pompoensoep ravioli bolognese en spruitjes
In de keuken

Pompoensoep Ravioli bolognese en spruitjes – aan tafel met Marjon

Door Marjon – Wat eten we vandaag? Dat is de grote vraag van elk gezin! Een vraag die elke dag weer wordt gesteld. Misschien kan ons weekmenu, jou helpen ter inspiratie. Deze week onder anderen met Pompoensoep Ravioli Bolognese en spruitjes. 

Op vrijdag ging ik uiteten met collega’s naar een buffetrestaurant waar je o.a. kunt wokken. Dit soort restaurants heeft niet mijn voorkeur. In een rij staan voor het kiezen van een stukje vlees of vis. En vervolgens weer in een rij staan voor het laten bakken van je vlees of vis, nee dank je. Ik kies liever uit een menukaart en dat vervolgens het eten bij je gebracht wordt. Maar goed, als je met een groep uiteten gaat, is dit natuurlijk prima. En ik heb ook heerlijk gegeten en verder hoor je mij niet klagen. Thuis mochten de kinderen kiezen wat ze wilden eten. Ze hebben gekozen voor de tomatensoep van de chinees. Die is natuurlijk heerlijk zoet en voor de kinderen daardoor een favoriet.

Broodje hotdog 

Onze oudste had op zaterdag een hockeywedstrijd. Samen met haar ‘BFF’ zit ze op hockey. Haar vriendinnetje kwam samen met haar ouders bij ons eten.

Broodje hotdog, Pompoensoep Ravioli bolognese en spruitjes - aan tafel met MarjonHet werd een broodje hotdog. Hierover had ik in eerder blog al geschreven. Dit viel bij iedereen goed in de smaak en de pan met knakworsten was dan ook leeg.

Brownie met keukenstroop

Voor bij de koffie ’s avonds had ik een heerlijke brownie gemaakt. Volledig vegan en super fudgy. Eén van de ingrediënten van de vegan brownie is keukenstroop. Dit was één van de redenen om deze brownie te gaan maken, want ik was wel heel benieuw hoe dat zou uitpakken.

taart ende koeck

Nou, ik kan jullie vertellen, het was heerlijk! Ook zeer makkelijk om te maken. Binnen 20 minuten heb je alles in de bakvorm om vervolgens maar 25 minuten te laten bakken in de oven. Dit recept komt uit het bakboek ‘Taart ende Koeck’. Hierin staan allemaal recepten die vegan zijn.

Herfst! Pompoensoep Ravioli bolognese en spruitjes

Het is herfst. En één van de mooie dingen aan herfst is dat het weer tijd is voor heerlijke stoofgerechten, stamppotten, stevige soepen en stoofpeertjes. Zondag was het daarom weer tijd voor pompoensoep. Zooooo lekker! Ik had pompoenen uit mijn eigen moestuin.

Het is altijd wel een dingetje om ze te snijden. Ze zijn best hard en je moet een goed scherp mes hebben. Gelukkig zijn ze ook gesneden te koop in de supermarkt. Mensen die nog nooit pompoensoep hebben gegeten zeggen vaak dat ze het niet lusten of dat het hun niks lijkt. Zo jammer, want het is zo lekker en het is zeker ook een succesgerecht bij kinderen. Ik heb het jaren geleden gemaakt voor mijn directe collega’s. In de pauze een heerlijk kommetje soep. Allemaal vonden ze het heerlijk! Beste lezers die nog nooit pompoensoep hebben gegeten: Probeer het een keer! Vaak maak ik de romige paprika pompoensoep uit de Allerhande.

zelfgemaakte chilisaus, Pompoensoep Ravioli bolognese en spruitjes - aan tafel met Marjon

Daarnaast heb ik vandaag zelf chilisaus gemaakt naar een recept van de Jumbo. Zeer makkelijk om te maken en uiteraard lekker om te eten. Heerlijk zoet met een vleugje pittigheid.

Makkelijk-en-snel-op-tafel-gerecht

Omdat zowel ik als mijn man maandag de hele dag moesten werken, koos ik uiteraard voor een ‘makkelijk-en-snel-op-tafel-gerecht’. In dit geval koos ik voor verse ravioli Bolognese  met tomatensaus. De verse ravioli koop je bij AH, het is vaak in de aanbieding; 1+1 gratis.

Je hebt verschillende soorten gevulde verse pasta, maar de ravioli Bolognese, is één van de weinigen zonder koemelk. Ik heb dit recept vaker gemaakt, omdat het heerlijk is, maar ook omdat het zo gemaakt is. Vandaag aten opa en oma bij ons en ook zij hebben van dit gerecht gesmuld. Eén van de ingrediënten is ansovisfilets. Er zullen mensen zijn die bij het woordje ansjovisfilets al afhaken. Een gevalletje, wat een boer niet kent…..Maar ik vind dat je de vissmaak helemaal niet proeft in dit gerecht. Het is puur een smaakmaker door het zoute.

Harries Vlees

Dinsdag aten we verse spinazie met uiteraard een eitje en een stukje vlees. In een eerdere blog gaf ik aan dat we ook wel eens groente uit een potje eten en dan met name rode kool en spinazie. Vandaag had ik zin in verse spinazie. Dat is toch wel lekker hoor! Lekker zacht van smaak. Als vlees aten we een slavink. Dit komt bij Harries Vlees vandaan. Een slager waar je online kunt bestellen en thuis wordt bezorgd. Wij zijn zeer tevreden over het vlees. O.a. de slavinken blijven slavinken en worden geen mini varianten tijdens het bakken.

De liefde van de man gaat door de maag

Na lange tijd stonden er woensdag weer spruitjes op het menu. Dit is een groente waar ik eigenlijk niet van hou. Elke keer probeer ik het weer, op verschillende manieren, wokken, in een hartige taart etc. Maar nee, ze blijven smerig. Maar omdat mijn man ze heerlijk vindt, zet ik ze zo nu en dan op tafel met de hoop dat ik ze eindelijk een keer lekker ga vinden.

sticky spruitjes recept jumbo

Deze keer maakte ik sticky spruitjes. Het woord sticky triggerde mij. Het kleffige, zoete, daar hou ik van in recepten. Het varkenshaasje kwam uiteraard ook bij Harries Vlees vandaan en was supermals. De kinderen waren vooraf niet blij dat er spruitjes op tafel stonden, maar uiteindelijk vond de oudste het toch wel lekker. Die heeft zelfs twee keer opgeschept. En ik? Ja, ook ik heb twee keer opgeschept, want op deze manier vind ik ze wel te eten. En mijn man? Die vond het heerlijk! Zoals verwacht.

Zo’n dag

Zo noemen wij tegenwoordig de donderdag. ‘Zo’n dag’ dat elk gezin met kinderen die op een sport zitten, heeft. Onze jongste heeft tot half zes zwemles en onze oudste heeft vervolgens om zes uur hockeytraining. Dus samen eten op ‘zo’n dag’ gaat niet lukken.

De oudste eet die dag alleen en als zij op weg is naar training gaan wij met de jongste eten. En dan wordt het ook makkelijk. Vandaag is het broodje shoarma geworden. En je raadt het al, shoarma van Harrie. Ook dit is weer heerlijke shoarma. Heb je bij de shoarma van de supermarkten dat het zwemt in vocht, daar heb je bij deze slager totaal geen last. Het vlees wordt heerlijk gebakken in plaats van dat het wordt gekookt in het vocht.

Wanneer het vlees in het pitabroodje wordt gedaan, dan mag er uiteraard geen knoflooksaus ontbreken en het liefst een hele dikke klodder. Vaak maak ik zelf knoflooksaus, maar omdat het ‘zo’n dag’ is, is het saus uit een flesje. Dat is wel minder lekker, maar wel makkelijk. En dat laatste is het belangrijkst op ‘zo’n dag’.

Voor de liefhebbers die willen weten hoe jezelf knoflooksaus kunt maken, dat doe je als volgt. Knoflookteentje(s) één á twee, fijn snijden en toevoegen aan vier eetlepels mayonaise en twee eetlepels (haver) crème fraîche. Goed roeren en klaar. Hoe simpel!

Laat je weten of je deze week gaat genieten van de Pompoensoep, Ravioli Bolognese en spruitjes, of één van de drie?

 

 

Photo Pumpkin by Kate Hliznitsova on Unsplash

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Ik moet toevoegen dat ik de spruitjes er op deze wijze ook lekker uit vind zien!
    Groetjes Mitchel van mckleuver.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.