In de keuken

Food ditjes en dingetjes

Food ditjes en dingetjes

Zoals je hier kon lezen, doen wij frikandel door de nasi, maar dat is niet het enige rare “eet-ding” dat ik heb. Daarvan las je in mijn Crazy 8 ook al een aantal. Ik heb er nog een paar. Het leek me wel leuk om nog een paar te delen, wie weet zie je er ineens iets lekkers bij. Ik zou je natuurlijk aanraden, of is het uitdagen, alle combinaties die tussen de rare gewoontes staan eens uit te proberen! Een aantal had ook prima onder het kopje Jeugdsentiment gekund, omdat een aantal vroeger al zijn ontstaan..♥ Denk er om, voor alles wat hieronder staat geldt: “geniet, maar eet met mate en op eigen risico”.

Brood daar kan wat op!

  • Vissticks en dan natuurlijk wel met een beetje Maggi.
  • Stamppot Boerenkool mét worst, augurkjes mosterd en spekjes. Totaal Paleo onverantwoord, maar zóóó lekker!
  • Spaghetti met een beetje geraspte kaas.
  • Frikandel. Nou is dat niet zo raar, dat weet ik, maar probeer het eens met een laagje slasaus én strooiaroma, je wilt nooit meer anders!
  • Gebakken aardappeltjes, wederom met slasaus en strooiaroma. (Koolhydraat op koolhydraat, maar ach, je leeft maar één keer, gewoon niet te vaak doen, toch.)

Bijzonder combinaties (of juist niet?)

  • Smeer je leverpastei op je brood? Strooi er dan lekker wat kerrie óf paprikapoeder over en doe dit bij voorkeur op een wit geroosterd broodje, als deze nog een beetje warm is.
  • Bak je aardappels op en heb je toevallig nog een rookworst over of in de kast? Snij hem er door, met een uitje.
  • Als je nou volgende keer een uitsmijter bakt, smeer dan als hij klaar is, eerst wat ketchup op je brood en gooi dan je eitje er op.
  • Een stuk kaas en een koekenpan. Heerlijke combinatie. Heb je een stuk kaas over, wat jong begon, maar inmiddels wat te oud is om nog lekker op je brood te krijgen? Snijd het in stukken, zet je koekenpan op en gooi de stukken kaas er in. Lekker uit laten bakken en opsmullen met ketchup.
  • Als we dan toch duurzaam bezig zijn met kliekjes => tegenwoordig houden wij bij het eten van shoarma, broodjes over. Gooi die de volgende dag in je broodrooster met ham en kaas en je hebt een heerlijke tosti. Kaas met jam is ook een lekker combi trouwens. Weggooien, natuurlijk niet!
  • Zoek je nog een lekker hapje voor op een verjaardag. Zet een stuk brie op een bordje en zet er een kom naturel nacho-chips naast. Zorg dat je gasten een plakje brie op een chipje eten. Gastvrouw van het jaar, ik beloof het je!

 

 & welke vond jij het meest vreemd of wat leek je juist lekker? Heb je zelf ook van die vreemde eetgewoonten? Laat het me weten in een reactie! Vind ik leuk.
♥MJ

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

7 Reacties

  1. […] je dat? Zo’n guilty pleasure. Ik heb er meerdereeet pleasures en één ervan is een kant en klare pannenkoek met […]

  2. Ik had vroeger de gewoonte om een omelet te bakken met hagelslag/chocopasta. Dat was lekker!
    En laatst heb ik een zalmsoepje gemaakt met witte wijn, kokosmelk en artisjoke. Is dit ook een rare combinatie?
    Het Sushimeisje onlangs geplaatst…Sweet magazine mei 2013My Profile

    1. Dat zalmsoepje klinkt heerlijk, de omelet daarentegen moet ik even over nadenken hahaha

  3. hahaha dat zijn inderdaad gekke dingen! Ik eet nooit echt gekke combinaties, alleen naturel chips met whiskey cocktail saus en gebakken ei met augurk! Haha
    Tamara onlangs geplaatst…Het verlies van mijn moeder.My Profile

    1. Kan me voorstellen dat mensen de combi augurk/ei vreemd vinden, maar het leuke is dat ik die vroeger vaak at met een vriendin. Ei klutsen in een mok, augurk in stukjes erbij en lekkere kruiden toevoegen en je hebt een heerlijk eitje!
      Grappig die was ik vergeten dus dank je voor de reminder…

  4. Yvonne zegt:

    Mijn, volgens anderen, vreemde eetgewoonten die me zo snel te binnen schieten;

    – mayonaise op de macaroni (uiteraard met Smac i.p.v. gehakt)
    – kroepoek bij de spaghetti
    – strooiaroma op de tosti

    Herkenbaar uit jouw blog;

    – ketchup op m’n gebakken ei
    – spaghetti met geraspte kaas
    – shoarmabroodjes tosti

    1. oooooh smac, koude rillingen langs de ruggegraat….en die mayo, geloof niet dat ik het zou durven eten ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.