Home INSPIRATIE 6x eenvoudig een ander interieur

6x eenvoudig een ander interieur

by Marjo
Ontspannen wonen

Heb jij dat ook? Dat als het seizoen verander, je ook je woning wilt veranderen. In het najaar wil ik altijd wat meer warmte en een wat comfortabelere inrichting. Ontspannen wonen, is ontspannen leven. We trekken ons als gezin in het najaar altijd een beetje terug in ons coconnetje. Films kijken, spelletjes spelen, gewoon heerlijke gezelligheid. Samen! Genieten van ons gezin. De kriebels sloegen en ook nu weer toe en zoals je kon lezen hebben wij ons interieur in een (al met al) twee dagen volledig omgegooid. Letterlijk, alle meubels staan op een andere plek en figuurlijk, want andere kleuren en stijl. En eigenlijk hadden we in 6x eenvoudig een ander interieur.

Alles viel enorm op zijn plek, dat geluk hadden we ook. Beslissingen werden snel genomen, dus dat is in elk geval mijn advies: beslis en pak door! Het veranderen van je interieur heeft vooral te maken met gewoond doen en durven. Helemaal als je iets zat bent in je woning en niet gewoon even kan verhuizen. Vandaar deel ik vandaag hoe in 6x eenvoudig een ander interieur kunt creëren om fijn te wonen. Je hoeft niet alle stappen tegelijk te zetten, maar als je van te voren bedenkt hoe je elke stap in gaat vullen, kun je het verdelen. Zowel qua lef als financiën. Wij deden alle zes stappen bijna tegelijk of in ieder geval meteen achter elkaar, maar dat waren ook de omstandigheden. Het is ook een kwestie van keuzes maken en inspiratie op doen.

Durf te verven

Ook voor een gekleurde muur moet je gewoon gaan. Kies een kleur die én goed bij jou en bij de stijl die je kiest past. Iedereen verklaarde me voor gek. Ons paarse barok reliëf behang, ik was er klaar mee.

Rust en wit wilde ik. Gelukkig durfde René met me mee te gaan. Soms moet je het gevoel hebben dat je niks te verliezen hebt. In dit geval zou het behang er toch uit gaan. Dat zou een hele put werk worden, dus overschilderen zouden we best kunnen wagen.

Durf te verven

Er is in de woonkamer nóg een deel waar een stuk van het paarse behang zat. Die blijven we verven. Wij brainstormen meestal samen, leggen onze wensen voor aan elkaar en halen dan van die kleurenbriefjes bij de Gamma of Praxis. Die houden we bij de muur en zo nemen we een besluit. Op dit moment is hij nét groen geverfd met Flexa strak op de muur in de kleur die we hebben laten mengen in de kleur Folklore.

Echt gewaagd? Geen stijl kiezen, maar gewoon alles combineren wat je leuk vindt, met de verfkleur op je muur als een verbindende factor.

Verander je muurdecoratie

Al heel lang hangt er bij ons een canvas aan de muur. Eerst de trouwfoto en daarna de prachtige fotocollage van de kinderen.

Verander je muurdecoratie 6x eenvoudig een ander interieur

Nu zijn we toe aan iets anders. Mijn tip voor jou; haal wat je nu aan de muur hebt hangen er af. Gewoon weg! Ga dan eens voor iets heel anders. Hang een wereldkaart aan je muur, kies voor een muursticker, ga voor prachtige houten panelen óf kies (zoals wij gaan doen), voor een echt schilderij. Er zijn zo veel mogelijkheden om op een eenvoudige manier een andere stijl aan je interieur te geven. Je hoeft het alleen maar te doen en afscheid te nemen van het oude vertrouwde. Zo simpel is het.

Beken kleur

Wanneer je niet van kleur houdt, hoeft het niet meteen bal te zijn. Je hoeft niet voor drie verschillende kleuren te kiezen. Toch is het voor een eenvoudige verandering in je interieur leuk om kleur toe te voegen. Dit kan door de eerder genoemde wanddecoratie, maar ook via accessoires.

Kies voor kandelaars, beeldjes of kussentjes in een kleur die bij je smaak en interieur past. Dit kun je zo duur maken als je zelf wilt. Bepaal voor jezelf een budget en ga dan shoppen. Je kunt online woonaccessoires kopen, maar waag ook eens een bezoekje aan de kringloop, Action, Hema of Xenos. Op die manier kun je voordelig accessoires kopen, vergelijken maar vooral controleren of het echt matcht met elkaar.

Tweedehands shoppen voor een ander interieur

Voor het kleur bekennen verwees ik je al naar de kringloop. Tweedehands winkelen is sowieso een goede manier om eenvoudig je interieur aan te passen en nog voordelig ook.

“One mans trash, is an other mans treasure”

Helemaal met kinderen betaal ik liever niet te veel. De kussens belanden vaak op de grond, de stoelen zijn duikelrekken en de bank is een klimrek. Tenminste in hun ogen. Ik wil niet de hele dag als politieagent rondlopen. Daarom besteed ik liever iets minder voor iets net zo moois!

6x eenvoudig een ander interieur tweedehands shoppen

De fijnste manieren om tweedehands te winkelen vind ik de kringloop, Facebook en Marktplaats. In een later blog zal ik ik tips tweedehands shoptips delen. Ik vind het ook een geweldige manier unieke items aan de interieur toe te voegen. Nieuw en uniek combineren en alles voelt weer als nieuw!

Laat los

Wanneer je je niet te veel laat leiden door trends, maar je gevoel volgt en dichtbij wat jij mooi vindt blijft, dan komt het echt goed. Je bent dan niet gebonden aan bepaalde winkels, maar kunt gewoon lekker op je gemak rondkijken, om te zorgen dat je ontspannen wonen kunt. Je kunt je best laten inspireren door trends, maar ga eens op zoek via internet en surf gewoon eens op je gemak rond. Wij vonden onze stoelen op een plek waar we het niet verwachtten. We bleven zoeken op de grote bekende websites, maar kwamen uit bij een discounter.

6x eenvoudig een ander interieur Scandinavisch interieur

Door je niet te focussen op trends, kun je er ook voor zorgen dat je interieur tijdloos is of met wederom kleine veranderingen aan te passen is. Industriële decoratie kan, mits goed gebruikt, goed gecombineerd worden met de Scandinavische woonstijl, maar ook met een stoere en sobere woonstijl.  Je kunt ook bijvoorbeeld je grootste passie als inspiratie voor je interieur gebruiken.  Door deze persoonlijke insteek, zal je interieur meer als thuis voelen, omdat het zo bij jou aansluit.

Raamdecoratie

Ook door te kiezen voor een hele andere raamdecoratie, verander je meteen het gevoel van je interieur. Warme overgordijnen maken een raam met alleen Luxaflex veel gezelliger. Je kunt er zelfs voor kiezen om de gordijnen in de winter neer te hangen en in de zomer even weg te halen voor een frisse look. Kies voor een gedurfde uitstraling voor een gordijn met print. Wat dacht je van een mooie tropische print of ga liever voor een romantische?

Alle veranderingen komen neer op durf en lef! Treed buiten de gebaande paden, maar voeg als je het toch een beetje veilig wilt houden één grote eyecatcher toe. Of dat nu je gordijnen, je wanddecoratie of je je kussens zijn! Maak je huis een veilig en comfortabel thuis!

Wat zou  jij het liefste meteen veranderen in je interieur? Is er iets wat je gigantisch stoort en hoe zou je dat het liefst aanpakken?


Afbeelding muurdecoratie en Scandinavisch wonen door Photographee.eu | wall painting door kitzcorner | ontspannen wonen door Antonio Guillem

Reacties

reacties

Gerelateerd

6 comments

Herfstklaar maken van je tuin - Mama lifestyle mét een strikje 5 november 2019 - 06:02

[…] je interieur en je garderobe klaar te maken voor het fijne seizoen waar je zelf voor de warmte moet zorgen, is […]

Reply
Waarom bloemen opfleuren - Mama lifestyle mét een strikje 12 september 2019 - 13:29

[…] een aangename verrassing. Zomaar. Maar ook voor het geven van aandacht, voor het opvrolijken van je interieur of om troost te bieden in een moeilijke periode. Bloemen laten weten dat je aan iemand denkt. Zeg […]

Reply
Waar moet je om denken als je gaat samenwonen | Pratisch en Inrichting 29 augustus 2019 - 15:14

[…] mensen denken bij de inrichting van hun woning aan grote spullen voor de woonkamer. Een bankstel, een kast of een salontafel. Maar vergeet ook je […]

Reply
3x simpele veranderingen in je interieur - Mama lifestyle mét een strikje 27 juli 2019 - 12:40

[…] tijd met nog steeds een grote witte wand en  het zien van prachtig Eijffinger behang begint de twijfel over mijn interieur weer.  Het is gelukkig makkelijk om met een paar simpele veranderingen in je interieur, weer […]

Reply
Punnikwoord Love - Mama lifestyle mét een strikje 14 december 2018 - 16:36

[…] dertig verschillende kleuren te krijgen en zijn naar wens te maken. Het mooie is dat er voor elk interieur dus een woord of varkentje (ja, echt, kijk maar op de Facebookpagina van Groetjes uit Gemert).  […]

Reply
Knallend het jaar uit - Mama lifestyle mét een strikje 7 december 2018 - 08:50

[…] Mama Lifestyle Magazine waar ik je niet alleen mee neem in mijn persoonlijk leven, maar je wil inspireren en informeren. En waar ik je op de hoogte wil houden van de strikjes van het leven. Die dingen die […]

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.