Het perfecte geboortekaartje
Inspiratie Ouderschap

Het perfecte geboortekaartje

Met nog ongeveer 11 weken te gaan en een enorme to-do-list word ik onrustig. Ik heb nog geen nesteldrang, wel we-gaan-het-niet-redden stress. Een naam is ondanks de goede hulp van de babynamenapp nog niet gekozen. De zoektocht naar het perfecte geboortekaartje is nog niet eens begonnen! 

Volgende week zaterdag gaan we ‘baby uitzet shoppen’ met mijn vader. Ik hoop dan veel vinkjes te kunnen zetten! René zorgt, tot mijn grote dankbaarheid voor de grote interne verhuizing. Eigenlijk hoef ik me alleen maar te bemoeien met de inrichting. De naam en het geboortekaartje zoeken we uiteraard samen uit. Ik besloot er nog niet echt voor te gaan zitten, maar gewoon zonder druk alvast wat rond te kijken. Maar waar begin je de zoektocht naar het perfecte geboortekaartje en waar moet hij van mij eigenlijk aan voldoen? Dát eerst maar eens op een rijtje zetten.

Het perfecte geboortekaartje

Dat is voor mij een dubbele kaart. In principe. Er blijft dan nog een beetje geheim na het openen van de enveloppe. Dit hadden we bij Muppet en Pollewop ook. Bij Thomas was het een harmonica zelfs, bij Elynn een soort van kaart met twee luikjes <3. Ik houd wel een optie open, want deze drie versies van de enkele geboortekaartjes vind ik ook prachtig:

Het perfecte geboortekaartje

Het moet een echte jongenskaart zijn. Dat is het voordeel van weten wat er in je buik woont. Het mag een beetje stoer! Kort maar krachtig! Maar niet té, het gaat wel om een baby immers. De kaartjes met grappig bedoelde ‘foute plaatjes’ zijn zo niet mijn smaak. Ik moet altijd meteen aan ‘Rode Oortjes’ denken. Eigenlijk net over het randje. Dit is persoonlijk natuurlijk, maar zo niet aan mij besteed. Gelukkig delen René en ik die mening! Over andere dingen zitten we que het perfecte geboortekaartje nog niet op één lijn helaas. Gelukkig is het twee keer goed gekomen.

Dit soort geboortekaartjes vind ik persoonlijk prachtig. Het fijne vind ik ook dat je tegenwoordig zelf bijna alles naar wens nog aan kunt passen qua lettertype en kleur. Op de meeste websites kun je ook nog het soort papier aanpassen, zodat het kaartje wat je uit hebt gezocht, echt het perfecte geboortekaartje voor jullie trots wordt.

HET PERFECTE GEBOORTEKAARTJE

Geboortegedichtjes

Het perfecte geboortekaartje, heeft natuurlijk het perfecte geboortegedichtje.  Voor Muppet en Pollewop kwam het gedichtje van internet. Ze hebben beide dezelfde eindregels. Ik vermoed dat ze in het gedichtje van Mini3 ook terugkomen. Of het in precies dezelfde vorm zal zijn? Ik weet het nog niet. Het zou wel heel leuk zijn natuurlijk! Daar moeten we ook nog even mee aan het stoeien. Gelukkig is er veel inspiratie te vinden. Meestal zelfs al waar je de geboortekaartjes online kopen kunt.

Het perfecte geboortekaartje is van ons

We hebben er bij Elynn al heel bewust voor gekozen, dat wij het kaartje sturen en dat wij vertellen dat ze geboren is. Persoonlijk hoeven van ons de oudere kinderen niet te vertellen dat het broertje of zusje geboren is. Wij zijn papa en mama geworden, het is ons kind. De broertje(s) en zusje(s) spelen wel een belangrijke rol. We wilden Thomas ook niet alleen met naam noemen op het kaartje. Voor Elynn haar kaartje hebben we gekozen voor een gedichtje namens Thomas voor haar. Ik vind hem nog steeds prachtig én hij heeft vlak na de geboorte precies gedaan wat er in het gedichtje stond.

Op mijn teentjes kijk ik
over de rand van de wieg
Dag mijn kleine zusje ik vind je lief

Op internet vind je nog veel meer ideeën voor de mooiste gedichten om het perfecte geboortekaartje, tot in de puntjes, af te maken!

Ideeën en inspiratie genoeg

Behalve voor gedichtjes, barst het op internet ook van de inspiratie en ideeën voor geboortekaartjes en we hebben nog heel even. Het rondkijken is al super leuk en net als dé naam, zal ook hét perfecte geboortekaartje voor onze kleine man bestaan én gevonden worden. Niet alleen voor de naam, maar ook voor het geboortekaartje heb ik bepaalde eisen. Het echte uitzoeken van het perfecte geboortekaartje laat daardoor nog op even zich wachten

De reden daarvoor is dat het perfecte geboortekaartje  ook moet passen bij de naam. Gelukkig hoeven we wat de naam betreft alleen nog maar uit een stuk of negen te kiezen! Van geen keus, tot bijna teveel keus. Het is ook nooit goed 


Afbeelding babyboy collage via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.