Home | NEW IN | Met André Kuipers en AH de ruimte in

Met André Kuipers en AH de ruimte in

by Marjo
Met André Kuipers en AH de ruimte in

We mogen weer! Sparen met een geweldig spaaractie van Albert Heijn. Kinderen kunnen met André Kuipers en AH de ruimte in. In de spaaractie van Albert Heijn en André Kuipers staat educatie centraal. Doel is om kinderen te laten zien hoe boeiend ruimtevaart, wetenschap en techniek zijn en hoe kwetsbaar onze planeet is.

Wat kunnen we zelf doen om verstandig met de aarde om te gaan? De te verzamelen ruimteplaatjes spelen in op thematieken als ‘Leven en werken in de ruimte’, ‘Wat doen astronauten’, ‘Welke rol heeft ruimtevaart in ons dagelijks leven’, ‘Een blik op onze aarde’, ‘Ons zonnestelsel’ en ‘Het heelal’. Dit jaar bestaat ruimtevaart 60 jaar, zolang is het geleden dat een object in een baan om de aarde werd gebracht.

Op 26 mei 2017 opent André Kuipers in Space Expo Noordwijk, het bezoekerscentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA/Estec, de nieuwe tentoonstelling ‘Terug uit de Ruimte’. Wat meteen weer een interessant uitje zou kunnen zijn tijdens de komende vakanties.

Met André Kuipers en AH de ruimte in

Kinderen krijgen met VR zelf de mogelijkheid om virtueel de ruimte in te gaan met André Kuipers. Terwijl ze genieten van adembenemende uitzichten, leert André ze alles over ruimtevaart en krijgen ze het gevoel er zelf te zijn. In AR gaan kinderen samen met André Kuipers naar verschillende plekken van het zonnestelsel. Met een smartphone of tablet kunnen kinderen rond en door de verschillende ruimtebestemmingen en –objecten ‘bewegen’ en met de plaatjes creëren kinderen hun eigen universum. De nieuwste AR-technologie zorgt voor een nog rijkere ontdekkingsreis.

Met André Kuipers en AH de ruimte in

André Kuipers: “Dit jaar bestaat ruimtevaart 60 jaar, een mooie gelegenheid om met dit thema groots uit te pakken. Zelf heb ik een Albert Heijn verzamelalbum over techniek uit 1953, een tijd waarin ruimtevaart nog niet eens bestond. Vanuit mijn missie om kinderen te laten zien hoe boeiend ruimtevaart, wetenschap en techniek zijn en hoe kwetsbaar onze planeet is, heb ik Albert Heijn benaderd met de vraag of ze een spaaractie rondom ruimtevaart en duurzaamheid interessant zouden vinden. Dit past in hun prachtige, jarenlange traditie. Ik ben er trots op dat we samen deze campagne hebben kunnen vormgeven en hoop dat veel kinderen er op speelse wijze veel van zullen leren.”

Vanaf vandaag verkrijgbaar

De ruimtevaart plaatjes, het verzamelalbum, VR-brillen, plaatjes en de speciale André Kuipers flight suit zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in alle winkels. Bij besteding van 10 euro ontvangen je een set met daarin 4 ruimtevaartplaatjes. In totaal zijn er 160 kaartjes met feiten en weetjes, waarvan 23 met VR/AR-belevingen. Cardboard VR-brillen zijn verkrijgbaar in de winkel voor 2,49 euro. Het verzamelalbum is verkrijgbaar voor 0,99 euro en is in de eerste week gratis bij aankoop van de bonusaanbieding op de voorkant van de folder. De AH Ruimtevaart app is ook vanaf vandaag  gratis te downloaden voor iOS en Android.

Leuke combinatie met lezen

Natuurlijk kun je deze actie qua leerzaamheid en er samen van genieten, heel makkelijk uitbreiden. MEIS & MAAS is trotse partner en maakte speciaal voor deze actie diverse producten. In het Andre het Astronautje doeboek (4+) leer je van alles over de ruimte én over de aarde. Lanceer je eigen raket, los de puzzels op en maak echt ruimte-eten.  Het Enige echte astronauten handboek (8+)  leert je bijvoorbeeld hoe je zelf een ruimtestation in elkaar sleutelt en kraak je geheime codes. Het is ook nog eens een persoonlijk dagboek. Of wat dacht je van de XL André het Astronautje kleurplaat, voor uren kleurplezier. In samenwerking met uitgeverij Meis en Maas zijn deze producten ook vanaf vandaag beschikbaar bij AH.

Word jij weer blij van deze spaaractie of laat je deze aan je voorbij gaan? Voor mij is het een geval ‘er vol in’, aangezien ik bij alle voorgaande acties weer meegezogen werd. Daarnaast, zaten vanmorgen allebei de kinderen weer met hun neus in het dinoboek van Freek. Dat zal met deze versie niet anders zijn. Behalve leuk, is het ook ontzettend leerzaam namelijk ♥

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Mieke Stam 16 mei 2017 - 22:19

wij ook hoor 🙂 af driftig aan het plakken geweest, ik moet 3 boeken vullen dit jaar, heerlijke bezighoudstherapie 😉

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.