focus en rust
Lifestyle

Online training Rust en Focus

Door Sabina – Dankzij Mar-JoYa en Focus&Kids heb ik de mogelijkheid gekregen de online training Rust en Focus te gaan doen samen met mijn dochter. Een online mindful training voor ouder en kind. Mijn dochter leert prima, vindt school heel erg leuk, alleen ze heeft moeite met het opstarten op school en het krijgen van een goede focus. Ook kan ze door teveel afleiding onzeker worden.

We zijn fanatiek gestart met les 1 van Rust en Focus van Focus&Kids die vooral ging over aandacht en in welke vormen deze aanwezig zijn. Wat mij vooral opviel is dat mijn dochter direct actief was, en ze was zich bewust van alle aandacht of afleiding die er, vooral in de klas, is. Wat mij ook opviel was, dat de lessen op zich niet heel erg lang zijn, maar je dit zelf kan verlengen door verder te praten over het onderwerp. Dit werkt dus prima voor mensen met iets minder tijd, maar het levert vooral waardevolle gesprekken op met je kind en misschien zelfs onverwachte inzichten voor jezelf.

Stilte oefeningen online training

Verder werd er gewerkt met verschillende stilte oefeningen, dit was even wennen, maar ik betrap haar er nu stiekem op dat ze deze blijft doen, dus ook na de cursus gebruikt ze deze nog steeds.

Ze heeft hierdoor ook in de klas voor haarzelf rust gecreëerd, en heeft haar vriendinnetjes zover dat ze met haar mee te doen als de focus even weg is (ze zit in een hele drukke klas). Nu heeft ze hier de afgelopen tijd wat minder mee te maken gehad, vanwege de Corona Lockdown en de scholen die op afstand onderwijs gaven.

Je ademhaling gebruiken

Mijn dochter is een kat uit de boom kijken kind dus zal altijd gespannen zijn met dingen die niet bekend zijn. Nadeel hieraan is dat ze haar nagels dan afbijt, wat nergens goed voor is natuurlijk.

Ik was dus ook erg benieuwd hoe ze om zou gaan met de les gericht op spanning, en hierin je ademhaling gebruiken. Deze les was lastig omdat ze zelf aangeeft geen invloed te hebben op spanning. Ik heb de les met haar gedaan, de opdrachtjes uitgevoerd en heb haar daarna gelaten.

Onbewust of bewust Rust en Focus

Bij een nieuwe uitdaging ben ik op een afstand gaan bekijken hoe ze dit zou oppakken. In dit geval moest ze voor haar weekend school zelf een gastles regelen over striptekenen.

focus rust ademhalingZe moest hiervoor tekenaars bellen om afspraken mee te maken. Ik merkte hierin al gauw op, dat ze alles klaar had gelegd, vragen had opgeschreven en even met haar ademhaling bezig was voor ze de telefoon pakte om te bellen. Onbewust of bewust was ze dus bezig met de dingen uit de cursus. Heerlijk om het blije gezicht te zien na 2 geslaagde telefoontjes. Haar zelfvertrouwen groeide.

Online training Rust en Focus toepassen op school

Concentratie is altijd een dingetje in een drukke klas bijvoorbeeld. Door de lessen en oefeningen weet ze zich nu goed uit te spreken. Ze weet waar haar valkuilen zitten, en waar ze moeite mee heeft. Ook spreekt ze zich meer uit, en blijft minder lang met dingen zitten.  Op school krijgt ze nu altijd even 5 minuten hulp met opstarten, ze kiest dan onder anderen strategisch een plek in de klas waar haar focus het beste is.

mindset online training ouder en kind rust en focus

En het is vooral belangrijk dat ze de rust vindt in het ventileren voor 5 minuten aan het einde van de dag met wat ze allemaal gedaan heeft, of ze nog ergens tegen aan liep. Hierdoor slaapt ze ook beter dan eerst. Ze bleef altijd malen, ze praat nu meer, maar het blijft lastig.

Rust en focus in het dagelijks leven van kinderen

Focus&Kids helpt kinderen vanaf 8 jaar om meer rust en focus in hun dagelijks leven te krijgen. Dit doen ze door middel van diverse trainingen. Over het geheel genomen kijkend naar de cursus, is het elke cent waard. Het moment op de dag dat je even samen met je kind bezig bent en de focus compleet op elkaar hebt is heerlijk en een aanrader.

Praktische informatie online training Rust en Focus van Focus&Kids

Rust en Focus is zoals gezegd een online training voor ouder en kind. Specifiek voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en de training wordt gevolgd samen met vader of moeder; thuis en zelfstandig. Je kunt op elk gewenst moment met de training starten en het kost ongeveer 5-15 minuten per dag.

 rust en focus focus&kids

Het is Marijke haar missie om zoveel mogelijk kinderen aan meer rust en focus te helpen. Daarom krijg je via Mar-JoYa 10% korting op de online training. Om van de korting gebruik te maken kun je de code marjo10 invullen op het aanmeldformulier. Je betaalt dan geen €97,- per training, maar slechts €87,30!

❥ Het handboek bij de training is een ontzettend fijn handvat, de lessen zijn duidelijk, helder en vooral ook leuk. Verleg je grens en praat eens echt met je kind. Ik ga hier zeker mee door! 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.