Home BUDGET | BESPAREN Meal preppen voor de week

Meal preppen voor de week

by Marjo

Velen van ons zijn druk bezig doordeweeks. Werken, zorgen voor onze familie en huishoudelijke taken. Avondeten maken en lunches voorbereiden zijn dingen waar velen van ons wel eens tegenop zien. Hier kan Meal preppen goed van pas komen! Maar hoe je het beste kan meal preppen voor de week, daar was ik nog niet helemaal uit..

Vooral nu met het afvallen lijkt goed meal preppen me onmisbaar. Door het alvast voorbereiden vanje maaltijden verminder je de kans dat je voor junkfood kiest,en op de lange termijn zal je tijd sparen, zeker wanneer je meerdere monden moet voeden.

Wat is meal preppen?

Wat meal preppen inhoudt verschilt per persoon. Zodra je begint aan meal preppen is het belangrijk om erachter te komen wat voor jou werkt en hoe dit het beste in je schema past. Het zal je uiteraard doordeweeks tijd besparen in de keuken, het investeren van tijd, levert dus tijd op! Je kunt er voor kiezen om alleen lunch of avondmaaltijden voor te bereiden, of alles inclusief ontbijt en snacks – het ligt helemaal aan jou.

Wat heb ik nodig voor het meal preppen

Er zijn een aantal dingen die je moet aanschaffen wanneer je met meal preppen begint. Om te beginnen moet je investeren in voedselopslag. Dit kunnen plastic bakken of glazen potten zijn. Het maakt niet uit welke je kiest, producten voor voedselopslag zijn een must als het op meal preppen aankomt. Bedrijven zoals Nisbets bieden een groot assortiment van verschillende producten aan die jou kunnen helpen bij het meal preppen, bijvoorbeeld glazen voorraadpotten voor al je droge ingrediënten en stevige plastic bakken die makkelijk de koelkast in kunnen.

Hoe beslis je je weekmenu

Het hebben van een maaltijdplan is enorm belangrijk. Er is niks ergers dan aan te komen bij de supermarkt zonder een plan van aanpak, om vervolgens willekeurig wat ingrediënten in je mandje te gooien en er thuis achter komen dat je wat bent vergeten. Het hebben van een maaltijdplan is enorm belangrijk. Er is niks ergers dan aan te komen bij de supermarkt zonder een plan van aanpak, om vervolgens willekeurig wat ingrediënten in je mandje te gooien en er thuis achter komen dat je wat bent vergeten.

Meal preppen voor de week

Niet alleen dat, je hebt ook geld verspild aan dingen die je niet gaat gebruiken! Recepten die je van te voren kan voorbereiden zijn echt een must, vooral gerechten die drie tot vier dagen meegaan. Zorg ervoor dat je gerechten goed te bereiden zijn en dat je een lijstje van de benodigde ingrediënten maakt met de juiste hoeveelheden. Je bent nu klaar voor de supermarkt.

Meal preppen voor de week, weekmenu, overnight oats

Een goede keuze voor ontbijt is bijvoorbeeld overnight oats. Dit ontbijt is vullend en voedzaam, het zorgt ervoor dat je lang vol zit én het blijft een aantal dagen goed in de koelkast!

Zet genoeg tijd op zij voor het preppen van je meal

Hoeveel eten je voorbereid in een keer is helemaal aan jou; het ligt er ook aan welke recepten je gekozen hebt. Sommige maaltijden zijn maar enkele dagen houdbaar in de koelkast. Je kan een hele dag eraan besteden of een zondagmiddag of avond als dit beter uitkomt.

Meal preppen voor de week, in de keuken, weekmenu, menu voorbereiden

Ik raad aan om verse groenten op te bergen in een apart bakje en ze pas op de dag zelf te snijden en in te pakken voordat je ’s ochtends het huis verlaat.

❥ Of je nu meals prept voor jezelf of voor het hele gezin, alles of zoveel mogelijk voorbereiden voor de aankomende week zal je enorm veel tijd sparen. Deze tijd kun je lekker gebruiken om meer tijd met je kinderen door te brengen of voor een welverdiend avondje voor jezelf na een lange dag werken!

 


Afbeeldingen via Pixabay

Reacties

reacties

Gerelateerd

2 comments

Gezond blogger 19 september 2019 - 07:38

Ziet er gezond uit,

Reply
angela 19 augustus 2019 - 04:12

Wat een uniek idee! Ik denk dat het ook wel fijn werkt aangezien je op deze manier meer tijd kan stoppen in de maaltijd om lekkere dingen te maken die normaal niet mogelijk zijn met zo weinig uren in de dag. Meestal staat hier iets makkelijks op tafel haha.
En zoals je al zei, dit kan enorm helpen met de kilootjes eraf te laten vliegen. Veel makkelijker om calorieën te tellen op deze manier.
Ik ga je blog goed in de gaten houden want ik ben benieuwd voor meer bespaar tips 🙂
angela onlangs geplaatst…Gratis Roerbakrijst Van Maggi Ter Waarde Van 1,99My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.