Expeditie Weiland - Boer zoekt vrouw Europa - De brieven
Inspiratie Lifestyle What's new

Expeditie Weiland – Boer zoekt vrouw Europa – De brieven

Door Carin – De scholen zijn weer begonnen en vanaf deze week lijkt de zomer toch écht op zijn retour. Tijd voor een nieuw seizoen Expeditie Weiland dus! Elf verse afleveringen en ik heb er zin in! Al moet ik zeggen dat het zo’n eerste aflevering altijd even weer ‘zoeken’ is.

De voorstelrondjes zijn door de hoge zomerse temperaturen een beetje van het netvlies gebrand, dus wie was wie ook weer en wat willen ze graag? Yvon warmde ons een beetje op met een tafelgesprek met de boeren, waarbij er streekgerechten van de boeren op het menu stonden. Het voorafje was een eierbal, een ode aan de Groninger boer Richard. Voor ons is een eierbal natuurlijk gesneden koek, maar boer Piet meende de snack toch te moeten beledigen door het een gehaktbal met een ei erin te noemen. Nee Piet, niks gehaktbal. Een ei met een kerrieragout erom heen. En wie bedacht dat je die eierbal met je bestek gaat eten? Düh.. een eierbal eet je gewoon met je handen, aldus boer Richard. Klopt Richard. En nait aans!

Expeditie Weiland – Boer zoekt vrouw Europa – De brieven

Onze boerin Claudia uit Normandië kreeg 89 brieven en die mag ze doorlezen met haar 2 meelezers. En daarvan vond ik de mannelijke helft opmerkelijk. Na 3 brieven merkte hij al op dat die foto’s misschien leuk waren, maar die brieven waren toch redelijk nietszeggend.

Expeditie Weiland - Boer zoekt vrouw Europa - De brieven

Eh meneer? De mannen in kwestie is gevraagd om bij serieuze interesse een brief te schrijven, maar om een cv is niet gevraagd he? En voor jou valt er niks te kiezen. Claudia deed bij het zien van een roos in de koker alsof ze die nog niet eerder in haar leven zag. Claudia had wat mij betreft een stapeltje ‘un ami pour la vie’ kunnen maken en daarop de brieven kunnen leggen van alle heren die met die zin begonnen. Te makkelijk mannen.

Glaskunstenaar Arnout

Iets meer moeite graag. Glaskunstenaar Arnout maakte het nog bonter. Hij maakte een glazen hart met de voorspelbare zin en bepaalde ook maar gelijk dat dat ding mooi aan de muur kon hangen als ze gingen samenwonen. Je zag Claudia ter plekke kromme tenen krijgen.

De brieven van boer Richard

Richard ontving 60 brieven en daar was hij donders blij mee. Die snap ik wel. 60 vrouwen die bij hun volle verstand een brief schreven naar deze wat ondeugend ogende boer, die nou niet bepaald een riante woonsituatie biedt. Richard runt zijn bedrijf in Slowakije en hij geniet van de ruimtelijkheid daar. Door de puinhoop kijkt hij graag heen. En dat kan in het geval van Richard letterlijk.

Hij nam vriend Nico mee om zich door de brieven te worstelen. En dat vond ons Yvon niet soepel genoeg gaan. Na een aantal brieven zocht ze hem op in zijn schuilplek in de molen. Als hij iemand zag zitten moest hij dat potdorie ook gewoon aangeven. Zonder slagen om de arm. Hup, op de ja-stapel. Ik denk dat we Richard gewoon even tijd moeten geven en dan komt het wel goed. Overigens vraag ik me wel af wie alle cadeautjes mee naar huis heeft genomen. Vriend Nico werd wel erg blij van alle drank en andere lekkers dat Richard kreeg.

Boer Piet

Boer in ruste zoekt vrouw-Piet had zijn kinderen meegenomen om zijn 24 brieven te lezen. Met 4 kinderen geen uren werk leek me. Uit die 24 de 10 leukste selecteren en klaar. Het was denk ik wel handig geweest als Piet zijn leesbril even meegebracht had. Dat had wat fijner gelezen.

Expeditie Weiland - Boer zoekt vrouw Europa - De brieven

Ik vrees dat hij nu profielen van de dames door elkaar heeft gemikt. En Piet weet al 1 ding zeker: met zijn rugklachten komt het zeker weten goed. Bijna alle dames schreven dat ze Piets rug met liefde masseren. En een van de dames wilde dan graag ondertussen Duits leren. Piet zag het helemaal zitten: ‘ein bisschen nach Links, ein bisschen nach Rechts’. Dat wordt een ouderwetse wals daar in Duitsland.

Meteen een bericht voor de bevriende boer waar Piet nu nog graag helpt: binnenkort heeft Piet geen tijd meer, want dan moet hij werken aan zijn rug. Dus ik zou vast een andere hulp zoeken in de categorie ‘harde werker met verstand van het boerenbedrijf gezocht. Ik vraag het voor een vriend’. Overigens hoop ik voor de kinderen van Piet dat hij inderdaad de liefde vind tussen de briefschrijfsters, want pa slaapt zo onrustig. Hij heeft geen bijslaper.

Wat ik me nog wel afvraag: wat deed die brief van die blonde jonge vrouw tussen de brieven van Piet? Heeft ze per ongeluk Richard aangezien voor Piet? Heeft Piet die brief in de koffiepauze van de stapel van Richard gepikt?

Boer zoekt vrouw of piraat – Haico

Piraat Haico, de melkveehouder uit Denemarken kreeg 18 brieven. Prima toch, ik heb er maar 1
nodig, aldus Haico. En de briefschrijfsters hadden goed gelet op de ‘bokketlist’ van Haico. Hij wil
parachutespringen. De meesten vonden het prima.

Haico droeg ook vandaag zijn zelfgeknoopte hoofddeksel en ik begin me toch af te vragen waarom hij dat ding toch steeds draagt. Verbergt hij zo dat hij nog maar 3 haren heeft en dat die door de zoektocht naar die ene vrouw nog grijs geworden zijn ook? Heeft hij als baby een uitslag op zijn koppie opgelopen en is dat niet meer weggegaan? Als ik briefschrijfster was werd dat mijn uitdaging. Als ik voor de logeerweek werd uitgenodigd ging ik gewapend met zaklantaarn, loep en verrekijker op bezoek bij Haico. En zodra hij ’s avonds de badkamer uit kwam sloeg ik toe. Wàt zit er onder dat kleedje?

Expeditie Weiland – Ellen of Maud?

Moeten we het nog even hebben over Ellen met haar 2 wolfshonden die al in haar camper in Denemarken bivakkeerde. Klaar om zó bij Haico het erf op te draaien met 2 porties babi pangang, het lievelingsgerecht van Haico. Ik werd een beetje zenuwachtig van mevrouw. Volgens mij had ze niet helemaal door dat in principe iedere vrouw een brief aan Haico mocht schrijven en dat haar brief niet meteen betekende dat de rest in de prullenbak ging. Ik kreeg een beetje een Maud-gevoel, die Evert vorig jaar in de brief al claimde. Maar we weten allemaal hoe dat afliep, dus ik doe geen voorspelling meer hier.

De brieven van Bernice

Dan de jongste van het stel. Bernice deed mee aan het programma, omdat er rondom haar Zweedse
erf geen leuke jongens zijn. Althans, zij had er nog nooit eentje gezien daar. En dan krijg je 430
brieven. 430 leuke jongens. En dat verschil is groot. Te groot voor Bernice, die zich met zwangere zus Sybrenne op de brieven stortte.

Waarom kreeg zij trouwens met de meeste brieven de kleinste ruimte? Die hele handel moest op het bed worden gelegd anders was er geen ruimte. En Bernice hàd het al Spaans benauwd gekregen toen Richard haar trots zijn 60 brieven had laten zien. Die lagen klaar toen hij binnenkwam. Bernice sprak angstig haar zorgen uit bij Sybrenne, want bij haar lag er niets. Het zal toch gebeurd zijn dat er niemand voor haar had geschreven?

Giechelend de weeën op gang

Vertrouwen had ze er toch al niet in. Daar waar haar zus zo giechelig werd bij het idee van een flirtende man dat ik bang was dat de weeën spontaan te vroeg op gang zouden komen, werd Bernice steeds stiller. Gelukkig kwam ons Yvon voorrijden met haar kruiwagen vol post. En dan gaat na het lezen van de eerste brieven mis. Ons Yvon komt verhaal halen. Ik kan helemaal niet zien van wie je nou blij word, mopperde Yvon. Zo schiet het natuurlijk niet op. De kijker wil emotie zien Bernice. Welke emotie dan ook. Wilde tranen uit paniek of blosjes omdat je Gerben uit de professionele voorstelvideo stiekem wel leuk vind, het maakt niet uit. Als je maar zorgt dat Yvon ziet dat er iets gebeurt.

Sinds 10 april denk ik alleen nog maar aan jou

En omdat Yvon natuurlijk geen geld heeft voor 10 extra afleveringen ontbood ze broer Allard, die het een stuk eenvoudiger aanpakte. Hij beloofde Bernice eerst maar eens dat ze de volgende ochtend nog niet hoefde trouwen en hij stelde na elke brief de simpele vraag: wil je deze jongen volgende week zien, ja of nee?

Ik moest wel lachen om die ene bijzondere stapel van Bernice. Mannen met baard. Een absolute nee-stapel voor haar. Aan baarden kun je wel wennen Bernice. Als de man maar leuk genoeg is. Die man die je een brief schreef met het gedicht ‘rozen zijn rood, tractors zijn blauw, sinds 10 april denk ik alleen nog maar aan jou’ zou ik dan weer wèl heel gauw zo ver mogelijk weg leggen. Leg maar op de stapel ‘ga alsjeblieft met je lego spelen’. En dan snel verder lezen. Want ik ben bang dat Bernice de eerstvolgende 4 afleveringen nog wel aan het lezen is.

❥ We gaan volgende week zien wie de speeddates hebben gehaald. Ik heb er zin in! 

Bron uitgelichte afbeelding; KRO Boer zoekt Vrouw

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.