Educatieve series op Netflix
Inspiratie

Educatieve series op Netflix

Een bericht dat veel via Google gevonden wordt is educatief televisie kijken met Netflix, ondanks dat deze al best oud is. Eerst wilde ik het blog aanvullen, maar er bleek niet veel verandering noodzakelijk. Alle genoemde educatieve series op Netflix, staan er nog steeds op. Ik besloot daarom een nieuw blog te schrijven. Nu de scholen dicht zijn wegens het corona virus en een lockdown in het vooruitzicht, kan iedereen wel wat inspiratie gebruiken. Voor in de geplande vrije uurtjes natuurlijk 😉

Er zijn natuurlijk nog meer educatieve series die het kijken waard zijn. In dit artikel drie die in ieder geval een moo rijtje vormen met de Netflix series in het andere blog. In dit artikel twee series op Netflix waar muzikaal iets van te leren is, een serie voor alle leeftijden die heel mooi aansluit bij de belevingswereld van een kind, voor alle leeftijden en waar ze in het algemeen iets van leren. Met daarbij een grappige serie met sketches over figuren uit de geschiedenis. Een originele manier om wat kennis op te doen van bekende mensen die elk op hun eigen manier iets betekent hebben.

Educatieve series op Netflix – Muziek

Motown Magic en Beat Bugs- muzikale legendes in een kindertekenfilm! Tekenfilms gebaseerd op geweldige songs.

Ik vind het fijn wanneer mijn kinderen niet alleen een algemene ontwikkeling doormaken. Ook het vergroten van hun muzieksmaak vind ik een leuke taak als ouder. Deze twee series maken gebruik van fantastische muziek. De Beat Bugs beleven hun avonturen op nummers van de Beatles. In Motown Magic vallen de avonturen van Ben, helemaal samen met de Motown-muziek.

Motown Magic –

Het verhaal van Motown Magic gaat dus over Ben. Ben is een zeer fantasierijke en enigszins onhandige achtjarige Afro-Amerikaanse jongen met een groot hart.

Motown Magic

Ben heeft één verbazingwekkende vaardigheid: zoals Arthur die het zwaard Excalibur uit de steen trekt, is hij de onwaarschijnlijke ‘uitverkorene’ die de macht heeft om Master Piece te gebruiken. Een magische verfkwast waarmee hij de straatkunstpersonages en muurschilderingen tot leven kan brengen de muren van zijn stad. Elk van Motown’s verhalen is geïnspireerd door en opgebouwd rond een klassiek Motown-nummer, gezongen door onze personages als een belangrijk onderdeel van het verhaal. Thema’s als samenwerken, er voor elkaar zijn en vriendschap spelen een grote rol. Onmisbare boodschappen voor volwassenen en kinderen. 

Beat Bugs heeft inmiddels 3 seizoenen online staan, dus met beide series kun je even vooruit.

Educatieve series op Netflix – geschiedenis

Op Netflix staan ook series die aansluiten bij vakken die het kind op school krijgt. Niet meteen één op één op wat de school aanbiedt, maar wel passend bij het vak of een thema. Op die manier ondersteun je op een eenvoudige manier de algemene ontwikkeling van je kind. Heb je in je dagschema voor de komende drie weken ook vrije tijd opgenomen, zou ik deze aanraden, zodat ze stiekem ook verder leren in de tijd voor zichzelf.

The Who Was? Show –

Op humoristische wijze, vooral in de vorm van sketches, leren kinderen in The Who Was? Show belangrijke personen uit de geschiedenis kennen. Denk bijvoorbeeld aan Marie Curie, Einstein en Isaac Newton.

The Who Was? Show Educatieve series op Netflix

De serie speelt zich af in een filmstudio, waar een groepje kinderen samen met een volwassene een programma maken waarin ze telkens over twee beroemde mensen uit de geschiedenis vertellen. Aldus Thomas. De televisieshow is gebaseerd op Wie was..? boekenreeks, uitgegeven door Grosset & Dunlap. De boeken zijn basis biografieën van belangrijke mensen en zijn geschreven door verschillende auteurs.

Educatieve series op Netflix – voor alle leeftijden

Herkenbare thema’s voor je kindje en leerzaam. Wat wil je nog meer. Soms hoeft  van “educatief” helemaal niet het leerzame af te druipen. Je kunt heerlijk tegen elkaar aan kruipen, lekker voor de buis hangen en kijken, terwijl ongemerkt allerlei informatie dat koppie van je kleine binnenkomt.

Toet Toet Cory Carson –

Toet toet, en gaan! Gordels om en ga mee op leuke avonturen met de schattige kinderauto Cory Carson over de kronkelweggetjes van Bumperdijk.

Toet toet Cory Carson is een serie voor kleuters, gemaakt door Alex Woo en Stanley Moore (‘Finding Dory’, ‘Ratatouille’). In één van de afleveringen gaat Carson voor het eerst naar school, een leuke aflevering om te kijken, als de scholen weer gaan beginnen en je kindje voor het eerst gaat. Carson beleeft natuurlijk ook gekke avonturen en wil graag de wereld ontdekken!

True en het regenboogrijk –

Op zoek naar nog een enorm schattig en leerzaam tekenfilmpje? Check dan True en het Regenboogrijk. Een enorm goede serie om probleemoplossend te leren denken.

Wanneer er iets mis is in het Regenboogrijk, zijn de ruimhartige bewaakster True en haar beste vriend Bartleby in de buurt om wensen te vervullen en iedereen te redden. De Spetter Spat Bronnen zijn bijvoorbeeld geweldig! Maar waarom is de vulkaan op de top van een nabijgelegen berg dan zo boos dat hij hete lava uitstoot? Aan True en Bartleby om het uit te zoeken!

Behalve deze serie is er op Netflix ook nog 1 seizoen van True: Wondere wensen te vinden.  Van het oplossen van een mysterie op het strand (de levende zee is veel te warm en de ijssterren die de zee normaal afkoelen, zijn aan het verdwijnen) tot het redden van het koninkrijk, True draait haar hand er niet voor om.

En is je kindje tijdens de sluiting van de scholen jarig? Dan kan zijn verjaardag altijd nog gevierd worden met een aantal Netflix helden: Happy Birthday met Netflix!

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.