Home INSPIRATIE Kraamcadeautjes waar ik niet op zit te wachten

Kraamcadeautjes waar ik niet op zit te wachten

by Marjo
Kraamcadeautjes waar ik niet op zit te wachten

Een beetje oneerbiedige titel, dat besef ik best. Maar er zijn gewoon kraamcadeautjes waar ik niet op zit te wachten. Sommige andere moeders ook niet. Daarom leek het mij best handig om ze te delen. Ik kan me namelijk best voorstellen dat je bij een aantal hier van niet eens stil staat. Juist omdat je bedoelingen goed zijn en het uit een goed hart komt.

Dit lijstje is dus ook niet bedoeld om iemand op zijn nummer te zetten, of om de beterweter uit te hangen. Want ik weet het heus niet allemaal heel goed. Ik zal de plank ook wel eens flink misgeslagen hebben. Ook dat kwam uit een goed hart. Toch wil ik je inspireren. En inspireren kan ook door juist eens door te nemen wat misschien niet zo handig is. Of waar we als mama’s blijer van zouden worden.

Kraamcadeautjes waar ik niet op zit te wachten

Wat die kraamcadeautjes waar ik niet op zit te wachten dan zijn? Het lijstje valt best mee, wat er op staat heeft, vind ik, een goede reden. Die zet ik er daarom ook meteen bij. Zo kun je ook een beetje inschatten of je voor de newborn mama waar jij een cadeautje voor wilt halen, misschien ook een andere keuze moet maken dan je anders zou hebben gedaan.

Kleertjes maat 50/56

Reden: in het geweldige kraampakket van het werk, zaten drie prachtige pakjes in die maat. Twee boxpakjes en een setje van broekje en shirt. Helemaal super, maar nu ik hoef er niet nog meer bij. Aangezien je die maat meteen in het begin nodig hebt, is het wel heel leuk om te geven. “Kunnen ze het meteen aan”. Maar net als de meeste moeders, heb ik zelf natuurlijk ook al het één en ander aangeschaft in die maat voor de garderobe van de baby. We kunnen Mini3 ook niet in afwachting van de kraamcadeaus in zijn blote kontje laten liggen immers.

Spenen van een ander merk dan Difrax

Met twee kindjes als referentiekader, kunnen we hier wel stellen dat Difrax favoriet is. De Difrax natural wel te verstaan. Voordeel van betreffende speen is dat hij niet verkeerd om kan. Ik genoot altijd van het ‘omdraaien’ van de speen. Op een gegeven moment hadden ze allebei door, dat je hem dus om kon draaien, omdat beide kanten gelijk zijn, er is geen verkeerde kant.

Baby’s hebben de eerste vijf maanden een grote zuigbehoefte. Een fopspeen vervult die zuigbehoefte en is tandvriendelijker dan duimen. Een fopspeen is ook hygiënischer en zelfs veiliger.  En, ook heel belangrijk, stoppen met een fopspeen is makkelijker dan stoppen met duimzuigen.

De spenen van Difrax hebben ook niet zo’n bizar groot schild, dat het halve lieve babygezichtje verdwenen is, wanneer ze hem in hebben.

Trouwens, sommige moeders zitten helemaal niet te wachten op een speen, denk daar dus echt even goed over na!

Knuffels en knuffeldoekjes

Op dit moment hebben we voor Mini3 alleen in de box wat knuffels en knuffeldoekjes liggen. Een aantal van deze knuffels verhuist t.z.t. naar zijn bedje, een aantal blijft beneden. Het zijn er nu nog niet zo heel veel. Dit in tegenstelling tot de bedden van de andere twee. Vol. Hutjemutje vol. Voor een beetje goede foto voor een artikel, heb ik eerst tig van Elynn haar bed moeten halen, om haar dekbed te zien. Ze hebben allebei één grote liefde en Elynn heeft er nog drie wisselende naast. De rest, ze mogen niet weg, absoluut niet, maar ze doen er niets mee, ze zitten in de weg bij het bed opmaken en ik ga ze nog eens in één keer in een vuilniszak doen.

Zwitsal

Voor allebei de andere kinderen wilde ik het liefst Zwitsal. Die heerlijke echte babygeur. Zalig. Dit keer ben ik er van af. Twee redenen: de samenstelling en mijn liefde voor een andere nieuwe geur. Mijn nieuwe liefde heet Naif en is een verzorgingsproduct zonder schadelijke stoffen. Met name de huid van een baby is zo kwetsbaar, dat ik overgestapt ben. Nu vind ik zelf Zwitsal nog steeds wel heel lekker hoor, dus op zich geen probleem wanneer we dat cadeau krijgen. Ik douche het er wel lekker door.


Voor Mini3 krijg ik dus liever Naif. We missen in ons assortiment nog de verzachtende baby olie, bad olie en de diaper cream. De rest van de producten staan al te wachten.

Kraamcadeautjes waar anderen niet op zaten te wachten

• “Iets waardoor je weet dat ze je duidelijk niet kennen”

• “Knuffels, één of twee zijn wel leuk, maar je wordt er mee doodgegooid”

• “Pedagogisch verantwoord spul met duidelijke uitleg en bijbehorend schuldgevoel.”

• “Dingen met Disney afbeeldingen of printjes erop. Vreselijk”

• “Flirten met mijn vent of ongevraagd advies”

• “Alles zonder bon”

• “Kleding naar hun smaak”

• “Ik had het liefst luiers, dat kan ook al goedkoop. Haal een plantje, pak luiers en maak een pan stamppot. Praktisch, leuk voor de mama én geen kooklucht in huis”

• “Vond speelgoed van de Action (of welk ‘cheapclub’ plastic dan ook) ook een no go, Ten eerste hebben we al speelgoed te over. En ten tweede kon ik na twee keer spelen alle brokstukken bij elkaar puzzelen in de hoop dat er niks in babyliefs mondje zat”

• “Of kleren die groter zijn maar dan totaal niet in het goede seizoen”

Wat is het ergste kraamcadeautje dat jij ooit gekregen hebt, of wat zou jouw nachtmerrie zijn qua kraamcadeautje? Deel het in de reacties! Heb je juist een super tip, dan hoor ik die ook graag ♥


Artikel mede mogelijk gemaakt door Momambition.nl | Cooleouders.nl | Pinkpress.nl | Fulltimemama.n
Afbeelding vrouw met cadeau via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

9 comments

HET IS EEN FASE - Mama lifestyle mét een strikje 12 november 2019 - 10:39

[…] Om voor een ander te zorgen moet je voor jezelf zorgen.  Bij ouderschap zijn alle clichés waar en echt geloof mij ‘It takes a village to raise a child‘. Elk boek wat je ook maar een beetje kan helpen en kan helpen relativeren, is een boek wat ik zou willen hebben. Zou ik nu zwanger zijn, dan zou ik het zeker aanschaffen en ik zou het echt een waanzinnig goed kraamcadeau vinden. […]

Reply
Heidie 30 mei 2017 - 11:17

Een oud collega ( met genoeg geld) kwam bij de tweede op kraamvisite met helemaal niets. Niets voor de baby maar ook geen bloemetje of iets voor mij. Ze durfde ook nog te zeggen ” ik dacht bij een tweede hebben ze toch al genoeg”.
Dan was 5 euro in een envelop voor de spaarpot toch een goed idee geweest! Iemand die met een ongewenst cadeau komt, heeft tenminste wel nog moeite gedaan iets te kopen. Over een paar maanden mag ik op kraamvisite en ik heb al bedacht wat ik dan geef. Een stoffen naamslinger. Die komt elk jaar met de verjaardag ook weer van pas. Dat zijn wat mij betreft persoonlijke kraamcadeaus waar je lang plezier van hebt.

Reply
Monique 30 mei 2017 - 11:16

Hihi, herkenbaar hoor. Vooral dat van die kleertjes die niet je smaak zijn of onhandig qua maat/seizoen. Zo zonde van het geld eigenlijk! Knuffels hebben we hier ook veel teveel gekregen en geef ik dus zelf ook nooit als kraamcadeau. Mij maak je het meest blij met een cadeaubon of iets van het lijstje dat ik zelf samenstel (dat heb ik bij de tweede dus gewoon gedaan en bleek een super idee!).

Reply
Lisette 30 mei 2017 - 11:06

Ik heb twee kinderen geboren in juli, en ook nog allebei jongens. Ik kwam bij de eerste al om in de zwembroeken en zandspeeltjes, bij de tweede kon je me er helemaal onder begraven. En zo vaak hebben ze geen zwembroek aan in maat 50/56, zonde dus!
Lisette onlangs geplaatst…I want to break free… gedachten van een huisvrouwMy Profile

Reply
M. 23 mei 2017 - 13:11

Hahaha…geweldig! of die kleine mutsjes en sokjes… Persoonlijk vind ik kleding cadeau geven zo persoonlijk. Je moet diegene echt ‘goed’ kennen mocht je daarmee willen aankomen. Moet je eerlijk bekennen dat ik vaak mijn eigen gekregen kraamcadeautjes, waar ik niks mee kon vaak zelf cadeau heb gedaan aan anderen… vind het heel erg fout 😉

Reply
Marije 23 mei 2017 - 08:36

Ik heb niks gekregen wat ik écht stom vond, maar wel een aantal kledingstukken die ik linea recta heb weg gegeven omdat het niet mijn smaak was. Ik heb me nu ook voorgenomen om nooit meer kleding te kopen als kraamcadeau, tenzij ik zeker weet dat diegene het leuk vindt. Wat ik een supertof cadeau vind is eten. Gewoon een pan soep, een schaal lasagne of een bak nasi. Heerlijk om even niet zelf te hoeven koken.
Marije onlangs geplaatst…Als je baby niet stopt met huilenMy Profile

Reply
Jikke 23 mei 2017 - 08:19

Ik was heel blij met de roze ballonnen en de slinger hoera een meisje die ik van mijn liefste vriendin kreeg. Konden we meteen het huis versieren. Wij wisten nl niet wat het geslacht was.
En met een pan eten waren wij ook erg blij. Ik heb dat zelf ook meerdere keren als kraamcadeau gegeven en werd steeds met enthousiasme ontvangen.

Reply
Judith 23 mei 2017 - 08:16

Grappig difrax was hier een no go. Altijd avent, 1x was er geen avent en geen speen, toen werd het kruidvat eigen merk, en sindsdien wil ze niet anders
Judith onlangs geplaatst…Nijntje museum TOF uitje van baby tot en met kleuter!My Profile

Reply
Nicole 23 mei 2017 - 07:19

Met een speen van difrax maakte je Fay niet blij. Zij wilde alleen avent. Dit keer is het maar afwachten of de baby een speen wil/nodig heeft en zo ja welke.. Wat je zegt over knuffels: amen! We komen erin om en ik heb zelfs al een zak weg gedaan plus we hebben nog twee zakken volgens mij. Het is lief bedoelt maar bijna elk kraamvisite nam wel een knuffel mee. En t houd niet op na de geboorte!
Nicole onlangs geplaatst…Mijn verwachtingen van de kraamweekMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.