Interieur en wonen

Stoere robuuste lampen

Zoals Diane in het voorstelstukje onder haar gastblog met Interieurstyling tips en inspiratie als schreef:  ‘Je huis is nooooit af qua interieur’. Wij hebben zelf een tijd geleden onze woonkamer ook een metamorfose gegeven. Het paarse barokbehang is overschilderd met wit. Voordeel is dat je het barok reliëf er nog wel doorheen ziet. Door de witte basis hebben we met de meubels en accessoires accenten aan kunnen brengen.  

Ook hebben we wat meubels vervangen door fijne tweedehands exemplaren in de goede kleur. Maar ook wij zijn nog niet klaar. We zijn de eerste bewoners van deze nieuwbouwwoning uit 2008. Het meeste is nu naar het zin, maar toch. In de keuken steken er nog steeds elektriciteitskabels uit het plafond en onze lamp boven de eettafel ben ik echt spuugzat. We moeten dus nodig een nieuwe hanglamp kopen.Het probleem is alleen dat man en ik het niet eens kunnen worden over wat er moet komen. Ik hou van industriële, stoere robuuste lampen. Landelijk, Scandinavisch design mag ook, als het maar stoere robuuste lampen zijn.

Spotje of barok afdekplaatje

Het probleem van de elektriciteitskabels in de keuken is dat ik er helemaal niets wil. We hebben namelijk een open keuken, dus het licht van de hanglamp boven de eettafel gaat die kant op. Verder hebben we een LED strip onder de vensterbank, dat geeft licht om in te werken aan het aanrecht. In de afzuigkap zitten ook nog drie lampjes, dus die geven genoeg licht boven het fornuis om te kunnen koken, nog meer licht vind ik dan ongezellig. Van mij mag er dus een barok afdekplaatje op. Dat hebben we in de woonkamer ook, dus dan komt dat mooi terug.

Stoere robuuste lampen

Mijn man wil eigenlijk een spotje, zodat het nog nét dat beetje extra licht geeft. Een aantal momenten heb ik al toegegeven, want zoals je ziet, de snoeren zijn industrieel, maar je kunt ook overdrijven. Soms moet je dan in de liefde een concessie doen. Alleen, eenmaal in de winkel, kunnen er dan óf geen keuzes gemaakt worden, of er zijn alleen maar lelijke spotjes. Hence, de snoeren, al vanaf 2008.

Stoere robuuste lampen

Dan de lamp boven de eettafel. Het enige wat er leuk aan is, is dat we er een thema lamp van kunnen maken. Ik heb er namelijk takken tussen gelegd en daaraan kunnen Kerstklokken, Paaseieren, Valentijnshartjes of Sinterklaasmijters en -staffen. Een thematafel ontbreekt bij ons thuis, dus this is the next best thing, zullen we maar zeggen.

Stoere robuuste lampen

Gelukkig kun je de mooiste Lampen online kopen, want om zonder te weten wat je wilt stad en land af te zoeken, vind ik geen goed idee. Mijn voorkeur gaat voor boven de eettafel echt uit naar stoere robuuste lampen, zoals ik al zei. Onderstaande exemplaren bijvoorbeeld, staan hoog op mijn wensenlijstje. Het koper zou bijvoorbeeld ook prima passen bij mijn roze, groen, wit en grijze interieur. In de kast en op de televisiekast staan bijvoorbeeld al koperen accessoires. Zo’n lamp boven de eettafel, zou het geheel dus mooi bij elkaar doen aansluiten.

Stoere robuuste lampen

Ben jij ook zo bezig met je intereur en kunnen jij en je partner het wel eens worden samen? Wat voor soort lamp hangt er bij jou boven de eettafel, of ben jij ook nog op zoek naar de perfecte lamp?

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Jaaaa, de derde lamp vind ik zo tof!!!
    Liefs Iep
    Iep onlangs geplaatst…• IEP & HOP •My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.