Home | NEW IN | Lang leve de liefde en Wie is de Mol

Lang leve de liefde en Wie is de Mol

by Marjo
Lang leve de liefde en Wie is de Mol

Door Carin – Het was een bewogen weekend en niet alleen qua weer. Ik keek vrijdagavond naar Lang Leve de Liefde en weet sinds zaterdag dan eindelijk wie nou De Mol is. En.. als je haar maar goed zit!

In deze aflevering van Lang Leve de Liefde volg ik Michael en Ilona en Kailey en Mirthe. De 25-jarige Michael uit Den Bosch was gematcht met de 37-jarige Ilona uit Tilburg. De eerste match zat ‘m in de zenuwen, want bij het zien van de zenuwen van Ilona, zei Michael meteen opgelucht: ‘ik heb da ook’. Om zich vervolgens het apezuur te schrikken van de leeftijd van Ilona. Daar waar Michael een ‘kinderwens voor later heeft’, heeft Ilona al 5 kinderen, waarvan de oudste 16 is. Michael wordt er de rest van het verblijf verlegen van.

Wibi Soerjadi in zijn peuterjaren

Dan maar gauw een andere vraag.. Michael vraagt of Ilona piano speelt en als antwoord kruipt ze achter de piano, om een stuk uit de film the Sound of Music te spelen. Hortend, stotend en hakkelend als Wibi Soerjadi in zijn peuterjaren, is het liedje vaag te herkennen. Dan maar samen sjoelen.

Ilona geeft alvast een waarschuwing af: ze is een date soms heel snel beu. Ja, dan denk je gewoon ‘da gaat ‘m niet worren’. Michael blijft balen van zijn onzekerheid en gaat spaghetti koken. Want hé, de liefde gaat toch door de maag? Na een enthousiast potje karaoke vallen ze samen in slaap. De volgende dag besluiten ze beiden om niet te verlengen, want de klik is er niet. En zonder klik wordt het nooit klak.

Kailey en Mirthe

Lolbroek Kailey zoekt een vrouw die zorgzaam is, maar ook van een feestje houdt. En hoe hij dan in hemelsnaam is gematcht met Mirthe, is me nog een raadsel. Mirthe zoekt op haar beurt een zorgzame, complete man die niet al te lang is maar er met zijn blik wel voor zorgt dat je je als een prinses voelt. Goed.. dan kunnen we kapitein Haak laten weten dat hij niet hoeft schrijven op de aanmeldvideo van Mirthe.

Kailey is kortgeleden geopereerd en hij loopt met krukken. En je hebt gelijk Mirthe, trampolinespringen wordt dan niks. Maar het was misschien niet zo lief om dat te zeggen. Zo’n openingszin opent geen deuren. Alhoewel Kailey’s antwoord op de vraag: ‘wat was het eerste wat je dacht toen ik binnenkwam’ ook niet het meest tactische was. Hij antwoordde namelijk: ‘ja, eh, nou, niet iedereen is perfect he’?

En daar waar Kailey dol is op tentfeesten en zó uit zijn dak gaan dat hij de volgende dag kan besteden aan de vraag ‘wat heb ik eigenlijk allemaal gedaan’, heeft Mirthe vooral hobby’s thuis. Tijdens het gourmetten vertelt Kailey dat hij de date tot dan toe als positief ervaart. Mirthe zwijgt.. en dat zegt eigenlijk al genoeg. Maar de hinkelende jukebox geeft niet op en blijft bij alles een Nederlandstalig liedje verzinnen. Als Mirthe vertelt dat ze ’s ochtends moeite heeft met het eerste half uur, schreeuwt Kailey heel hard ‘goedemorgennnnnnnnn’.

Ge moet toch ook luisteren jongen, ons moeder zee nog zo ‘doe da nou nie, maar gij dee ut toch’ en dat vond Mirthe écht niet leuk. Als Mirthe zegt dat Kailey een beetje stuntelt met zijn krukken, zingt hij meteen ‘stuntelkampioen’ van Kinderen voor Kinderen. En terwijl Mirthe’s broodje steeds meer de vorm van zaagsel krijgt, blijft Kailey zingen.. en zingen.. en zingen.. Dat ze beiden niet willen verlengen snap ik wel. Maar hé, het ging eigenlijk al mis bij de Krattenwals Kailey.. Leeg is mijn krat, tik tik, tik, tik.. da is me toch wat, tik, tik, tik, tik.. Ik weet 1 ding zeker: ik was via het raampje van het toilet ontsnapt.

Wie is de Mol?

10 deelnemers en 1 van hen is De Mol. Zaterdagavond was op Paleis Soestdijk de ontknoping van het programma en werd duidelijk wie nou dié Mol was. Daniël? Ranomi? Jurre?

Eindelijk viel het verlossende woord: Jurre. Onhandige, altijd voor zichzelf kiezende, verwarring stichtende Jurre. Zo onhandig, dat hij eigenlijk helemaal geen mol kon zijn. Jurre heeft een buitengewone goede acteerprestatie geleverd, door vol overgave zo onhandig mogelijk de mist in te gaan.

Tijdens een opdracht om kerkgangers op de juiste plek te krijgen omschreef hij zichzelf en geen van de andere kandidaten had het door. Briljant. En als je musical-geschoold bent en je weet toch zó uit de toon te vallen dat je er bij een zangopdracht uitgepikt wordt, dan doe je het goed. En goed deed hij het. Dat uitgerekend techjournalist Daniël Verlaan hem ontmaskerde, verbaast dan ook weer niemand. Hij nam de pot gevuld met ruim €11.000 mee naar huis en zijn medekandidaten mee uit eten.

Als je haar maar goed zit

Dan moet ik het nog even met jullie hebben over het nieuws, wat bijna even breeduit gemeten werd als de misstanden bij NOS Sport. Want wat was het nieuws?

Het geverfde haar van Martijn Krabbé. Hij maakte als gast zijn opwachting in een komisch nieuwsprogramma en heel Nederland vond er iets van. Van Martijn? Nee hoor, niets mis mee. Maar Martijn had zijn haar geverfd en Nederland vind het te donker. En dat is blijkbaar zo belangrijk, dat Twitter ontplofte.

Misschien moet hij het gewoon een paar keer wassen, dan is de ergste tint er wel weer vanaf en kan Nederland rustig slapen? Was dit het nieuws? Ja, Dit was het nieuws.. Tot volgende week!

 

Meer What the Fuck momentjes lezen? Check dit blog

Reacties

reacties

1 comment

Lang leve de liefde en Langs de nieuwe zijderoute 20 maart 2023 - 15:09

[…] ❥ En stiekem hoop ik dan, dat Johan op dat moment nèt trek heeft in een broek vol lekkers. Tot volgende week. Oh en wil je vorige week nog even teruglezen? Klik dan hier! […]

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.