Eenvoudige macaroni met tomaat, ham en prei
In de keuken

Eenvoudige macaroni met tomaat, ham en prei

Het recept van vandaag is “Bak-macaroni” of te wel een eenvoudige macaroni met tomaat, ham en prei. Het is een recept van mijn schoonmoeder, het brengt mij terug naar de eerste maanden dat René en ik pas verkering hadden ♥ Zoals ik hier al schreef is het de bedoeling om in de serie Food | Jeugdsentiment, recepten van vroeger met jullie te delen.

Bij deze deel II. Voor mij staat eten niet alleen gelijk aan een eerste levensbehoefte, maar ook voor herinneringen, gezelligheid aan tafel en genieten. De recepten van vroeger, roepen de herinneringen weer op.

De eerste maanden inderdaad, na negen maanden woonden we samen en aten we dit al samen in ons eigen huis. Gelukkig ook nog vaak genoeg bij mijn schoonouders hoor, maar het “verkeringsgevoel” was toen al overgegaan in het “voor-altijd-samen-samenwoon-gevoel”.

Eenvoudige macaroni met tomaat, ham en prei

Ik heb er inmiddels ook een beetje mijn eigen draai aangegeven door wat olijfolie, oregano en maggi te gebruiken én de macaroni te koken in groentebouillon (van een blokje). Verder heb je nodig:

Prei ~uien ~ achterham of schouderham (plakjes, circa ons) ~ tomaten ~ macaroni ~ ovenschaal ~ pan ~ peper & zout, ~ kaas (geraspt of in plakjes) en beschuit (wil je het magerder, gebruik dan mozzarella).

Hoe maak je de eenvoudige macaroni met tomaat, ham en prei

• Verwarm de oven voor op 180/200 graden. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing in water waar je eerst het bouillonblokje in hebt opgelost.

• Snijd de ham, uien, prei en tomaten in stukjes.

• Doe de macaroni in de ovenschaal en voeg de stukjes die je net hebt gesneden toe. Druppel er wat olijfolie en maggi over heen en bestrooi met peper, zout en oregano.

• Bedek het geheel met de geraspte kaas  (of de plakken als je daar voor gekozen hebt) en verkruimel de beschuit(en) er over.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven, zal ongeveer een kwartiertje zijn, het is puur om de kaas te laten grillen, zodat kaas en beschuit samen een knapperig laagje over de schotel vormen. Eventueel serveren met ketchup, maar echt nodig is het niet 😉

• E N J O Y •

 


Afbeelding macaroni via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

4 Reacties

  1. […] Zo ongemerkt heb ik een weekmenu gemist, maar nou waren daar ook verder geen foto’s van, dus heb je er niets aan gemist. Qua nummering ga ik netjes verder, dit is het derde weekmenu dat ik deel. Het weekmenu van de afgelopen week. Op sommige momenten gedicteerd aan Thomas, vandaar dat ik het lijstje zo aandoenlijk vind. De kindjes vonden vooral de blote billetjes in het gras leuk. En vooral heel lekker trouwens, daar hebben ze het beste in gegeten. In weekmenu 3 nasi met frikadel en blote billetjes begonnen we op zondag met bakmacaroni. […]

  2. […] Hij moest het wel lekker vinden eigenlijk, hij had namelijk anders alleen maar een broodje. We aten bakmacaroni en dat vindt hij niet meer zo lekker. Deze lauw warme bonensalade met krab en zalm was mijn eten en […]

  3. Kathleen zegt:

    Klinkt lekker, alleen doe je dit met rauwe prei of moet je die eerst wat blancheren?

    1. Gewoon met rauwe prei, dus echt lekker makkelijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.