spring & speel kangoeroe VTech
Spelen en leren

REVIEW | Spring & Speel Kangoeroe VTech

Wist je dat leren het best gaat als je veel beweegt? Wanneer je tijdens automatiserings en herhaalopdrachten bij het leren beweegt, lijkt dit een positieve invloed te hebben. Door te bewegen verandert iets acuut en structureel in de hersenstructuur. Die wetenschap zou zomaar eens het idee achter VTech’s nieuwste speelgoed kunnen zijn: de Spring & Speel Kangoeroe. Een lieve mama kangoeroe met super schattig kleintje!

Deze lieve draagmama staat in de startblokken om met jouw kleintje (1-4 jaar) te springen, te knuffelen en onderweg van alles te leren en wij mochten hem uittesten. Nou ja, Finn, maar Elynn en ik zijn ook fan! Wat je kindje kan leren en ontdekken lees je in dit artikel. Soms lijken stapjes in de ontwikkeling, waar speelgoed aan bijdraagt klein, maar op de lange termijn zie je grote veranderingen. Wanneer ik zie hoe de woordenschat zich ontwikkeld, maken de kleinste toevoegingen, de simpelste spelletjes of het zingen van liedjes samen het grote verschil. Daarom kan ontwikkel speelgoed, daar een belangrijke rol in spelen.

Spring & Speel Kangoeroe

Bij het uitpakken van de Spring en Speel Kangoeroe van VTech stonden Finn en Elynn letterlijk te springen. Dat begon al goed! Eenmaal uit de doos moest hij wel even wennen en keek hij de kat uit de boom.

Toen  Finn doorhad hoe het werkte en de kangoeroe lief begon te praten was het ijs gebroken en waren ze al snel dikke vriendjes. Het was voor zijn kleine handjes nog wat lastig om de babykangoeroe in de buidel van mama toe doen, maar de reactie van mama kangoeroe was te schattig toen het lukte en haar hartje lichtte op.

Features Spring & Speel Kangoeroe

Ontdekken en leren. Dankzij de interactieve kangoeroe toets kun je luisteren naar leuke weetjes, vrolijke zinnetjes. Met de muziektoets hoor je leuke liedjes of zie je de kangoeroe springen op de melodie. De mama-kangoeroe merkt wanneer haar baby in de buidel zit of eruit wordt gehaald.

Features Spring & Speel Kangoeroe

Ook reageert ze op kusjes van haar kleintje. Net zoals het meeste VTech speelgoed met geluid heeft de VTech Baby Spring & Speel Kangoeroe een automatische uitschakeling en kun je het volume regelen.  De kangoeroe is gemaakt van zacht pluche, dus is ondanks de techniek die er in zit, is het speelgoed heel knuffelbaar.

Springende kangoeroe

Het springen an sich, de grote feature van dit speelgoed, viel me een heel klein beetje tegen. Mama kangoeroe vertelt bijvoorbeeld dat de staart haar bij het springen in balans houdt. Ik heb het idee dat de staart dit speelgoed juist af en toe in de weg zit. Daarom huppelt ze soms meer dan ze daadwerkelijk rondspringt. Het  ‘Spring en Stop’ spel komt daarbij voor mij niet helemaal tot zijn recht. Voor Finn maakt het de lol er niet minder om, die springt nog elke keer een vrolijk rondje mee. Hij kan zich met de kangoeroe een hele tijd vermaken. Verzint zelf allerlei leuke spelletjes! Met meer dan 50 melodietjes, gezonden liedjes, geluiden en zinnetjes kan hij zijn hart ophalen natuurlijk!

❥ Ook maakt hij er een rollenspel van. Dan laat hij de kleine kangoeroe hele verhalen aan zijn mama vertellen en zingen ze (ook als we samen spelen) liedjes voor elkaar, waarbij Finn de mama speelt en ik de babykangoeroe ben. Ook Elynn van zes speelt graag met de kangoeroe trouwens. 

 


 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.