ze maar slapen. Ze groeien er echt wel overheen gelukkig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.