Do it yourself Feest

Sinterklaas printables gratis

Yeeeeeeeeh! Sinterklaas is weer in het land, ik kan er zo van genieten! De heerlijke maand november met Sint Maarten, het Sinterklaasjournaal, de intocht. Alle voorpret rondom pakjesavond en de dagen er naar toe. Voor de kinderen is het ook een spannende tijd. Wanneer mag ik mijn schoentje zetten, wanneer vieren we pakjesavond. Wat in ons geval nog twee keer is ook. Een uitkomst vind ik dan de leukste Sinterklaas printables.

Ook omdat ik het super leuk vind om het thema door te trekken thuis. Sinterklaasslingers, een Sinterklaas poster met verlichting. Sinterklaasvoorleesboeken (natuurlijk die van Roel en Noor) en aftel en-of schoenzet-kalenders. Gelukkig zijn er heel veel leuke gratis Sinterklaas printables te vinden op het internet om je te helpen je huis te versieren in het thema, de kinderen wat rust te geven met aftellen of gewoon om leuke themaknutsels te maken. Ik zette de leukste voor je op een rij. Met natuurlijk ook de leukste Sinterklaas printables van lieve medebloggers.

De leukste Sinterklaas printables om te knutselen

Op de site van het Sinterklaasjournaal staan veel sinterklaas printables, de leukste vond ik de slingers voor Sinterklaas. Zondag zijn we begonnen met kleuren en we hebben nog een paar te gaan. Er is immers geen haast bij, het moet leuk blijven. De vaantjes zijn kleine werkjes dus het zijn geen oppervlakken om moedeloos van te worden.

de-leukste-sinterklaas-printables

Mijter slinger

Een enorm aandoenlijke printable voor een mijtertjesslinger vond ik op de site van Zomaareendagje. Niet alleen leuk voor in de thematakken, maar ook onwijs schattig in het poppenhuis van je meisje! Dus print hem snel uit, regel een touwtje en gaan met die banaan!

De leukste Sinterklaas printables

Zelf een mijter maken

Zoek je nog een printable voor het maken van je eigen mijter? Dan moet je echt even op de site van Ceciel kijken. Hier vind je een gratis download voor het maken van een mijter. Op haar blog Badschuim vind je trouwens nog meer voor creatieve ouders en hun kinderen.

De leukste Sinterklaas printables om te spelen

Dit is echt van de de leukste Sinterklaas printables! We zijn hier thuis gek spelletjes en dan komt dit Sinterklaas Dobbelspel van Hip & Hot goed van pas. Het door Judith bedachte spel heeft Susan Kuipers van Suzodesign gemaakt. De vormgeving is ubercute, het spel duurt zo’n vijftien minuten wat voor kinderen ideaal is én heeft twee varianten.

 

Op dezelfde site vind je ook nog een geweldig spel om Pakjesavond te vieren. Deze kaartjes knip je uit en je legt ze op tafel. Door met de dobbelsteen te gooien, mag je steeds een cadeautje pakken of moet je een opdracht doen. Download het spel hier èn de gebruiksaanwijzing hier. Wanneer je de kaartjes goed opruimt, kun je ze volgend jaar zo weer gebruiken!

Sinterklaasspelletjes leren tellen en optellen

De Sinterklaasspelletjes die Juf Maike heeft gemaakt zijn niet alleen goed voor het leren tellen en optellen, maar ook om de cijfersymbolen te herkennen. Bij de spelletjes horen leuke opdrachten, zoals het zingen van een lied en pepernoten eten.

De leukste Sinterklaas printables om af te tellen

Onze schoenzet-kalender komt ook van de site van het Sinterklaasjournaal. Wij gebruiken deze ook meteen voor het aftellen tot pakjesavond.

De leukste Sinterklaas printables

De kalender hebben we in de schoentjes gedaan op de dag van de intocht van Sinterklaas. Piet heeft een aantal klompjes groen gemaakt, dat zijn de dagen waarop ze hun schoen mogen zetten. Zo kunnen ze meteen zien hoe veel nachtjes ze nog moeten slapen tot de volgende keer. De twee avonden dat we pakjesavond vieren zijn ook al ingekleurd.

Inpakpapier 

Op de site van Hip & Hot vind je heel handig ook last-minute inpakpapier! Kom je nog net een velletje te kort, dan print je deze Sint printable uit, natuurlijk heb je op deze manier ook een beetje origineel inpakpapier. Je klikt gewoon op het sinterklaasinpakpapier naar keuze om hem te downloaden.

Raamdecoratie

Op Badschuim deelde Ceciel nog een leuke DIY voor een Sinterklaas raamdecoratie. Zeker de moeite waard als je de Sint wilt laten weten dat hij welkom is bij jou thuis, maar ook leuk op de deur ter decoratie!

de-leukste-sinterklaas-printables-4

 

Sinterklaas cadeaulabels

Voor wie is dit Sinterklaascadeautje? Om je inpakkunsten af te maken vind je op de site van Papiergoed een printable voor cadeaulabels. Je vindt via de download, twee verschillende enorm schattige labels. Ze zijn al van even geleden, maar nog steeds even mooi.

Sinterklaas snoepzakjes

Ik noemde hier boven de lifestyle and free printable blog van Bij Deb. Behalve voor de aftelkalender ben ik ook gevallen voor haar printable voor de paperbag en het bekerlabel. Superleuk toch als decoratie op de sinterklaastafel tijdens Pakjesavond? Op haar blog vind je ook de uitleg hoe je de paperbag vastmaakt.


Afbeelding ©bijdeb.blogspot.nl

Poster

Als laatste wil ik nog de prachtige 5 december poster van Van San met je delen. Doe hem in een lijstje en combineer met andere leuke Sinterklaas frutsels, knutsels en accessoires en je hebt een Sinterklaas hoekje óf trendy aankleding voor je thematafel. Om de poster te downloaden klik je hier door naar haar blogpost. Ik ben een tikje verliefd!


Het leukste aan deze hele periode vind ik de tradities. De grote tradities, de kleintjes, het samen zijn en samen beleven. De blije snoetjes en de gezelligheid, onlosmakelijk verbonden met deze tijd van het jaar.

Hoe bereid jij je kinderen voor op Sinterklaas, heb je zelf nog een onmisbare tip voor andere moeders? Laat het dan weten in de reacties!

 

 


Foto 5 december via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Wat een leuke inspiratie allemaal! Er zijn echt een aantal dingen die ik ga toepassen. Zelf gebruik ik altijd raamfolie om daar figuren uit te knippen en op de ramen te plakken. Geeft echt een leuke sfeer en de kinderen kunnen er uren naar kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.