Zakelijk

Placenta eten, waarom zou je?

Placenta eten, waarom zou je?

Door Chantal – Ik heb getwijfeld over de titel van deze gastblog, want tsja… Placenta, placenta, placenta… Het klinkt voor de meeste mensen toch een beetje viezig..! Ik heb besloten het toch te doen! Waarom? Omdat dit blog over placenta gaat!

De placenta is een ontzettend bijzonder orgaan. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • De placenta een ‘wegwerporgaan’ is? Je gebruikt dit orgaan tijdens één zwangerschap, bij elke volgende zwangerschap maak je een nieuwe.
  • De placenta je kindje voorziet van antistoffen, voor de eerste maanden van zijn/haar leven?
  • Er best veel bekende mensen zijn die hun placenta hebben geconsumeerd? (bijvoorbeeld Aukje van Ginniken)

Er zijn diverse manieren om je placenta binnen te krijgen. Ten eerste kun je direct na de geboorte een stukje afsnijden en rauw opeten. Dat doen de meeste moeders niet, overigens. Je kan ook een stukje direct na de geboorte verwerken in een smoothie. Je ruikt het niet, je ziet het niet en je proeft het niet! Dat doen al wat meer moeders. Maar de meeste moeders gaan voor het capsuleren van de placenta. Daarbij wordt de placenta schoongemaakt, al dan niet gestoomd, gesneden en gedroogd. Na het drogen wordt de placenta tot capsules verwerkt. Er zijn nog meer toepassingen te bedenken zoals tinctuur, zalf, soep, bad et cetera.

Placenta eten, waarom zou je?

Wetenschappelijke bewijzen zijn er niet of nauwelijks, ervaringsverhalen te over! De positieve werking van het consumeren van je placenta kan de volgende voordelen opleveren:

  • Sneller weer energie na de bevalling
  • Borstvoeding die makkelijker op gang komt
  • Betere balans in hormoonspiegels
  • Snellere aanvulling van je ijzer
  • Minder kans op babyblues

Placenta eten, hoe dan?

Wanneer je je placenta wil laten capsuleren dan moet je zorgen dat ze binnen vier uur na de geboorte in de koeling ligt. Dan moet ze binnen 48 uur gecapsuleerd worden. Dat proces duurt meestal 1 à 2 dagen. Je kan ter plekke vragen of er ruimte is voor capsuleren, maar beter is vooraf een plekje te reserveren. Je kan trouwens ook je placenta uit de vriezer nog laten capsuleren. Dan moet ze wel binnen vier uur na de geboorte koel zijn gelegd en niet langer dan een half jaar ingevroren zijn geweest.

Vragen?

Voor meer vragen kan je kijken op mijn website of mij een mail sturen. Wie weet tot snel!


profiel chantal
Ik ben een moeder van 3 kinderen (Elin, Jikke & Olle), getrouwd met Paul. Doordeweeks werk ik als webredacteur. In de tijd daarnaast heb ik een eigen bedrijf: Een Hele Bevalling . Ik werk daarbij als HypnoBirthing ®docent, doula en placenta specialist. Omdat het werken met placenta’s steeds meer in opkomst is, heb ik voor dit werk een aparte plek gecreëerd: De Placenta Specialist. De tijd die ik over heb besteed ik natuurlijk graag met mijn gezin. Ook hou ik van lekker koken (en eten! Ik eet suikervrij), ik heb moestuinbakken, ik hou van lezen, toffe muziek en uit het raam staren. Volg me op Facebook

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Capsuleren klinkt eigenlijk zo gek nog niet (ging een beetje cynisch het artikel in). Weet alleen niet of het nu echt gezond is of niet; verschillende onderzoeken, verschillende uitkomsten. Wat ik in elk geval niet zou doen is het opbakken en dan eten. Brr!!
    Merel onlangs geplaatst…Surpriseparty voor haar tiende verjaardag: gelukt?My Profile

    1. Hoi Merel,

      Leuke reactie! En fijn dat je er anders tegenaan kijkt nu.

      Inderdaad verschillende onderzoeken, verschillende uitkomsten. De inname gaat ook héél erg op gevoel. Gelukkig heb ik nooit cliënten gehad die negatieve ervaringen hadden. Maar die moeders zijn er vast.

      Groetjes,

      Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.