Home ETEN | KEUKEN Mathijs Maaltijdbox

Mathijs Maaltijdbox

by Marjo

  – Lekkere recepten en verse ingrediënten thuisbezorgd –

Mathijs Maaltijdbox

Al een hele tijd was ik bloednieuwsgierig naar het hoe en wat van de maaltijdboxen. Ik vond het alleen best een uitgave om ‘het gewoon eens te proberen’. Toen ik dat op Twitter aangaf, kreeg ik een hele lieve spontane reactie van @maaltijdbox met het aanbod hun maaltijdbox eens te proberen.

Dát liet ik me natuurlijk niet twee keer zeggen! Een week van te voren kreeg ik alvast een hele vriendelijke mail met daarin vermeld wat we gingen eten, de ingrediënten en de herkomst van deze ingrediënten! Heel leuk om te lezen waar het eten vandaan kwam.

De Mathijs Maaltijdbox is elke week een Maaltijdbox met drie lekkere recepten en verse ingrediënten die gekoeld worden thuisbezorgd. Je kunt kiezen uit de Familiebox en Variatiebox. De Familiebox bevat maaltijden die kinderen lekker vinden. Alles is vers, afgewogen en afgepast. Even geen boodschappen doen en bedenken wat je gaat eten. Zo wordt koken nog gemakkelijker!

De Familiebox is dus speciaal afgestemd op gezinnen met kinderen. De Familiebox Middel is voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen.  De Familiebox Groot is bedoeld voor 2 volwassenen en 2-3 kinderen. Alleen in volwassen personen uitgedrukt is de middel gebaseerd op 3 volwassenen en groot op 4 volwassenen. Wij kozen voor de Middel variant, aangezien onze Pollewop niet een hele grote eter is. Dat bleek achteraf een prima keuze.

En zo werd het 21 maart 2016, de avond waarop een hele vriendelijk bezorger de Mathijs Maaltijdbox kwam brengen. Indicatie van de levertijd was volgens mij kwart over negen, geleverde tijd, half negen ongeveer. Dikke prima dus. Ik was even bang dat we er uiteindelijk voor op moesten blijven. Meestal zitten dat soort afspraken toch tegen, maar eerste pluspunt was verdient.

Verrassingspakket

Mathijs Maaltijdbox

Alles was netjes verpakt indien nodig, anders niet, ook dat vind ik een voordeel in verband met de duurzaamheid. Ik ben niet super groen bezig, maar vind het fijn als nutteloze verpakkingen voorkomen worden. Het uitpakken was net zoals het vroeger was, wanneer je ouders zo’n fout levensmiddelen-kerstpakket kregen. Feestje!

Manlief had de datum voor het pakket gekozen op basis van het menu voor die week. Ineens zag hij later eens dat de inhoud veranderd was. Dat is ook aangegeven hoor op de site, dat de inhoud soms kan veranderen, dus in die zin geen nare verrassing, maar het was daardoor wel even afwachten wat we nu zouden krijgen. Ik wilde het sowieso van te voren niet weten, maar aangezien met name mijn man en kinderen niet van die hele makkelijke eters zijn konden we het niet helemaal een verrassing laten zijn.

Inhoud Mathijs Maaltijdbox – persoonlijke ervaring

Het was wel even schrikken toen we de doos openden. VIER PAPRIKA’S! Het enige wat ik echt niet te eten vind is…….u raadt het al! Gelukkig was het niet noodzakelijk in de gerechten. Natuurlijk ben ik wel zo stoer geweest het nog eens te proeven & het er bij te serveren. In combinatie met het eerste gerecht, vond ik de gele paprika zelfs en lekkere aanvulling.

Gerecht 1: Gehaktballetjes met tomatenrijst en groentespies

Mathijs Maaltijdbox 1

Gemak dient de mens, dus heb ik niet de groenten aan een spies geregen, maar in kommetjes geserveerd. Iedereen kon zo er bij pakken waar hij zin in had. Ontzettend origineel vond ik dat een deel van de ingrediënten meteen door de rijst heen gingen, waardoor di een enorm smaakbommetje werd! De gehakballetjes waren kant en klaar gedraaid, dus konden zo de pan in. Het enige wat ik gedaan heb voor dit gerecht, is het bakken van de balletjes en het koken van de rijst.

Gerecht 2: Mini pita’s met shoarma en een komkommer- yoghurt dip

Mathijs Maaltijdbox

Van dit gerecht vond ik het grote voordeel dat het echt heel erg op kinderen gericht was, dus de Familiebox maakt zijn naam wel waar! De broodjes zijn ideaal qua formaat, de vleesreepjes waren heel dun, zo had ik ze nog nooit gezien, maar daardoor smaakten ze wel veel lekkerder! Het bosuitje kwam nog uit mijn eigen kliekjesla. Qua saus was dit ook nog eens een magere versie van de gewone knoflooksaus die we normaal gesproken bij shoarma eten én daardoor ook nog prima verantwoord. Daarnaast was hij sowieso veel lekkerder en frisser! Gemakkelijk? Echt wel! Reepjes in de pan, broodjes in het broodrooster, komkommer snijden en verder het één en ander een beetje door elkaar roeren. Piece of cookie!

Gerecht 3: Romige fusilli met kipfilet en broccoli

Matthijs Maaltijdbox

We zijn hier thuis gék op pasta en broccoli, dus dit gerecht was ook een schot in de roos. De box maakt de belofte   ‘Lekkere recepten met verse ingrediënten die snel op tafel staan.’ meer dan waar! De saus was zo eenvoudig, maar zo ontzettend smaakvol. In alle gerechten zijn amper kruiden gebruikt, hooguit wat peper en zout, de combinatie van ingredienten en smaken waren zo uitgekiend, dat deze smaak genoeg gaven en ook voor dit gerecht hebben we maar even in de keuken gestaan. Ideaal! We hebben echt ontzettend lekker gegeten & ik heb tegelijk heel veel inspiratie opgedaan! Top!

Voordelen:

 • Variatie:  je eet toch eens iets anders dan wat je gewend bent & combinaties die je zelf misschien niet zo snel zou verzinnen. In de winkel hoef je niet na te denken over wat je allemaal mee moet nemen voor het eten, of wàt je nu uberhaupt weer moet eten. Je probeert nieuwe dingen.
 • Boodschappen doen: maandag krijg je het bezorgd, dus hoef je door de weeks niet nog weer boodschappen te doen voor het avondeten. Hier is vrijdag weekboodschappendag, dan hoef je dus een stuk minder mee te nemen!
 • Afval en milieu: de porties zijn afgemeten, dus je gooit veel minder weg, wat niet verpakt hoeft te zijn, is niet verpakt. Ingrediënten worden rechtstreeks bij boeren en telers gehaald.
 • Gewoon leuk: ik vond het echt gewoon heel leuk! Ik wist immers ook niet wat we zouden krijgen en eten. Dát vond ik echt het allergrootste voordeel.
 • Abonnement: Je sluit een flexibel lidmaatschap af. Je zit nergens aan vast!
  Je kunt eenvoudig 6 dagen voor de levering aanpassingen doen.
 • Recepten Familiebox: De recepten vertellen je  hoe je kinderen kan betrekken bij het maken van de gerechten óf  geven bijvoorbeeld tips hoe je kinderen verschillende smaken kunt laten ontdekken. Erg leuk!
 • Keukenprins: het is niet nodig een held in de keuken te zijn. Het zijn eenvoudige gerechten met een duidelijke beschrijving in het receptenboekje. Onthoud wel goed waar je die hebt neegelegd trouwens!

Nadelen

 • Boodschappen: doe je toch, je hebt gewoon je eten en drinken, shampoo, borrelhapjes, chips enzovoort nodig.
 • Prijs: De prijs voor een Familiebox is € 49,- per box. Hiervoor hadden we dus drie keer avondeten. in alle eerlijkheid, je betaalt wel voor het gemak natuurlijk! Misschien had ik voor hetzelfde bedrag, voor de hele week eten gehad, maar als je ‘het kan doen’, dan zou ik het zeker doen. Vanwege de voordelen die ik hierboven beschreef, dat is het echt wel waard, maar zouden wij het niet elke week doen.
 • Inhoud: de kans is aanwezig dat veel boxen niet geschikt zijn voor je gezin, er kan elke week een dag bij zitten met iets wat je echt niets lijkt
 • Abonnement: Je sluit een flexibel lidmaatschap af. Voor sommige mensen voelt een abonnement altijd als een overeenkomst waar ze niet onderuit kunnen.

Mathijs Maaltijdbox
Ik kijk nu al uit naar de volgende keer dat wij een box bestellen.  

MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

2 comments

Saskia 29 maart 2016 - 14:42

De gerechten klinken erg lekker en erg makkelijk om te maken. De prijs van een maaltijd box is voor mij iets waardoor ik het minder gauw zal bestellen.
Saskia onlangs geplaatst…Mama mag ik tablet kijken? + winactieMy Profile

Reply
Marjo 30 maart 2016 - 20:14

Snap ik, ik vond deze in verhouding het best waard. Voordeel is dat er geen minimum afname is, dus je kunt ook gewoon eens een keer een box door laten gaan en dan weer niet 😉

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.