Het moge duidelijk zijn dat ik van lekker eten hou! Bij elk seizoen hoort een andere voorkeur. Ik kan me nu al weer verheugen op de winter bijvoorbeeld. Erwtensoep, Port met oude kaas, heerlijke stamppotten. Gelukkig is de herfst een heerlijke voorbode van die tijd en met deze fijne pompoensoep mét een twist heb ik alvast een goede start gemaakt.
Pompoensoep met een twist! Wat de twist is? Geen wereldwonder, geen super geheime kruiden. Maar het is niet alleen een soepje van pompoen, maar ik heb er stiekem nog wat andere groenten in gestopt en dat gaf nét dat extra smaakje. Ook proberen? Dan lees je hier het boodschappenlijstje voor een pompoensoep met een twist (en die is lekker klein!) en vertel ik je ook nog kort wat je moet doen. Gaat je vast lukken! Heb jij een binnenkort een etentje, steel jij de show, alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar eerlijk, deze soep is met hooguit een uurtje klaar en kun je prima van te voren maken én is in te vriezen!
Boodschappenlijstje Pompoensoep
Courgette ~ Uien ~ Pompoen ~ Worteltjes ~ Groentebouillonblokje ~ Knoflookpeper ~ Olijfolie ~Verse Peterselie ~ Verse Tijm
Pompoensoep met een twist!
& zo maak je dit kommetje warmte. Snijd alle groente in grove stukken, verwarm de olijfolie met de knoflookpeper in een pan en gooi de stukken groente er in, bak dit even lekker aan. Op het laatst doe je de verse tijm er bij. Voeg dan één liter water en het bouillonblokje toe en laat dit een half uurtje sudderen.
Na het halve uurtje ga je er met de staafmixer door en is je soep klaar. Ter garnering kun je voor het serveren de verse peterselie er op doen.
Serveertip Pompoensoep met een twist!
Om de peterselie terug te laten komen, kun je peterselieboter maken. Dit serveer je dan weer met een broodje bij de soep en je hebt een heerlijke maaltijd. Voor de peterselieboter: doe een paar eetlepels boter in een kommetje. Gewoon de boter die je op je brood smeert voldoet. Snij de peterselie klein en roer dit door de boter. Voeg naar wens knoflook en ui toe en roer dit goed door.
❥ Schep het mengsel uit het kommetje, rol het in keukenfolie en leg het in de koelkast. Extra tip van mij: deze boter smaakt ook heerlijk op een gebakken maiskolf. Gewoon lekker insmeren, dan in de folie en op de BBQ.
Photo by Ryan Christodoulou on Unsplash