Home | NEW IN | Expeditie Weiland – BZV aflevering 6

Expeditie Weiland – BZV aflevering 6

by Gastauteur
Expeditie Weiland - BZV aflevering 13

Door Carin – Keuzes, keuzes, keuzes.. Weloverwogen keuzes, verrassende keuzes en keuzes op basis van wat je denkt dat die ander bedoelt en voelt. Het was een lastige dag in de logeerweek. Evert begon de dag bij het jongvee. Hij nam zijn dames gezellig mee en daar ontdekte Maud iets dat ze bijna leuker vindt dan Evert: de tractor. Maud wilde rijden, maar het hart van Evert verover je met hele voorzichtige stappen, dus is zitten in de tractor stap één.

En dat lukte. Maar de volgende keer niet meer zo hard met die deur gooien Maud, want ander kun je zó je koffer pakken. Evert bromde ontstemd ‘nou, die deure zit dicht’ en Nans mopperde dat dat gedonder van Maud misschien eens ophield als ze erop was geweest. Eh.. Nans?? Hebben we het hier nog steeds over de tractor?Rob gaat bomen snoeien met zijn dames. Onze onderwijzer vertelt dat het allemaal heel nauw steekt, maar eigenlijk kun je niets verkeerd doen. Rob stelt alle vrouwen dezelfde vraag en luistert dit keer ook nog eens naar de antwoorden.

Expeditie Weiland – BZV aflevering 6 – Kriebels, maar not the good kind

En die lopen uiteen: van praktisch ondernemerschap tot de jukebox die Rob is: je gooit er 10 cent in en er komt voor 8 euro 50 weer uit. Rob is er bij het keuzemoment snel uit, want de klik met Sylvia is er niet. En Rob doet overigens veel op het gevoel. Dat doe je met je bedlampje ’s nachts Rob. Die zoek je op het gevoel.
Sonja blijft tussen de kersen trouwens zoeken naar meer kriebels en ik hoop voor haar dat ze die inmiddels heeft gevonden óf haar zoektocht heeft gestaakt, want met dit weer is kriebels zoeken geen doen.

Hier, een banaan

Jouke gaat de koeien voeren en deelt meteen mee dat voeren met vier veel teveel is. Marion mag mee, maar ze gooit meteen haar glazen in door Jouke te vragen of hij wel eens drugs gebruikt. Per ongeluk bijdehandjes gegeten bij het ontbijt, Marion?

 keuzemoment jouke boer zoekt vrouwDe vraag kwam haar duur te staan, want vrouwen met zulke vragen zijn veel te pittig voor Jouke. Toen Yvon hem de vraag der vragen stelde, was hij duidelijk: Marion mocht naar huis. Jouke gaf Lotte en Karlijn een banaan en ging melken. Over tot de orde van de dag en Marion? Die is onze koppige boer al vlot vergeten. De logica van die banaan heb ik een dag later nog steeds totaal niet verstaan..

Duo Pinnig en Onvriendelijk

Na het vertrek van Margriet in huize Hans, wordt de baas zelf aan een functioneringsgesprek onderworpen door Dinie en Annette. En dat loog er niet om.

Dinie vindt Hans bot en vriendelijk met de kinderen bellen doet hij ook al niet. Zou ik Sjoerd daarom al 5 weken niet zien? Dat hij stiekem de telefoon niet opneemt als pa belt? Lang leve nummerherkenning? Dinie en Annette dwingen Hans om een mandarijn te eten bij zijn ontbijt en brengen de Brabantse boer dusdanig in het nauw dat hij huilend opbiecht dat hij helemaal niet lief wil doen. Nou Hans, Dinie doet ook niet zo lief. Dat wordt nog een leuke stedentrip straks. Duo Pinnig en Onvriendelijk in een koetsje door romantisch Wenen. Ik zie het voor me.

Wie zeurt krijgt geen beurt

Bij Janine is het gezellig met z’n vieren. Althans.. dat vindt Janine. Sander vindt het helemaal niet zo gezellig met die kletsgrage Michiel. Net als hij een fijn gesprek heeft met Janine, neemt Michiel het weer over. En daar baalt Sander van. Stevig van. Maar ook hier geldt het spreekwoord ‘wie zeurt komt niet aan de beurt’, maar daarover straks meer. Sander en Christiaan scannen drachtige ooien en ze zien bijna sterretjes. O nee, wacht.. vier kleintjes waar er eigenlijk maar één zit. Mijn tip voor de mannen? Als de donder een cursus echografie volgen!

Janine vraagt zich af of ze van Sander kan verwachten dat hij zijn Friese bestaan voor haar opgeeft. Ja hoor Janine, want het zijn precies zes trekkers dus dat kan best. En die ruilt Sander graag in voor echte liefde. Ook bij Janine hobbelt Yvon niet veel later het erf op voor het keuzemoment en daar waar Sander al bijna in de auto zit, omdat hij verwacht weg te moeten, besluit Janine om Michiel naar huis te sturen. Zoals ik al eerder zei: wie zeurt komt niet aan de beurt.

Boerin Janine, boer Jouke en boer Rob hebben hun eerste keuze gemaakt

Liefdesstiertje 

Bij Evert staat een koe op het punt van bevallen, net als Cora en Nans boodschappen halen. En dan ontstaat een gevaarlijk scenario in Boer zoekt Vrouw: Evert, Maud en een bevallende koe. Er werd uiteindelijk een klein stiertje geboren. Sneu voor Evert, want hé, bedrijfstechnisch kan hij niks met dat stiertje, maar Maud zag een liefdesstiertje geboren worden met een hartje op zijn voorhoofd. En dat vindt ze zó romantisch en zo’n voorteken, dat ze haar tranen de vrije loop laat.

Maud ziet tijdens de bevalling haar kans schoon en vraagt Evert wat hij van haar vindt. Evert antwoord op z’n Evert’s “ja goed”. Eh. Evert?  En in tegenstelling tot mij is Maud daar helemaal niet blij mee. Maar Maud snapt dat haar leuke schat geen prater is en hij hoeft ook helemaal niet praten want zij praat ook niet en.. en.. enpffff… kan iemand de batterijen uit het batterijvakje van Maud halen?

Intussen blijft Evert zijn mantra wel herhalen: “het is stil in mij, zo stil in mij”. Blijven zingen tot er hulp komt Evert. Dat liedtie gaat je redden! Nog even terugblikken op de vorige aflevering? Klik dan hier.

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.