B&B vol liefde 2022 De Slimste Mens en B&B Vol Liefde
What's new

De Slimste Mens en B&B Vol Liefde

Door Carin – De zomervakantie is begonnen en het zomerweer heeft ons flink weten te vinden. En er is langzaam weer iets te beleven op tv. Deze week keek ik natuurlijk naar B&B Vol Liefde, waar het er niet altijd even warm aan toe ging en kreeg de Slimste Mens een bijzondere wending..

In B&B Vol Liefde maakten we deze week voorzichtig kennis met de B&B-eigenaren, die ik vorige week al voorstelde. In Oostenrijk ontving Astrid haar eerste gast: Alex. En voordat hij er was, had de stugge Astrid al buikpijn. Want zou er wel een klik zijn? Nou Astrid, na het eerste kopje koffie kon ik je het antwoord al geven: nee, die is er zéker niet. Maar ik ben ook een beetje bang dat Alex buikpijn kreeg van de strenge blik in jouw ogen.

Koude kermis in Oostenrijk

Welkom zal hij zich allerminst hebben gevoeld. Hij weet nu echter wèl hoe koud het in Oostenrijk kan zijn. Terwijl Alex ’s avonds zijn best doen om een kennismakingsgesprek op gang te houden, wil Astrid maar één ding: naar bed. Ze gaat immers áltijd vroeg naar bed ’s avonds.


De volgende ochtend confronteert ze Alex hier meteen mee. Ze is er zo verontwaardigd over, dat ze besluit om Alex te ontlopen door met de kinderen weg te gaan. Dus Alex komt voor jou naar Oostenrijk en dan laat je hem alleen? Als ze terugkomt, is haar tweede gast al gearriveerd en die treft alleen Alex. Later op de dag besluit Astrid dat ze de liefde bij Alex niet gaat vinden en ze stuurt hem naar huis. Ik hoop dat haar andere beide mannen volgende week van een minder koude kermis thuiskomen.

Duizendpoot met ADHD

De Texelse Richard is een B&B begonnen in Portugal. En zijn aankoop was niet helemaal wat hij had verwacht.. sterker nog.. het heeft veel weg van een ruïne. Gelukkig is de duizendpoot met ADHD een harde werker. Hij bouwt hard door aan zijn paleisje. Zijn eerste gaste is Simone en laat zij nou op zoek zijn naar een ‘nieuw project’. Nou Simone, noem Richard maar gerust een klus, want onstuimig is deze voormalige kokkelvisser.

Van het kennismakingsgesprek op de eerste avond zijn weinig beelden, maar het moét gezellig zijn geweest, want als Simone de volgende ochtend met Richards’ rechterhand Ingrid naar de markt gaat voor sinaasappels, nemen ze ‘op hartstochtelijke wijze’ afscheid van elkaar. Er wordt innig gezoend en Richard besluit het erop te wagen.. zijn tong lijkt wel een betonmolen.

Middle of Nowhere

Als de dames naar de markt zijn, staat Claudia voor de deur. En ik snap wel dat het allemaal een beetje veel voor je is Claudia, die enorm drukke man met zijn perfecte B&B op een super locatie. Je las het goed op het bordje: Middle of Nowhere.

En als hij je leuk vind, zit je er nog wel even ben ik bang. Richard zet zijn 2e gaste letterlijk in het zonnetje en als Claudia uiteindelijk voorzichtig aangeeft dat ze weg zit te koken, grijpt hij resoluut in en parkeert haar in de keuken. Richards’ rechterhand Ingrid woont in hetzelfde pand en zij heeft hem ook opgegeven voor het programma. Wat zou de deal zijn? Als Richard de liefde vindt krijgt de redactie van het programma haar in ruil ervoor terug? Of krijgt de vrouw in kwestie Ingrid erbij?

Gare rapen

In Frankrijk maakte Natasja kennis met Dirk. En laten we meteen met de deur in huis vallen: Natasja is teleurgesteld. In het aanbod van de mannen. Eigenlijk valt ze op geen van de mannen die zich hebben aangemeld.

Nou, verover dan dat hart maar eens. En ik weet zeker: Dirk gaat het zeker niet lukken. Want het is ook niet zo handig Dirk.. als je naar het dorp moet voor een wifiversterker en een krop sla, je vervolgens uren wegblijft omdat je in het dorp in je eentje een terrasje pakt, je vervolgens nog zonder die krop sla terugkomt ook. Geloof mij: dáár worden vrouwen niét blij van. We geloven best dat je tijd in je eentje nodig hebt, maar als je dan niet met alle boodschappen terugkomt dan weet je zeker dat je die avond rapen eet. Gare rapen!

Vegetariër en duurzaam

Eveneens in Portugal, maar een stuk noordelijker, zoekt de wat eenzame Martijn een vrouw. Zijn wensen? Vegetariër en duurzaam.

Hij kreeg in de eerste week Simone en Britt te gast. Groningse studente Britt koos op dag twee al het hazenpad, want als je houdt van feestjes en festivalletjes, zit je in de B&B van Martijn, waar je je schoonouders erbij cadeau krijgt, niet goed. Yogadocente Simone weet al snel waar ze voor komt. Martijn. Op dag één heeft ze al gevoelens voor Martijn en dat is fijn, want Martijn is best wel klaar met het praten tegen zichzelf. Dat doet hij nu tegen Simone.

Paardgerelateerde vrouw met humor, problemen en plaatjes

Hebben we nog de beiden Hansen. Hans in het Franse Decagnac en Hans in het Italiaanse Pistoia. Hans 1 is paardenhandelaar en hij zoekt een ‘paardgerelateerde’ vrouw met humor. Maar nou ook weer niet zoveel humor dat ze de lol gaat inzien van de Toppers. Die muziek komt er bij Hans niet in.

Hans beoordeelde de vrouwen die zich hadden aangemeld met vriend Yannick, die ze in rap Frans allemaal afkeurde. Te tuttig. Nee Yannick, jij trekt volle zalen.. Hans legde overigens wel heel helder uit wat de definitie is van chemie tussen een man en een vrouw. Je hebt twee aspecten, ‘het fysieke probleem’ en ‘het andere plaatje’. En als dat klopt, heb je chemie. Euh.. Hans.. problemen en plaatjes? Ik zou geen ambities op het gebied van natuur- of scheikunde hebben en misschien moet je ook wel uit de buurt van vrouwen blijven.

Zijn eerste gaste is kattengedragdeskundige Petra en zijn eerste vraag? Ben je paardgerelateerd? Eh.. Hans? had die arme Petra tenminste even netjes geholpen om haar 10 koffers uit de auto te halen in plaats van haar grijnzend te vertellen dat ze eerst deze slaapkamer krijgt, maar als er een klik is er ‘nog een andere slaapplaats beschikbaar’ is. Denk jij nog dat Petra bij je komt slapen nu ze weet dat de hond ’s nachts naast je onder het dekbed ligt?

Klapstuk van de week in Pistoia

Het klapstuk van deze week vond plaats in het Italiaanse Pistoia. B&B-eigenaar Hans is op zoek naar een nieuwe liefde, terwijl ex-vrouw Liberia en dochter Angelica nog steeds in het pand wonen. En dochter Angelica is in Pistoia ‘geboren en opgetogen’ volgens Hans. Eh.. getogen Hans, dat heet getogen. De eerste dame die komt logeren is Hayriye. En zij wordt letterlijk overvallen door de opdringere zoen van Hans. Ze spreekt hem erop aan en Hans belooft het niet meer te doen. Nee, dat gaat goed komen daar.

En dan arriveert de 2e dame bij Hans. De luidruchtige, dwingende en aanwezige Desiree. Als ze geen stress veroorzaakt, barst ze spontaan uit in aria’s die niet te ontwijken zijn. En Hans is een gentleman.. hij vraagt meteen of ze altijd zo is, of dat ze last heeft van zenuwen. Met zo’n zin verover je het hart van een vrouw Hans, ik voel liefdesgeluk aankomen.

Not from the chicken, maar from the mooooohhh

Hans is een man van veel woorden. Hij ventileert veel, maar zegt weinig. En dat past niet bij de ingetogen Hayriye, die eigenlijk veel meer een klik heeft met ex-vrouw Liberia. Bij het bereiden van de avondmaaltijd, slaat de vlam in de pan bij Desiree. Hans heeft niet de juiste borden, niet de juiste messen, niet de juiste ingrediënten, gewoon niks.

Op de markt probeert ze de marktkooplui duidelijk te maken dat ze geen vlees van een kip wil, maar van een koe. En hoe doe je dat als Nederlandse vrouw volgens Desiree? Door in goed Engels uit te leggen dat je niks ‘from the chicken wil, maar from the mooooohhh’.

Augurkenfittie zonder weerga

Ik denk dat er nog steeds marktkooplui zijn die nog niet terug durven naar hun wekelijkse plekje. Want snappen dat je het fruit en de groente niet mocht aanraken deed je ook al niet Desiree. De volgende avond gaat het bij het koken opnieuw mis. Geen mayonaise, geen ketchup, geen slasaus én geen augurk!

Hoe kan Desiree dan tonijnsalade maken? Er ontstaat een heuse augurkenfittie die zijn weerga niet kent. Hayriye is klaar met de stress die Desiree veroorzaakt en ex-vrouw Libera belt Hans, die op kantoor helemaal niet gebeld wil worden. Hans besluit met Desiree in gesprek te gaan en vertelt haar dat hij niet verliefd worden op vrouwen als Desiree. Ik ben benieuwd of deze wervelwind met orkaankracht vanavond op het vliegtuig naar Nederland wordt gezet. Met een paar potten augurken, dat dan wel..

Geen hoax en geen spook, maar gewoon Ramon

Dan nog even over het mysterie bij de Slimste Mens. Niet de kandidaten, maar iemand in het publiek trok deze week de aandacht. In het publiek zit namelijk al 900 afleveringen lang dezelfde man en heel Nederland buitelde op social media over elkaar heen. En het is geen hoax en geen spook, maar de 40-jarige Ramon Wiendels. Zijn ambitie? 1000 keer aanwezig zijn in het publiek bij de Slimste Mens.

Ik zeg: ‘je bent er bijna Ramon, volhouden!’. Zullen wij ook doen bij deze temperaturen. O ja.. voor degenen onder ons die die denken dat Ramon wordt betaald om aanwezig te zijn.. dat is niet het geval. Tot volgende week!

❥ Wil je na Carin haar ervaringen met De Slimste Mens en B&B Vol Liefde de aflevering van WeekendTV van vorige week lezen, klik dan hier

 

Films en seriesFilms en series

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.