Flammkuchen met mozarella, walnoot en rauwe ham
In de keuken

Flammkuchen met mozarella, walnoot en rauwe ham

Gisteren is Heel Holland Bakt weer begonnen. Gelukkig begon eindelijk mijn eetlust weer wat terug te komen. Zoals het de week daarvoor was, had ik het niet rustig kunnen kijken denk ik. Dinsdagnacht werd ik ineens niet lekker en heb ik weinig van mijn bed en veel van de wc gezien.  Ik zal je de details besparen, anders vergaat jou de zin in deze zalige Flammkuchen met mozarella, walnoot en rauwe ham meteen. Het is wel dankzij Heel Holland Bakt dat ik dit recept met je deel.

Want wat had ik een zin in flammkuchen na die aflevering. In de nieuwste serie zag je ook opnames van de voorronde. Arme mensen. Ik weet niet hoe lang in de rij staan met je prachtige taart op je arm en een paraplu in je hand. Nederland op zijn kneuterigst. De laatste vijftien mochten nog niet in de tent, die mochten hun kunsten vertonen op een tafel, naast de tent.

Lieve Elly, met haar nootjes, zat er bij. Ik was blij. Helaas mocht ze niet de tent in, maar ik zal nooit meer vergeten hoe zij op z’n Twents “nootjes” zei en hoe ze haar man vertelde dat hij nog meer moest proeven, omdat ze moest oefenen. Ik vind dat ze volgend jaar de tent in moet! Daarom wilde ik in ieder geval nootjes op mijn flammkuchen. En omdat ik ze lekker vind, dat natuurlijk ook.

Flammkuchen met mozarella, walnoot en rauwe ham

De laatste opdracht om de tent in te mogen, was het maken van een signature flammkuchen. De meest lekkere creaties kwamen voorbij. En toen bedacht ik de mijne. Hij moest wel een beetje licht zijn en de kinderen moesten mee kunnen eten. Flammkuchen met mozarella, walnoot en rauwe ham

Helaas hadden ze bij onze Coop geen kant en klaar flammkuchen deeg en zelf deeg maken op een maandagavond was te veel gedoe. Dus ik sjoemelde een beetje met pizza deeg. Voor de kidsproof flammkuchen heb je nodig:

• rode ui

• walnoten

• pizzadeeg (zie toelichting hierboven)

• crème fraîche

• mozzarella

• rauwe ham

• rucola

• honing

• peper

Verder zijn een bakplaat, bakpapier en een deegroller ook heel handig. Dit vooral bij gebrek aan het flammkuchen deeg.

Bereidingswijze

Behalve kidsproof is het gerecht ook nog eens heel erg mommyproof. Het is een makkelijk, simpel gerecht uit de oven. De kinderen houden niet zo van sla, dus voor extra groente had ik voor hen kommetjes tomaat bij hun bord gezet.

Flammkuchen met mozarella, walnoot en rauwe ham

Verwarm de oven voor op 200 graden. Het pizzadeeg van Jan zit al opgerold op bakpapier in de verpakking. Ik rolde het uit en legde er bakpapier over heen. Daarna rolde ik het met een deegroller extra, extra dun uit. Hier werd het uiteindelijk ook luchtiger van.

Besmeer de bodem met de achterkant van een lepel met de crème fraîche. Snijd de ui in ringetjes en verdeel dit over de crème fraîche. Hierover verdeel je de mozzarella in kleine stukjes. Ik scheur dit gewoon met mijn handen boven de bakplaat.

Nu zet je de bakplaat in de oven voor de eerste ronde. Ik verdeel de oven tijd in stukjes, als de walnoot er net zo lang in gaat als de bodem, heb je verbrande nootjes. Zet de wekker op vijftien minuten. Daarna haal je de bakplaat er uit. Ik zette hem zo lang op het fornuis. Dan kun je verder met de rest.

Verkruimel de walnoot met je vingers over de flammkuchen. Strooi de peper en sprenkel de honing er over. Zet de bakplaat nog 10 minuten in de oven.

Verdeel de flammkuchen in stukken. Scheur de Coburger rauwe ham in repen en leg ze er over heen. Maak het af met de rucola en eventueel nog een beetje honing.

De flammkuchen leent zich ook voor variatie. Volgende keer beleg ik de helft voor René en Elynn met ham en leg ik op die van mij en Thomas zalm en kappertjes en daar verdeel ik wat bieslook over.

 Deze flammkuchen is ook heerlijk op een zondagavond met een lekkere soep en stokbrood met kruidenboter. 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.