What's new

Lang leve de liefde en Sinterklaas

Door Carin – Met de buit van het snoep van Sint Maarten binnen handbereik viel er dit weekend genoeg te zien op tv. Op verzoek keek ik naar Lang Leve de Liefde en van de komst van Sinterklaas naar Nederland vond ik natuurlijk wat. Lang leve de liefde en Sinterklaas, een link dankzij de baard van Jaimy…

Deze week volgde ik in Lang leve de Liefde Ulrich en Corrie, Anton en Jorie, Frank en Gerrie en Elisabeth en Jaimy. Bij Ulrich en Corrie was de toon voor deze aflevering meteen gezet. Corrie vraagt Ulrich om een positief punt over zichzelf te noemen, maar dat vind Ulrich nog knap lastig. Ineens weet hij het: bij het voetval vonden ze zijn billen mooi. Corrie is meteen wakker en vraagt of hij ‘Koeman-billen’ heeft, want daar is ze gek op. Volgens Ulrich kunnen zijn billen daar best voor door. Corrie heeft het gevoel dat ze met een vriend op vakantie is en dat alles best heel soepel gaat. 

Als je het niet ziet, dan loop je het mis

Eh.. Ulrich? Misschien zou je daar al nattigheid moeten voelen, want jullie doen toch ècht mee aan een datingprogramma. Ulrich wordt echter teveel in beslag genomen door zijn onzekerheid. Hij kan namelijk best flirten Corrie, maar de tegenpartij merkt het gewoon nooit. Tsja en als je het niet ziet dan loop je iets mis!

Corrie vraagt Ulrich als ze in de hot tub zitten waar hij bij het daten tegenaan loopt. Zijn antwoord? Dichte deuren! Wanneer het stel de volgende ochtend aan het ontbijt zit vraagt Ulrich of Corrie zijn knipoog zag. Nee dus.. Ik voel aankomen dat deze deur ook gesloten blijft voor Ulrich en dat blijkt inderdaad het geval: Corrie wil niet verlengen, omdat ze geen romantische gevoelens heeft.

Lang leve de liefde // Anton en Jorie

In het andere appartement zitten Anton en Jorie en daar wil de sfeer er maar niet in komen. Eh Jorie? Als je aan zo’n programma meedoet, moet je het wel een kans geven hoor.

Het leek wel alsof die arme Anton zat opgesloten met een ijskonijn. Hij deed zijn best om een gesprek gaande te houden en hij maakte complimentjes tot het misschien stiekem wel écht niet meer leuk was, maar hij deed tenminste zijn best. Helaas.. na elk compliment bleef het stil aan de overkant.

In goed overleg op de bank

Jorie kan slecht met iemand slapen, dus ze wil alleen slapen. Maar natuurlijk wel IN het bed. Dus Anton mag zonder goed overleg op de bank. ’s Avonds belt hij goede vriendin Aniek om raad. En toen Jorie tijdens het gesprek de kamer binnen kwam, was ik werkelijk even bang dat er klappen zouden vallen.

Overigens was het niet erg aardig van je Jorie, dat je én wilt dat Anton je laat liggen én dat die arme romanticus ook geen ontbijt op bed voor je mag maken. Als ze de volgende ochtend gehuld in plastic ballen gaan voetballen dreigt het nog even gezellig te worden bij het tweetal, maar dat is van korte duur. Na 24 uur gaan ze beiden heel snel weer naar huis.

Lang leve de liefde voor katten

Bij Frank en Gerrie heb ik iets meer hoop op gezelligheid. De 32-jarige Gerrie uit Tilburg heeft veel liefde te geven. De eerste indruk is belangrijk, want hé, ‘het oog wilt ook wat’.D
e 40-jarige Frank uit Dieren zou zijn match moeten zijn. Frank is op zoek naar een donkerblonde man die vooral een monogame relatie moet willen. Bij het uitwisselen van de cadeautjes heb ik me wel even achter mijn oren gekrabd. Kan iemand mij vertellen waarom je bloempotjes met cupcakes voor je date meeneemt? Frank raakt er ook zo van in de war dat hij niet meer weet dat Gerrie Gerrie heet. Na geklungel met prosecco en een complimentenrondje bekijken de mannen elkaars meegebrachte spullen. Ik zag in elk geval een match in hun liefde voor katten. Ik zeg: een goed begin!

Elisabeth en Jaimy

De 25-jarige Elisabeth uit Vlaardingen is op zoek naar een romantische man en mocht ze de kluts kwijt raken in alle romantiek, dan is er altijd nog haar telefoon. Ze heeft haar wensen op de telefoon genoteerd, zodat ze niet met een verkeerde keuze het huis verlaat. Elisabeth? Misschien moet je gewoon je hart volgen?

geen Amsterdammert

Overigens moeten we wèl even goed opletten: ze wil namelijk beslist géén man met een Amsterdams accent. Elisabeth is Feyenoordfan en ze wil dus geen Amsterdammert in haar buurt. Dat trekt ze niet.

Gelukkig was daar een oplossing voor in de vorm van Jaimy, eveneens Feyenoordfan. Maar Jaimy heeft weer een ander probleem: er komen steeds oudere vrouwen op zijn lokroep af! En hij vraagt zich in alle ernst af of dat misschien komt door zijn baard. Dus Jaimy.. als je als man een vrouw wilt die ouder is dan jezelf, dan moet je je baard laten staan? Ik ga nu toch anders naar mannen met baard kijken denk ik.. En hoe zit dat met Sinterklaas? Hoe oud moet de vrouw dan zijn die hij zoekt?

De intocht van Sinterklaas en de gezonken Pakjesboot

Over Sinterklaas gesproken: hij zette zaterdag voet aan wal in Hellevoetsluis. Na een week vol commotie, want de Taaitanic zonk en de hele vloot van Sint en Pieten verging bijna met man en muis. En daar vond Nederland weer wat van, in alle toonaarden. Ik weet overigens niet of die stress nou groter was bij ouder of kind. Ik zag zaterdag alleen maar stralende, verwachtingsvolle koppies op de kade. De Goedheiligman kreeg een nieuwe boot en alle leed was vergeten.

❥ Laten we hopen dat alle kinderen kunnen en mogen genieten van een fijne Sinterklaastijd. Tot volgende week! Het verslag van vorige week nog even teruglezen? Klik dan hier.

 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.