Home TRAVEL | UITJES Mijn Moeder Is Een Diva

Mijn Moeder Is Een Diva

by Marjo
eugd theater voorstelling in jeugdtheater de Krakeling, mijn moeder is een diva - de Toneelmakerij

Afgelopen zaterdag  ging Mijn Moeder Is Een Diva in Jeugdtheater de Krakeling in première, een toneelvoorstelling voor kinderen vanaf acht jaar. Voor Mar-JoYa zou een gastblogger deze première bezoeken om er uitgebreid verslag van deze jeugd theater voorstelling te doen. Helaas heeft zij op het laatste moment, wegens persoonlijke omstandigheden, af moeten zeggen. De voorstelling lijkt me echter té leuk om niet te delen.

Jeugd theater voorstelling Mijn Moeder Is Een Diva (8+) is een tragikomedie van de Toneelmakerij, over niet zo beroemde kinderen met een heel beroemde moeder. Het is een wens die uitkomt voor regiseur Paul Knieriem en Wart Kamps en Ellen Parren, die voor de tekst zorgden. Hun eerste jeugdvoorstelling!

Jeugd theater | Mijn Moeder Is Een Diva

De voorstelling gaat over Viktor en Valencia, een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar, maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn. Dus het is waar.

De moeder van Viktor en Valencia is een diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft de hele wereld over gereisd en is overal aanbeden en geroemd, zegt ze zelf. Maar de laatste jaren ligt ze boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht. Viktor en Valencia hoeven niet naar school want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit. Zo weten ze bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

De makers

De voorstelling wordt door de twee schrijvers samen met Abdelkarim el Baz gespeeld.  De laatste is mij in alle eerlijkheid niet bekend. Wart Kamps ken ik vooral van Rooyackers, Kamps & Kamps, Ellen Parren kwam me bekend voor en blijk ik te kennen van S1ngle. Voor Parren en Kamps kwam het “samen iets in het theater doen”, als een logische stap, omdat de samenwerking in verschillende series al goed voelde. Hun uitgangspunt was om samen een tweeling te spelen, met een narcistische moeder. De basis voor Mijn Moeder Is Een Diva was gelegd.

Ellen Parren over de voorstelling: “Kinderen groeien op met het idee dat hun ouders de slimste mensen ter wereld zijn en altijd alles weten. Hun wijsheden en levenslessen kunnen helpen, maar ook in de weg zitten. Ik denk dat het voor kinderen een mooi inzicht kan zijn dat niet alles wat je ouders zeggen per se een waarheid is.” De boodschap; luister niet naar je moeder.

Ook als interactieve schoolvoorstelling

Bij de schoolvoorstelling krijgen alle kinderen een opleiding tot diva. Hoe zorg je dat de ander je bewondert, ook als je niet zoveel bewonderenswaardigs in huis hebt? Welke verhalen vertel je? Hoe beweeg je? En hoe gebruik je anderen om jezelf beter te voelen? Kennen we diva’s in ons dagelijks leven en hoe klinkt jouw applaus voor hen?

mijn moeder is een divaMooi om hierover met kinderen bezig te zijn in de maatschappij van nu, waar het perfecte plaatje belangrijker lijkt te zijn dan ooit. Ook iets om over na te praten, wanneer je de voorstelling met een kind bekeken hebt. Via de site van de Toneelmakerij kun je de agenda van Mijn Moeder Is Een Diva bekijken en jouw kaarten bestellen.  Vooralsnog speelt de voorstelling tot en met 13 april 2020.

❥ Wil je wel eens met je kind (of je neefje/nichtje (8+)) naar een jeugdtheatervoorstelling?  Dit is je kans! Ik mag namelijk 2×2 kaarten voor een speeldatum naar keuze weggeven! Like het bericht op Facebook en reageer eronder met “DIVA”. 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.