Even tot hier en Boer zoekt Vrouw
What's new

Even tot hier en Boer zoekt Vrouw

Door Carin – Even tot hier en Boer zoekt Vrouw – Tussen het verven van eieren, het eten van eieren en het zoeken van eieren door, was er dit Paasweekend genoeg te beleven op tv. Ik keek naar de start van een nieuw seizoen van Even tot Hier en natuurlijk naar de kennismaking met de boeren van Boer zoekt Vrouw dat dit jaar een Europees tintje heeft, Een nieuwe vorm van vliegschaamte en.. u rijdt hier 170 km per uur. Mag dat?

Zaterdagavond begonnen Niels van der Laan en Jeroen Woe aan een nieuwe serie afleveringen van het programma Even tot Hier. En dat deden ze zoals we dat van ze gewend zijn: scherp, humoristisch en positief-kritisch.

Even tot hier

Ze kwamen met een protestlied over het huidige kabinet naar aanleiding van het debat van afgelopen week over de verkiezingsuitslag van de Provinciale Staten. Het kabinet overleefde het debat en op de klanken Ramses Shaffy’s ‘we zullen doorgaan’ zongen Van der Laan en Woe ‘ze zullen doorgaan’.

Even tot hier en Boer zoekt Vrouw

Daarnaast was er een mooie ode aan de spelers van Spakenburg, die deze week in het bekertoernooi in de halve finale knap stand hielden tegen PSV, maar uiteindelijk verloren. Spakenburg-spits Dwayne Green die een daverend doelpunt voor de amateurs maakte, zoekt een baan als buurtsportcoach, maar ik denk dat een sollicitatie als spits bij FC Barcelona ook niet zou misstaan.

Tino Martin zong, gelukkig zuiver, ‘ze hadden het zo dik verdiend’ voor de amateurs en deed daarmee recht aan hun prestatie. Verder zorgden Van der Laan en Woe er nog voor dat de inwoners van Wilsum tóch hun paasvuur kregen: een digitaal paasvuur zelfs.

Expeditie Weiland

Gisteravond liet ons Yvon ons kennismaken met de 5 boeren die dit seizoen centraal staan bij Boer Zoekt Vrouw. Vijf boeren, dus we hoeven niet van 10 naar 5 dit jaar. Elke boer weet meteen waar die aan toe is en dat is best relaxt.

Boer zoekt vrouw Europa 2023 | Haico uit Denemarken

Allereerst boer Haico uit Zuid-Denemarken. Ik weet niet waar ze bij de KRO bang voor waren, maar er werd niet bekend gemaakt in welke plaats de boeren woonachtig waren, alleen het land. Haico woont samen zijn ouders Albert en Dina op een melkveebedrijf en ik twijfel nog steeds wie er nou opgegeven was. Haico? Op zoek naar een vriendin? Of spanden Albert en Dina samen, zodat ze nu toch eindelijk eens met pensioen konden? Haico had tot gisteravond geen enkele hint van pa en moe opgepikt, dus het werd tijd voor de onbeholpen hulp van Yvon Jaspers.


Toen Haico haar vertelde dat hij nog nooit een relatie had gehad, torpedeerde ze hem met de vraag ‘en hoe oud ben je’? Eh.. Yvon.. Haico mag er met zijn bandana’s dan wel uitzien als Jack Sparrow, die bandana’s zijn stiekem om zijn beginnende kaalheid te verbergen. Leek moeder Ina wel een goed idee. Haico schrok zich een ongeluk van de tik over de vingers van Yvon en ik was even bang dat hij huilend weg zou lopen. Echt Yvon, dit vond Haico inderdaad ‘nie leuk’. Albert had zijn zoon nog zo gezegd ‘dat hij der uit moes’ en Ina zei: ‘jongen, aj niet probeert, dan weej ’t nooit’, maar die boerin kwam er tot nog toe niet. Haico weet wel: als de klik er is, ga ik ervoor. Voor de vrouwen die interesse hebben: Haico is sportief, weet hoe je moet afvallen én hij heeft een Bokketlist: hij wil met jullie parachutespringen.

Claudia uit Normandie

In Frankrijk is de 57-jarige Claudia op zoek naar de liefde. Na het verlies van haar man, wil ze nog graag een keer de liefde vinden. Ze zoekt un ami pour la vie en ze heeft naast zichzelf een prachtig huis te bieden. Wat een paleis was dat zeg. Als je als man daar terecht komt, is het bedje in elk geval gespreid.

Even tot hier en Boer zoekt Vrouw Claudia Normandie
Ik zou me wel wat zorgen maken over de menukaart.. In Frankrijk wordt er ’s middags warm gegeten en Claudia kwakte een helevartisjok op de borden. Was dat een stevige poging om ons Yvon van het erf te krijgen? Was ze klaar zat met al die lompe vragen van de Brabantse of zag ze net als ik dat de presentatrice koud binnen, meteen de deksel van de pan met appeltaart trok? Want ja, Claudia bakt appeltaart in een pan. Gewoon omdat het kan. Claudia zoekt een man langer dan zijzelf met een sprekend gezicht, maar zelf kunnen koken en boodschappen doen voor een goedgevulde koelkast was ook een voordeel. En na die artisjok zag ik dat voordeel ook meteen.

Richard in Slowakije

Boer nummer 3 woont in het pittoreske Slowakije. Richard, een meter of 2 lang, vertrok 4 jaar geleden naar Slowakije om daar als durumboer aan de slag te gaan. En maanzaad heeft ie ook. Zakken vol. En ik kan me zo voorstellen hoe dat is gegaan. Een advertentie voor een mooi perceel met veel grond en bijgebouwen met authentieke details. Voor een handige Henkie een pand met potentie.


In werkelijkheid dacht ik bij het zien van de gebouwen meteen ‘dit is een nieuw tv-format’, namelijk ‘help deze boer is écht géén klusser’. Aan de gebouwen was namelijk nog maar bar weinig gedaan, maar hé, die tarwe was hartstikke mooi doorzichtig! En daar kun je geld mee verdienen. Het motto van Richard was snel duidelijk ‘geld verdien je op het veld’. Tsja.. als je een getalenteerd profvoetballer bent misschien Richard, maar dit ligt toch net even anders ben ik bang.

Kortom: je moet als vrouw meteen wel kats verliefd worden op Richard en door die hele roze bril met beslagen glazen de woonomstandigheden niet meer meekrijgen. Natuurlijk zie ik het positieve zélfs bij boer Richard: je gaat elke middag buiten de deur lunchen! Hoe romantisch is dat? Mocht je dat toch een dag niet willen, dan kan deze spaghettiboer met scharrelervaring ook nog wel een stoofschotel voor je koken en dat doet hij zittend aan een tafel.

Bernice uit Zweden

Met de Zweedse Bernice had ik een beetje medelijden. Ik had het idee dat ze zich in een dolle bui had opgegeven, maar spijt als haren op haar hoofd had toen Yvon het erf op denderde. Ook hier gaf ons Yvon meteen haar visitekaartje af door Bernice te vragen wat ze aan het doen was. Op het verlegen ‘spinnenwebben’, kaatste de mondige Brabantse terug ‘zou je die nie gewoon laten zitten’. Ik wil niet wéten hoe het er bij Yvon thuis uitziet.


Bernice heeft nog nooit een man gezien waarbij ze zich überhaupt heeft afgevraagd of het een mogelijke vriend zou kunnen zijn en ze hanteert de stelregel ‘als ik niks zeg, kan ik niks verkeerd zeggen en dan zeggen ze ook niks over mij’. Klopt Bernice, maar dan wordt het ook wel een stille boel. Voor de mannen die Bernice een brief willen schrijven: je moet de liefde delen met haar paarden en knoop de waarschuwing van moeder goed in je oren: ‘als ze niet op tijd te eten krijgen worden ze chagrijnig’.

Piet in Duitsland

In Duitsland woont veeboer Piet. Nou ja.. boer in ruste.. De boer die geen boer (meer) is, woont en werkt op het vleesveebedrijf van vrienden en daar springt hij af en toe bij. Voor de vrouwen die overwegen Piet te schrijven: ‘je woont apart met Piet, maar krijgt wel elke dag die hele commune erbij’. Want naast Piet woont er ook opa en nog een andere man die dagelijks aanschuift. Je moet dus wel van een dolle boel houden.


Overigens zette Piet meteen de toon. Toen de 4 kinderen antwoord wilden geven op de eerste vraag van Yvon zei Piet meteen: ‘pas op het testament he’? Je bent als vrouw gewaarschuwd. Een verkeerd antwoord en je ligt uit het testament. Ik snap wel dat zijn 4 kinderen graag een humorvolle, spontane vrouw op het erf zien komen. Streng is Piet zelf al wel. Nog even 1 tip: je begint je dag met het nieuws van Omrop Fryslân. Dus als je schrijft, ga dat nieuws dan ook meteen vanaf vandaag volgen, want dan snap je het als je deze zomer mag komen logeren.

Heb je je oog laten vallen op 1 van de vijf boeren, dan moet je binnen 2 weken schrijven. T W E E weken. Anders is het te laat en neemt ons Yvon je brief niet mee.

Vliegschaamte en de bocht uit vliegen

Moet ik het met jullie nog even hebben over die oen die meende zijn aansteker vliegles te moeten geven? Terwijl ik er vol verbazing naar keek dacht ik ‘ja, dit is dus pas vliegschaamte’. Je aansteker het veld op gooien omdat je je niet kunt beheersen en een statement meent te moeten maken. Waar is Johan de Varaan als je hem nodig hebt? En dan nog zo’n staaltje onnozel gedrag.

Aan de talkshowtafel van Beau zat vrijdagavond vlogger Enzo Knol. Enzo was eerder die week aangehouden toen hij graag snel naar huis wilde na een gezellig feestje. Enzo’s vriendin reed en dat kon ze erg hard. Ze reed met een snelheid van 170 km per uur en toen de dienstdoende agenten dat niet zo slim vonden, zette Enzo het meteen op een vloggen. Toen de vlog al geplaatst was en de alcohol uitgewerkt, kwam de spijt. En het besef dat dit voor zijn carrière niet zo handig was.

Hij kreeg een podium bij Beau om zijn excuses aan te bieden en diep door het stof te gaan. En ik had zwaar het gevoel dat het allemaal ‘zo gepland’ was. Een standje van papa Beau, excuses aanbieden en redden wat er te redden valt. Gelukkig zag meningenfabriek Nederland hetzelfde als ik. Niet meer doen Enzo. Als je jezelf bent, ben je veel leuker.

❥ Vraag mijn dochter van nu 17 maar. Toen ze 9 was heb je haar een onvergetelijke dag bezorgd. En toen was je nog gewoon Enzo. De foto hangt nog steeds op haar kamer.

 

 

Bron afbeelding Even tot hier BNNVARA.nl / Boer zoekt Vrouw KRONCRV.nl

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.