Het tweede deel van de logeerweek in Boer zoekt Vrouw
Inspiratie What's new

Het derde deel van de logeerweek Boer zoekt Vrouw

Door Carin – Werd er vorige week nog een wedstrijdje ‘wie sliep het lekkerst’ gehouden, in het derde deel van de logeerweek Boer zoekt Vrouw deed ons Yvon een poging om in het Guinness Book of World Records te komen door zoveel mogelijk boeren én deelnemers aan het huilen te krijgen. En het was bijltjesdag bij Piet, Bernice en Richard.

Voordat Piet toch echt zijn definitieve keuze moet maken, neemt hij zijn vrouwen mee naar zijn akkers. Boeren doet hij dan misschien niet meer, maar mais en rogge verbouwen zeker. Ik begreep zijn idee meteen: het mais stond best hoog en in 2 hectare (nee Piet, dat is geen 200 x 200 ook al wist je dat even zeker als Eugenie was over jullie gevoelens) kun je best kwijt raken. Dus hup, met Eugenie (en de beide andere dames) het maisdoolhof in.

Kakelend verliefd

Het lukte niet, Eugenie kwam er kakelend en stapelverliefd weer uit. Toen zag Piet nog maar 1 uitweg: Yvon. Er werden niet heel veel woorden vuil gemaakt aan de keuze van Piet. De arme man stamelde alleen angstig dat ze toch écht teveel was.

Eugenie ging huilend naar huis en ik voelde een zucht van verlichting door heel Nederland gaan. Ik vraag me wel af of Yvon heeft gecheckt of ze veilig thuis is gekomen..

En Gea en Anke? Die namen een wijntje op de goede afloop. Pas je overigens wel op Piet? Anke vind je best aardig, maar of je écht haar man zou kunnen zijn weet ze pas na een potje zoenen. Als je ’s nachts naar het toilet moet dus maar even niet in het donker heen schuifelen. Al kan dat natuurlijk best ganz gemütlich zijn.

Het derde deel van de logeerweek Boer zoekt Vrouw van Claudia

Claudia hoefde nog niet kiezen en daar kabbelde de dag een beetje door. Alleen BomenBob was druk. Druk met broodjes halen, druk met het halen van de melk die Claudia was vergeten en druk met zeuren.

Zeuren dat hij zijn punt heus al had gemaakt en dat het nu toch wel duidelijk moest zijn en zeuren dat als hij niet de allerleukste van de drie mannen is, dat hij dan wel vertrekt. Want Claudia moet hem wel speciaal en de allerleukste vinden. Maar als je je punt al hebt gemaakt Bob, waarom ging je datzelfde puzzeltje dan nòg een keer leggen bij Claudia?

En die was al moe van het één-op- één-gesprek met Paul. Paul is niet verliefd, maar hij voelt verbinding. Het is mooi dat je op dezelfde frequentie zit Paul, maar je moet samen vuurwerk kunnen maken. En René? Die heeft zijn verzoek voor een sabbatical al bij zijn baas op het bureau liggen. Dat Claudia ‘wat druk’ voelt, begreep ik wel.

Moeten we nog even terug naar Bob. Is het jullie opgevallen hoe goed hij in zijn blauw/gele outfit matchte met de keuken van Claudia? Een extra punt voor Bomenbob wat mij betreft.

Niet alleen Yvon, maar ook mem

Bij Bernice moesten Yvon en moeder eraan te pas komen om een keus te maken. Er wordt veel
gesproken over koetjes en kalfjes, en wel letterlijk, maar verder gaat het eigenlijk niet. Want Bernice
kan die verhipte jongens niet lezen. Yvon was er hartstikke klaar mee en vroeg wat ze het liefst wilde. Daarover was Bernice wèl duidelijk: mama bellen.

En mama kwam om de tranen van Bernice te drogen. Met een onverstaanbare Friese toverspreuk bracht ze de lach terug op het gezicht van haar dochter en was er plots een keuze. Yorick moest naar huis. Want hé, we gaan die jongen géén Fries leren hoor. Dat moet ie tenminste al zelfstandig kunnen. Yorick was wel blij. Hij wil politieman zijn en geen boer. En dat is jammer, want ik vond hem eigenlijk het beste passen bij Bernice.​

Boer zoekt Vrouw Camperdames in de zon

Terwijl Haico hooibalen verstouwt met Jasmijn en een goed gesprek voert over hun leeftijdsverschil (ja Haico, zij heeft een oude ziel en jij een jonge en dat overbrugt de jaren wel) liggen de camperdames bij hun mobiele woninkjes in de zon.

En Wendy heeft Ellen heus allang door. Wendy vraagt Ellen of ze al een kriebel voelt. Wetend, dat Ellen meteen haar hele kruiwagen aan kriebels in stelling brengt. Want één kriebel had ze al op de speeddate, dus hoeveel het er nu inmiddels al zijn?

En omdat Wendy ook minstens één kriebel voelt, besluit ze dat het tijd is voor actie. Haar 10-jarige dochter heeft een voorstelvideo gemaakt voor Haico en die wil ze hem graag laten zien. En wel zo, dat de andere beide dames het niet merken. Dus smokkelt ze Haico als een heuse Robert ten Brink op All you need is love-missie mee naar haar camper. Haico, die helemaal niet van verrassingen houdt, is dan al flink op zijn hoede. Met gesloten armen wacht hij af wat er komen gaat. Als Wendy hem vraagt wat het filmpje met hem doet, geeft hij een sociaal wenselijk antwoord: “het doet zeker iets met me. Dit is heel lief”.

Dan nog even naar die soep van moeder Haico. Die moeten jullie wèl goed roeren. Want onderin
zitten de ballen. Onthouden dames.

De meeste schade tijdens de logeerweek op de Oostblokboerderij 

Op de Oostblokboerderij van Richard richtte ons Yvon misschien wel de meeste schade aan. Maar eerst even een rondje op de tractor. Eerst Marlies. Pas maar op Ries, want ze had stiekem geoefend
volgens mij. Straks je tractor weg. En nou ben je de Slowaakse prairie niet zomaar helemaal af, maar
Marlies ging als de brandweer. Ik snapte wel dat je op haar vraag ‘wat doet de rol’ alleen maar ‘die rolt’ antwoordde. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Robin reed rond alsof het haar eerste rijles was. Gelukkig maakt het Richard geen biet uit dat ze het nog niet kan.

En toen was daar plots ons Yvon. Er moest een keuze worden gemaakt. Robin en Marijke hebben het naar de zin, maar weten nog niet of ze nou écht wel naar die leuke boer in dat gekke land willen emigreren. Marlies weet het wel. Ze voelt zich er als een vis in het water. En juist dat visje moest weer terug de zee in.. Richard zag in Marlies een hele goede vriendin voor het leven, maar hij voelde geen vlinders of vonken.

Marlies ging huilend haar koffer pakken, maar toen vond Yvon dat ze moest komen helpen. Yvon? Als je liefdesverdriet hebt, wil je zinnen als ‘ze staan ook voor jou in de rij’ écht niet horen. Want ‘hoeweeee jij dat? Marlies is juist altijd ‘the girl nextdoor’ en daar wordt ze knetterverdrietig van. En net nu ze dacht dat het best eens goed zou kunnen gaan, gebeurt het weer. En dan kom jij zout in de wond strooien.

Ik vond de keuze van Richard ook onverwacht en ik weet ook niet zo zeker of de beide
andere dames serieus overwegen om Richard een kans te geven, maar dit was niet slim. Volgende
week niet meer doen.

❥ Volgende week mogen Haico en Claudia kiezen, gaan we zien of Anke Piet al heeft gezoend en of de dames van Richard er beide nog zijn. Tot volgende week!

Uitgelichte afbeelding via boerzoektvrouw.kro-ncrv

 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.