vingerafdruksieraad als tastbare herinnering
Inspiratie Ouderschap

Het meest persoonlijke sieraad

Hoe fijn zou het zijn als je een dierbare herinnering tastbaar kunt maken en elke dag met je mee kunt dragen? Dat is mogelijk met deze unieke collectie van KAYA Sieraden. Met een vingerafdruksieraad kun je de tastbare herinnering aan je dierbaren dichtbij houden. Het meest persoonlijke sieraad straalt kracht, hoop en liefde uit en is het perfecte cadeau voor jezelf of voor iemand anders.

Toen mijn vader overleed, konden we ervoor kiezen om een vingerafdruk te laten maken. Dit hebben we toen gedaan. Niet persé omdat we toen al wisten dat er iets mee wilden doen, want eigenlijk weet ik dat nog steeds niet. Maar wel om er eentje te hebben wanneer we de wens wel zouden krijgen. Wil jij wel een ring met de vingerafdruk van je overleden vader of oma dan zijn de persoonlijke vingerafdruk sieraden van KAYA een perfecte match. Een one of a kind sieraad om voor altijd te koesteren. Uiteraard is het ook heel mooi en dierbaar om een vingerafdruk sieraad van je geliefde of een familielid te dragen, als deze nog bij je is!

Ontdek jouw ideale sieraad

Kies voor de ketting met vingerafdruk om de herinnering dichtbij je hart te dragen en met trots te laten zien aan anderen. Wil je dit persoonlijke aandenken op een andere manier laten verwerken in een sieraad? Dan is een armband of een ring ook een mogelijkheid.

gegraveerde sieraden armband heren met vingerafdruk

Speciaal voor heren is er een leren armband met een vingerafdruk op de sluiting, een stoer cadeau voor een vriend of partner.

Vingerafdruk sieraad als vriendschap sieraad

Een vingerafdruk sieraad kan een uniek en persoonlijk vriendschap sieraad zijn. Het sieraad kan worden gemaakt met de vingerafdrukken van jou en je vriend(in), waardoor het een symbolische weergave is van jullie verbondenheid. Het dragen van zo’n sieraad kan helpen om de band tussen jullie te versterken en kan dienen als een tastbare herinnering aan jullie vriendschap.

Wil je een uniek sieraad ontwerpen voor jullie samen? Kies er dan voor om van twee vingerafdrukken één symbool te maken, zoals in de vorm van een hart. Een krachtig signaal voor op een ring of hanger als bezegeling voor jullie onvoorwaardelijke liefde of vriendschap voor elkaar. Draag de ring met vingerafdruk samen met je geliefde of met de vingerafdrukken van je vader en moeder, zodat je jouw ouders voor altijd bij je draagt.

Sieraad Eerste Communie

Een communie sieraad is een sieraad dat vaak wordt gegeven aan kinderen die hun Eerste Heilige Communie doen. Het is een belangrijke mijlpaal in het katholieke geloof en wordt gevierd als het moment waarop het kind voor het eerst deelneemt aan de Eucharistie en daarmee deel uitmaakt van de kerkgemeenschap.

Het dragen van een speciaal sieraad op deze dag is een eeuwenoude traditie die symboliseert dat het kind nu een volwaardig lid van de kerk is geworden. De sieraden kunnen verschillende vormen aannemen, zoals een kruisje, medaillon, armband of ketting, en kunnen gemaakt zijn van zilver, goud of andere materialen. Vaak wordt het sieraad doorgegeven van generatie op generatie en wordt het gezien als een kostbaar erfstuk. Het is een bijzonder cadeau dat de herinnering aan deze belangrijke gebeurtenis levend houdt.

Hoe een vingerafdruk sieraad een mooi communiesieraad is 

Een vingerafdruk sieraad kan daarom ook een mooi communie cadeau zijn.  Vanwege de symboliek en persoonlijke betekenis die het met zich meebrengt.

De vingerafdruk van het kind kan worden verwerkt in het sieraad, wat een unieke en persoonlijke touch geeft. Het symboliseert de uniciteit van het kind en de verbondenheid met God. Daarnaast kan het sieraad na de communie gedragen worden als een tastbare herinnering aan deze belangrijke mijlpaal in het leven van het kind. Het kan ook dienen als een blijvende herinnering aan de liefde en steun van de familie en vrienden die het kind hebben gesteund op deze speciale dag. Een vingerafdruk sieraad is daarom een mooie manier om deze bijzondere gelegenheid te vieren en de herinnering eraan voor altijd vast te leggen.

Maak je sieraad nóg persoonlijker

Kan het nóg persoonlijker? Jazeker! Dit kan door je sieraad te laten graveren met een letter, naam of datum. Heb je nog een briefje van een overleden dierbare?

Dan maakt een handgeschreven gravering het sieraad bijzonder. KAYA Sieraden graveert de tekst met liefde en aandacht op het door jouw gekozen sieraad. Hierdoor ontstaat er een nóg persoonlijker sieraad. Een perfect cadeau voor jezelf of iemand die je een warm hart toedraagt. Om het cadeau helemaal af te maken zijn er verschillende losse bedeltjes beschikbaar om aan je vingerafdruksieraad te hangen. Van hartjes en parels tot een stamboom, er is een uitgebreid assortiment om uit te kiezen.

Sieraden met geboortestenen

Ook met een sieraad met geboortesteen heb je een heel persoonlijk sieraad. Sieraden met geboortestenen zijn persoonlijke en betekenisvolle cadeaus voor een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag, moederdag of de geboorte van een kindje. De steen wordt vaak in een hanger, ring, armband of oorbellen verwerkt.

Sieraden met geboortestenen zijn sieraden waarin de steen die overeenkomt met de geboortemaand van een belangrijk persoon in je leven wordt gebruikt. Elk van de twaalf maanden van het jaar heeft een specifieke geboortesteen, die wordt geassocieerd met bepaalde eigenschappen en symboliek.

ring geboortesteen

Ik koos zelf voor een ringetje met de geboortesteen van juni. Dit is de geboortemaand van René, want ik vond het wel een keer leuk om niet voor iets met referentie naar de kinderen te kiezen. De ring met geboortesteen is een mooie subtiele ring en kan daardoor ook samen gedragen worden met andere ringen die ik afwisselend draag.

Persoonlijke sieraden met geboortebloemen

Behalve een vingerafdruksieraad of een sieraad met geboortestenen, kun je ook kiezen voor een sieraard met geboortebloemen. Ook hier wordt verwezen naar de bloem die hoort bij de persoon waar jij voor kiest.

Attent gebaar
Het dragen van een sieraad met de geboortebloem kan de drager een gevoel van verbinding en trots geven. Sieraden met geboortebloemen zijn daarom een unieke en originele manier om iemand te tonen dat je om hem of haar geeft. Door een sieraad met de geboortebloem als cadeau te geven, laat je immers zien dat je aandacht hebt besteed aan de persoonlijkheid van de ontvanger. Het kan ook een romantisch gebaar zijn om de geboortebloem van je geliefde te dragen of cadeau te geven.

Eigenschappen en symboliek
Bovendien zijn geboortebloemen vaak verbonden met bepaalde eigenschappen en symboliek. Zo wordt de lelietje-van-dalen, de geboortebloem van mei, geassocieerd met zoetheid en bescheidenheid, terwijl de chrysant, de geboortebloem van november, staat voor loyaliteit en vriendschap. Het dragen van een sieraad met de geboortebloem kan dus ook een persoonlijke betekenis hebben

Mijn geboortebloemensieraad

Bij mijn geboortebloemensieraad ging ik voor de bloemen van de kinderen. Het lelietje van dalen van mei, de aster voor september en het madeliefje voor april. Nu nog een foto regelen voor erin, want het is een medaillon. Ook dit is een fijn subtiel sieraad, de kracht van eenvoud. De bloemetjes zijn klein maar fijn gegraveerd.

Waar je even op moet letten is dat je checkt hoe de bloemen vallen. In mijn geval had ik achteraf liever net een andere compositie gehad. Dit bepaal je door rekening te houden met welke je op de eerste plaats zet en welke op de tweede of eventueel derde. Het is aan jou of je let op de volgorde van geboorte, of wat het mooist lijkt op de hanger.

Winactie

In samenwerking met Kaya Sieraden mag ik aan één van jullie een shoptegoed van €30,- weggeven. Wil jij kans maken op €30,- shoptegoed bij KAYA Sieraden? Nomineer dan jezelf of iemand anders onder dit bericht. Check voor extra winkansen snel de post op Instagram en/of Facebook.

winactie kayasieraden 30 euro shoptegoed

Voor moederdag gaan we niet meer redden, maar natuurlijk zijn de sieraden van Kaya ook ideale cadeauideeën voor andere gelegenheden. Een cadeautje geven aan jezelf of iemand anders is altijd leuk!

❥ Wie zou jij graag verrassen met een persoonlijk sieraad en waarom? Ook dat lees ik graag in de reacties!

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

10 Reacties

 1. Dian van Langen zegt:

  Ik zou graaf mijn moeder hiermee willen verrassen, zij staat altijd voor mij klaar en past met veel liefde twee dageb in de week op mijn zoontje op!

 2. Marian B zegt:

  Mijn dochter is haar naamarmband laatst verloren. Ze wil heel graag een nieuwe, dit shoptegoed zou dus zeker welkom zijn.

 3. Mark zegt:

  Een mooi cadeautje voor de liefste!

 4. Galinka van Bokhorst zegt:

  Ik zou graag mijn moeder willen verrassen met een mooi sierraad van Kaya. Het medaillon met de geboortebloemen of een mooie ring met geboortesteen. Dan kan ze het doorgeven aan mij als ze er later niet meer is. Bij ons is het elke dag moederdag dus kan ik haar ook elke dag verrassen met iets moois.

 5. Yvonne zegt:

  Prachtige sieraden met geboortestenen… Voor zowel mijn moeder als ik een ring, zodat we altijd dichtbij zijn!

 6. Lisa zegt:

  Superleuk! Ik zie veel leuke items. Ik doe graag mee met de actie om mij dochter en en mijzelf te verwennen.

 7. Diana zegt:

  Ik zou graag mijn dochter die net moeder is geworden met deze sieraden verassen ze hebben bij KAYA sieraden namenlijk ook leuke moeder/kind sieraden

 8. L. Smeets zegt:

  Ik zou graag onze dochter willen verrassen met een persoonlijk sierraad met een vingerafdruk. Haar opa (haar beste maatje) is vorig haar overleden en zo heeft ze dan toch een mooie tastbare blijvende herinnering aan hem.

 9. elisabeth maria martina zegt:

  ik zou graag mijn kleindochter Arwen willen verrassen Dit prachtige kado vind ik perfekt bij haar 18e verjaardag passen

 10. Lotte zegt:

  Kaya heeft prachtige, persoonlijke sieraden en inderdaad: een cadeautje ná moederdag is ook altijd leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.