Home BEAUTY | FASHION Fashion Night Out

Fashion Night Out

by Marjo
Fashion Night Out

Gisteravond was ik op stap met mijn mama, een Fashion Night Out. Altijd leuk, wat we ook doen. Helemaal als er wijn is en chocola en make-up. Nadeel dat er op een avond met die combinatie ontzettend veel vrouwen zijn. Vrouwen onderling is niet altijd regenbogen, eenhoorns en strikjes. Hoe leuk het ook was, rekening met elkaar houden in de foyer was lastig. Mijn wijntje werd  bijna uit mijn handen getikt door een hooggekapte mevrouw met een brilletje en haast. Niet kort, wel pittig, zeg maar.

Gelukkig mocht dat de pret op deze Fashion Night Out niet drukken! Het leukste was dat mama de kaarten (á 15 euro per stuk) gewonnen had. Het idee van dit avondje Van Beresteyn? Veendammer ondernemers showden de nieuwste trends in fashion & more. Een groots opgezet mode-event. Een foyer een tal van ondernemers met de nieuwste trends op  het gebied van fashion en lifestyle. De opening was Kerst, altijd een goede sfeer. De Goodiebag, die laat nog even op zich wachten, die hebben we op de avond zelf gemist.

Fashion Night Out

Zonder meteen een zeikerd te willen zijn; de ontvangst viel een klein beetje tegen. Heeft te maken met mijn verwachtingen van een groots opgezet mode-event, dat geef ik meteen toe. Ik had graag bij binnenkomst ontvangen willen worden door een gastvrouw. Zij kon de garderobe wijzen, aangeven dat er iemand klaarstond met een bonbon en een drankje en waar dat was én vertellen waar we de goodiebag konden halen. Nu viel het meisje bij de statafel ons ineens vanuit onze ooghoek op (en gratis wijn en chocolade is natuurlijk de hoofdreden dat we er waren), nadat we bij de garderobe waren geweest. Die wisten we overigens zelf prima te vinden, maar dat hoeft niet voor iedereen te gelden.

Presentatie ondernemers Veendam

Om half acht zaten we onder het genot van een prosecco klaar in de Nedmagzaal. De Fashion Night Out werd geopend met dans en zang en daarna presenteerden de ondernemers zich. Diep respect voor de modellen, allemaal, maar net iets meer voor de mannen en jongens. Een aantal buiten hun comfortzone, maar ze deden allemaal zo hun best. Sommige als een volleerd model, anderen zo aandoenlijk dat ik een paar keer gesmolten ben. Check liet alle modellen in één keer op het podium, super want zo hadden de tieners en young adults steun aan elkaar. Geweldig ook dat er door de ondernemers gekozen werd voor modellen van verschillende leeftijden, shapes and sizes!

Fashion Night Out

Op de catwalk

Op de catwalk veel dierenprints en veel velours. Qua kleur zag ik vooral; rood, bordeauxrood, donkerblauw en oudroze. Gelukkig ook veel zwart en antracietgrijs. De ene show zat wat betreft licht, geluid en vormgeving beter in elkaar dan de andere, allemaal waren ze leuk om naar te kijken en om inspiratie op te doen. De oplossing van Greving&Greving voor het showen van de brillen vond ik briljant. Twee sta tafels, een man en een vrouw. Allebei een tas met brillen. De een liep, de ander wisselde van bril of zonnebril. Top!

Het dierenprintje en het zwarte jurkje, die had ik al. Nog steeds superblij met mijn enkellaarsjes! Op de catwalk spotte ik een aantal jurkjes, rokjes en een vest die zo mijn kast in mogen! Daar zat een gemiste kans…

Meanwhile in de foyer

Voor de show, in de pauze en na de show kon er in de foyer een drankje gedaan worden onder het genot van een hapje en een bezoek aan stands. Die gemiste kans had alles te maken met die stands. Wat had ik het handig gevonden wanneer er stands van de deelnemers hadden gestaan, met de artikelen die op de catwalk geshowd werden. Dan had ik meteen de artikelen kunnen scoren waar ik als een blok voor viel. Nu weet ik niet meer in welke show ik ze zag. De stand die er wel stonden, waren wisselend interessant. Daar was meer uit te halen geweest denk ik. Of er niet meer standhouders beschikbaar waren, of de ruimte niet anders ingedeeld mocht worden bijvoorbeeld en er dus niet meer plek was, dat weet ik niet. Mijn radertjes draaiden in ieder geval meteen.

De afterparty hebben we gelaten, maar de bubbels, het hapje en de bonbon waren een leuke touch. Onze melige flauwe humor gaf ook glans aan de avond. Mama en ik wonnen een make-up workshop en we scoorden een ontzettend mooi palette van Etos voor maar € 2,50, wat ook een strikje was. De goodiebag, die volgt dus nog, over de inhoud misschien later meer op social media ♥

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.