Home | NEW IN | Douze points en niet afgebakken ovenbroodjes

Douze points en niet afgebakken ovenbroodjes

by Marjo
Douze points en niet afgebakken ovenbroodjes

Door Carin – Na 2 weken vakantie heb ik me dit weekend weer voor de tv genesteld. Vandaag pijnlijke stiltes, niet afgebakken ovenbroodjes, mannenondergoed en om douze points te mogen geven moet je wel indruk maken..

Lang Leve de Liefde – Rens en Karin

Rens en Karin hebben er al 24 uur op zitten in het appartement en zijn bijna klaar om te beslissen of ze gaan verlengen. Eerst nog even een ontbijt. Een ontbijt, dat Rens gehuld in een sixpackshirt met stropdas maakt. Ik zag Rens worstelen met de kaas en snapte meteen waarom. Je sneed het met een dunschiller Rens. En dié is voor de aardappelen. Voor de kaas heb je de kaasschaaf. Gaat het meteen een stuk soepeler. Probeer maar.

Niet afgebakken ovenbroodjes

En ovenbroodjes, die moet je eerst afbakken Rens. Anders eet je gewoon deeg. Tijdens het ontbijt vertelt de Amsterdammer aan zijn match dat het hem allemaal niet zo nauw steekt qua slapen en wonen, maar die ratten hè.. Karin heeft een goed advies: je moet je stofzuiger gewoon eens gebruiken.

 

Geen haar op haar hoofd die het overweegt om de date te verlengen. Rens wil ook niet verlengen. Hij heeft het gevoel dat de toekomst tussen beiden helemaal fout gaat en dat ligt aan zijn dingetje. Ik wil geloof ik geen uitleg. Koffers pakken en naar huis.

Othman en Charlène

In het 2e appartement nemen Othman en Charlène hun intrek. Charlène wil sexy voor de dag komen als haar match arriveert en ze hult zich in een vleeskleurig pak van een maatje te klein. Het laat zich raden dat niet alles erin past. Othman vind het prima. Hij komt binnen en stamelt: ‘poh’. Ook goedemorgen Othman.

Kreeften gaan niet over één nacht ijs

Charlène zoekt een jonge, knappe, zelfverzekerde man die niet veel liefs hoeft doen om haar te laten watertanden. Ze is sterrenbeeld kreeft en daarom heel snel verliefd. Eh.. Charlène? Mijn ervaring is dat kreeften niet over 1 nacht ijs gaan en juist niét snel verliefd zijn. En ik ken toch best wat kreeften.

Othman valt op vrouwelijke popjes die sexy gekleed zijn. O ja, laat ze in hemelsnaam hygiënisch zijn. Charlène verovert meteen zijn hart met 16 bakjes eten dat ze allemaal thuis heeft gekookt. Dé weg naar een Keniaans hart.

Tijdens het eten vertelt Charlène dat ze huismoeder is en Othman vraagt wat hij zich daarbij moet voorstellen. Eh.. Othman? Dat ze geen baan heeft maar wel een kindje en daarvoor zorgt? En hoe kom je tijdens het eten op de vraag of Charlène tandpasta heeft meegenomen? Is dat een verkapte hint dat er een tikkeltje teveel knoflook in het eten zit?

Ik moest onbedaarlijk lachen toen Charlène vertelde dat ze de helft is van een tweeling en Othman meteen wegdroomde bij het idee van een 2eCharlène die elk moment binnen kon komen. Zou het kunnen zijn dat ze een broer heeft Othman en geen zus?

Douze points en niet afgebakken ovenbroodjes - Othman en CharleneCharlène vertelt hem lachend dat het alleen interessant voor hem kan worden als hij ook op mannen valt. Othman valt wel, maar hooguit van zijn stoel van de schrik. Othman vind zichzelf snel en druk en ik dacht meteen aan het nummer ‘snelle jongens dunne jasjes’.

Ook het gesprek over mannenondergoed leverde mij veel te veel beeld op. Othman wil geen string dragen, hoewel er mannen zijn die dit dragen volgens hem. De hele dag met de boel opgeknoopt lopen? Othman niet gezien. Ik denk ook meteen dat je je hele handel ’s avonds als een doosje lego dat nog in elkaar gezet moet worden op je nachtkastje kunt leggen door zo’n touwencircus. Als hij voordoet hoe je er volgens hem van gaat lopen, denk ik alleen maar: ‘vriend, je zou ‘m ook een maat groter kunnen nemen of toch maar gewoon voor die boxer kiezen’. Hoe het met deze match verder gaat en of ze gaan verlengen zien we vanavond.

Dennis en Carla

Carla zoekt een man met humor, fors van postuur zodat ie een beetje bij haar past, spontaan en lief. Een echte relatie had ze nog nooit. Haar match is Dennis, inderdaad de forse man die Carla zoekt, maar verder houdt het al gauw op.

Dennis heeft net als Carla hetzelfde lege liefdescv en ik vrees een beetje dat daar niet snel verandering in komt. Dennis komt met zijn nèt niet adonispostuur niet door de online fotoselecties en hij zoekt hier een vrouw met een brede algemene ontwikkeling, liefst slank, zodat ze niet meteen met z’n tweetjes door de bank zakken.

En wat kreeg ik het Spaans benauwd van dit duo.. ik betrapte mezelf erop dat ik ze vanaf de bank zat te coachen om maar een gesprek op gang te krijgen. Dennis woont in Hilversum en had Gooische Matrasjes meegenomen. Dat het chocolaatjes waren begreep Carla meteen, maar van Gooisch Matras had ze nog nooit gehoord. Toch een deukje in de wens voor een goede algemeen ontwikkelde vrouw van Dennis. Carla weet overigens nog steeds niet wat het Gooische Matras inhoud.

Vermaledijde aluminiumfolie

Carla krijgt van Dennis een boek en ze vertelt enthousiast dat ze ook een boek mee heeft om te laten zien dat ze graag leest. Maar hoe kom je van dat boek nou bij je roodwangschildpad die je al 27 jaar hebt Carla? Dennis begreep er helemaal niets van. En van je naam in gebarentaal op het schilderijtje werd hij ook al niet blij.

Dan moet er worden gegeten. Dennis stortte zich een uur lang op het lospeuteren van die vermaledijde aluminiumfolie, terwijl Carla Griekse salade maakte. Maar Carla, Dennis moest goed nadenken bij die foliepuzzel, begin jij over tomaatjes met of zonder vruchtvlees, hele of halve komkommers met of zonder schil en de hoeveelheid feta die erin moet.

24 uur uitgezeten en overleefd

Als Carla aan tafel blozend zegt dat ze écht haar best heeft gedaan om het zo lekker mogelijk te maken, bromt Dennis dat je aan een Griekse salade niks kunt verpesten. En Dennis? Hoe kun je nou vragen of Carla dieren heeft? Ze heeft je uitgebreid verteld over haar schildpad?

’s Avonds wordt er geschilderd en komt er opnieuw een deuk in de wens van Dennis. Hij wilde al niet schilderen en als hij dan zegt dat hij niet weet hoe hij de Prada’s op het canvas krijgt vraagt Carla of dat ‘die met die rode zolen zijn’. Nee lieverd, dat zijn Louboutins. Pas nou toch op..

Othman en Charlène op cruise

Als ze later op de avond in de hot tub gaan, gebeurt dat waar ik al bang voor was. Zo’n enorme overstroming dat ik denk dat Othman en Charlène in appartement 2 plots dachten dat ze op een cruise waren.

Na het ontbijt waarbij Carla banaan eet van een barbecuespies en vertelt dat ze het liefst ‘brood op de vuist eet’, opent Dennis het 24 uursgesprek met de memorabele woorden ‘we hebben onze 24 uur uitgezeten en overleefd’. Pffff… zoveel romantiek kan een vrouw niet aan Dennis, zucht.. Carla weet het dan ook wel. Ze voelt geen aantrekkingskracht en ze gaat naar huis heen.

Eurovisiesongfestival

Ik had het in mijn vorige terugblik al voorspeld: dat wordt niks met Mia en Dion. En dat werd het ook niet. Hoewel ze zuiver zongen, was er geen chemie en haalden ze met 7 punten de finale van het songfestival  ‘net niet’.

Songfestivalcommentatoren Cornald en Jan riepen het al de hele week: de Zweedse Loreen gaat winnen met het lied Tattoo. Nou, na uren kijken naar een bonte stoet schreeuwende paradijvogels én een mooie Italiaan won ze inderdaad. Alhoewel het door de publieksstemmen nog spannend werd ook. Finland kreeg 376 televotes, een enorm hoge score. Volgend jaar naar Zweden dus.

Voor Nederland gaf S10 de 12 punten en ik vond dat toch niet het moment om haar rare statement ‘good evening girls and gays’ te maken. Maar ik kreeg het idee dat je in elk geval niet doorsnee moet zijn wil je namens je land de punten mogen geven.

Ik heb nog uitslag van die gekke Emma Wortelboer die in 2019 uitgedost als Pino de punten namens Nederland mocht geven, dit keer was ik stomverbaasd door de dame die voor Australië de punten mocht doorgeven. Ik dacht even dat de onlangs overleden Dame Edna weer opgestaan was. En zo zag ik veel hard roepende dames in ‘bijzondere creaties’.


Over bijzondere creaties gesproken.. hebben jullie Freddie Mercury voorbij zien komen? Maar dan wel de Freddie gekocht op Ali Express? Van der Laan en Woe persifleerden hem geniaal zaterdagavond. En de dame die plots op de achtergrond woest in een pot zat te roeren? Niemand begreep er iets van. Het bleek een verwijzing naar het opvallende optreden van Polen uit 2014, Donatan en Cleo met het nummer My Slowiani.

You’ll never walk alone

Moet ik het tot slot nog even met jullie hebben over het optreden van Duncan Laurence in de finale. Hij zong op een meesterlijke manier zijn versie van You’ll never walk alone. En dat was nèt weer tegen de zere, pas geopereerde heup van Lee Towers. Want hé, dat is ZIJN nummer Duncan. What do jij nou think? En Feyenoord is dit weekend kampioen geworden en wie staat er dan met dat lied op de Coolsingel? Jawel, Lee Towers.

❥ Kan iemand Lee vertellen dat hij dat liedje heeeeeel lang geleden ook ‘leende’ uit de Amerikaanse musical Carousel uit 1945? Dan ga ik een weekje nadenken over de inzending voor het Songfestival van volgend jaar.

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.