Home TRAVEL | UITJES Het Portugese landleven

Het Portugese landleven

by Marjo
Algarve

Op zich zijn we niet persé het meest reislustige gezin van de wereld. Toch reizen we wel graag samen. We hebben al heerlijke vakanties gehad met elkaar. Van een korte vakantie naar Frankrijk met een bezoek aan Disneyland Parijs tot een geweldige twee weken in Denemarken. Dankzij het blog van mijn vriendin willen we naar Noorwegen. Ook genieten van het Portugese landleven staat hoog op onze wensenlijst! Ook al houden we dit jaar een staycation en zouden we al thuis vakantie houden, inspiratie opdoen is fijn!

In een landelijke plattelandse omgeving heerlijk genieten van huisgemaakte jam, boerenbrood, olijfolie, chouriço en een glaasje echte ‘huiswijn’.Want heel erg truttig, genieten we van rust, natuur en ontspanning voor ons hele gezin! In Portugal kun je daarvoor, door het milde klimaat, het hele jaar door terecht. Agrotoerisme is daar wijdverspreid over de verschillende regio’s met elk haar eigen kenmerken. Verblijven op een boerderij (Quinta) brengt je écht in contact met de tradities van de lokale bevolking. Het biedt diverse landelijke recreatiemogelijkheden om te genieten van het Portugese landleven: van het assisteren van de boer in de stal tot aan verschillende outdoor activiteiten!

Op vakantie naar de ‘Quinta’: het Portugese landleven

Portugal is gesticht in de regio Porto en Noord Portugal. Deze regio wordt doorkruist door de Douro. De rivier komt Portugal binnen tussen de ravijnen en bergen van het binnenland, waar de Port- en Douro-wijnen worden geproduceerd.

‘Quinta’: het Portugese landlevenDouro Druivenoogst | ©AT Porto and the North

In steden zoals Viana do Castelo, Braga, Lamego, Chaves of Vila Real maakt je kennis met het authentieke Portugal, waar men de tafelgebruiken en tradities met de bezoekers deelt. In Porto en Noord Portugal leeft men eenvoudig en is men dankbaar voor wat men heeft.

Porto en Noord Portugal

Portugal is gesticht in de regio Porto en Noord Portugal. Deze regio wordt doorkruist door de Douro. De rivier komt Portugal binnen tussen de ravijnen en bergen van het binnenland, waar de Port- en Douro-wijnen worden geproduceerd.

op stap met herder Portugal

Wandeling met de herder | ©Madre d’Água Hotel Rural

In steden zoals Viana do Castelo, Braga, Lamego, Chaves of Vila Real ontdek je het authentieke Portugal, waar men de tafelgebruiken en tradities met de bezoekers deelt. In Porto en Noord Portugal leeft men eenvoudig en is men dankbaar voor wat men heeft.

Centro de Portugal

In het binnenland zijn er bergachtige gebieden en leistenen dorpen. Vlak bij de zee tref je vissersdorpjes en kosmopolitische badplaatsen.

Schelpdieren | ©Turismo de Lisboa

Je kunt er verblijven in unieke wooneenheden, perfect geïntegreerd in het omringende natuurlijke landschap. In harmonie met duurzame landbouwmethoden zoals Casas do Côro, Madre d´Água en Quinta da Palmeira. Meegaan met de herder tijdens de dagelijkse begrazing, dwalen door de wijngaarden, genieten van een traditionele picknick of proeven van de regionale keuken door de handen van chef-kok zijn enkele van de authentieke ervaringen die je daar kunt meemaken.

Lisboa

Lisboa is de ideale bestemming voor een culinaire wijnreis in combinatie met agrotoerisme. Bezoekers kunnen hun ervaring aanvullen door direct contact met natuur en lokale historische aanwezigheid zoals Sintra of Mafra. Verras jezelf door te genieten van de beste vis ter wereld, een Bacalhau à Brás en als voor of nagerecht een Azeitão-kaas; verlies jezelf in de nationale parken en bekijk dolfijnen in hun natuurlijke omgeving. Dit alles op 30 minuten afstand van de stad Lissabon.

Madeira

De eilanden Madeira en Porto Santo, in het midden van de Atlantische Oceaan, zijn echte toevluchtsoorden met een prachtige natuur. Je voelt je als het ware in een paradijs.

het portugese landleven madeira portugal vakantie in portugalMadeira Mar | ©Andre Carvalho

Een mooi voorbeeld daarvan is Fajã dos Padres. De toegang is anders dan we gewend zijn. Er zijn slechts twee manieren om daar te komen namelijk via de kabelbaan tot aan het Fajã-gebied of met de boot. Hier is de zee zo helder dat het mogelijk is om de oceaanbodem te zien als je ook uit het water bent. Er is een kleine pier, die direct toegang geeft tot de zee en waar je kunt duiken. De watertemperatuur kan in de zomer ongeveer 24,5 °C bereiken. Dit alles gebeurt terwijl je omringd bent door een ongelooflijke natuur die je kalmte, ontspanning en onwil zal brengen om dit “paradijs” te verlaten.

Uiteraard is dit maar een kleine greep uit de mogelijkheden om het Portugese landleven te proeven en in je op te nemen? Ben jij al eens naar Portugal geweest en heb je nog tips of aanraders? Laat het dan vooral weten in de reacties!


Uitgelichte afgebeelding: António Carvalho e Cunha | ©Criação Velha – Pico

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.