Home | NEW IN | Een teddybeer DWDD en lang leve de liefde

Een teddybeer DWDD en lang leve de liefde

by Gastauteur
Lang leve de liefde en Wie is de Mol

Door Carin – een teddybeer DWDD en lang leve de liefde, mijn tv in een notendopje. Het tv-weekend verliep immers onstuimig met het verlies van een teddybeer, een deksel die van een beerput vloog en de start van het WK-voetbal in Qatar dat de gemoederen bezig blijft houden.

Daarnaast keek ik nog naar Lang Leve de Liefde, waarin het bakken van cupcakes een wiskundige uitdaging bleek..In Lang Leve de Liefde volgde ik Amanda en Michali, Kim en Marcel en zag ik Jana en Zino arriveren met hoge verwachtingen.

Lang leve de liefde // Amanda en Michali

Michali zit inmiddels 24 uur met Amanda in het appartement. Als Amanda even weg is appt hij vriendin Celiene dat het eigenlijk niet weet hoe zijn date heet. Amanda heeft stiekem hetzelfde probleem. De jongen is aardig, maar hij heeft een héle lastige naam die ze maar niet kan onthouden. En ‘m uitspreken al helemaal niet.. Het stel gaat, zonder te weten met wie ze er nou éigenlijk in zitten, in de hot tub. En zoenen lukt toch ook prima zonder de naam te weten? Ik vond het een soort ‘mijn naam is haas 2.0’, maar Michali en Amanda vonden het prima.

Cupcakes bakken wordt hogere wiskunde

Als beiden hebben besloten hun verblijf te verlengen, moet dat gevierd worden met iets lekkers. Zelfgebakken cupcakes. Maar 12 cupcakes voor 2 personen is behoorlijk uitpakken, dus moet het recept worden gehalveerd. En dát blijkt voor beiden hogere wiskunde. Want wat is de helft van 4,5 ei? En er moet boter is.. maar is dat vloeibare boter? Euh.. misschien moeten jullie voor een pakje boter kiezen? Later op de dag gaan ze sumoworstelen. Amanda wil moeder Heleen appen dat ze een heus sumopak aan hadden, maar hoe schrijf je dat eigenlijk? Even aan Michali vragen..

En die maakt de verwarring nog groter.. hij spelt het woord ‘sjoelbak’ voor Amanda. Ik vraag me af waar hij dan denkt te hebben gesjoeld? Sumopak, sjoelbak, je zou er hoofdpijn van krijgen. Na 4 dagen samen voelen beiden een intens vertrouwen en ze mogen samen naar een leuk hotel in het Brabantse Bosschenhoofd.

Marcel en Kim

Marcel verwelkomt Kim met een zeer direct ‘kom hier’. De toon is gezet. Hij verrast zijn date met een fles Limoncello, want dat vind hij zelf zo lekker, en een plantje. Een ‘geen idee wat voor plantje’. Uhm.. Marcel? Kim drinkt niet. Nooit gedaan ook. En haar vriendinnen drinken ook niet, dus er is ook geen reden om het te proberen.

Dan komt het gesprek op de plant en de schrik slaat mij om het hart. Marcel bekent dat hij niet alles in leven kan houden. Ik zou maken dat ik wegkwam Kim! Ik zeg ‘geen risico’ en lekker doorzoeken. Van zijn bekentenis dat hij dol is op reuzenpanda’s en er graag eentje wil hebben, word je ook al niet vrolijk. Overigens wil Marcel er een heus bamboebos bij hebben. En daar zie ik wel mogelijkheden: misschien kun je Marcel erin laten verdwalen?

Marcel heeft een activiteit bedacht voor de 2e dag. Buxus knippen. In de vorm van een hart. Romantisch toch? Ik moet wel een waarschuwing afgeven na het zien van de buxus van Kim. Afgezien van het feit dat ze blijkbaar geen al te groene vingers heeft, moet ik Marcel vooral adviseren om zijn haar nooit, maar dan ook nooit door Kim te laten knippen. Je houd geen haar over kerel! De dag eindigt met de conclusie dat je pas na het delen van een zoen weet of er een match is. Marcel valt meteen aan, maar of er nou een match is? Dat zullen we later deze week zien.

Zino en Jana

In het 3e appartement maken Zino en Jana aan het eind van de aflevering hun opwachting. Zino, de kieskeurige tattooartiest is op zoek naar Bonnie. Zino is namelijk een Clyde.

Bonnie moet kunnen lachen om zijn gemene grappen, sportief zijn en rondingen hebben. Dat ze een mooi innerlijk heeft kan best, maar voor Zino is het uiterlijk allthatmatters. Eh.. Zino? Trek jij zelf met jouw uiterlijk volle zalen? Jana zoekt namelijk een man met een baard en voordat we bij jou van een baard kunnen spreken zijn we misschien wel een jaar of 2 verder. En aan de verdere eisen van Jana, namelijk lang en breed, voldoe je ook niet echt. Of het wat wordt met Bonnie en Clyde? Ik heb mijn twijfels..

Trending Topic DWDD // De Wereld Draait Door

Dan moeten we nu toch echt hebben over serieuzere tv-zaken denk ik. Dit weekend ging het de deksel van de beerput bij het programma De Wereld Draait Door, dat in 2020 stopte, maar nu ineens weer trending topic is.

Laat ik allereerst zeggen dat grensoverschrijdend gedrag niet kan, niet mag en niet ok is. Ik neem er mijlenver afstand van. Achter de schermen van het programma zouden hoofdredacteur, eindredacteuren én presentator Matthijs van Nieuwkerk zich schuldig hebben gemaakt aan dit gedrag. Maar is het niet te kort door de bocht om dit terug te voeren op 1 persoon en die publiekelijk aan de schandpaal te nagelen? Tv maken is topsport, want je bent zo goed als je laatste kijkcijfers. Lever je niet, dan gaat het programma van de buis. De druk van leveren en presteren is hoog.

Een teddybeer DWDD en lang leve de liefde

Ik denk dan ook dat er bij elk goed scorend programma een veeleisende hoofd- dan wel eindredactie is. En dat er verderop in de beerput nog veel meer grensoverschrijdends te vinden is. Dagelijks keken zeker een miljoen mensen met heel veel plezier naar DWDD en nu blijkt dat er ook daar heel veel speelde waar we als kijker geen weet van hadden. En ook de gasten niet.

Bij mij rijst vooral de vraag ‘naar welk programma kijken we nu, waarvan over 5 jaar blijkt dat er ook daar dingen gebeuren die te ver gaan’? Het doet toch iets met het plezier waarmee je tv kijkt. En laten we wel zijn, ergens is ook Matthijs van Nieuwkerk gewoon een mens. En die kun je maken of breken.

Masked Singer // Het verlies van een teddybeer

Als laatste het verlies van een teddybeer. Hoe jammer was dat! In het programma theMaskedSinger’ streden de kikker, de bijenkoningin, de ridder, het paard en de teddybeer om een plek in de volgende ronde.

Een teddybeer DWDD en lang leve de liefde

En daar waar ik, acuut verliefd als ik was, zeker wist dat de teddybeer wel een ronde verder was, zat ik er goed naast. De teddybeer moest naar huis. In al zijn schattigheid af door de zijdeur.

In het pak zat Robèr van Bekhoven en dat had niemand verwacht. Ik ga die schattige beer missen! Tot volgende week. Het verslag van vorige week nog even teruglezen? Klik dan hier.

 

 

Photo by Erik Mclean on Unsplash

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.