Home PERSOONLIJK Strikjes #33 spieken op psz, samen koken & koffie bij oma

Strikjes #33 spieken op psz, samen koken & koffie bij oma

by Marjo

Strikjes #33 spieken op psz, samen koken & koffie bij oma

Vandaag weer een weekoverzicht. Het was er eentje met leuke en lieve strikjes! Echt een fijne week om op terug te kijken. Ondanks dat bijna het geloof in Sinterklaas ten val kwam en het woord kinderlokker aan de vocabulaire van de vijf en driejarige werd toegevoegd.

Twee gesprekken die ik nog niet hoopte te voeren, maar waarvan ik weet dat ze ooit serieus gaan komen. Muppet weet van vreemden en niet met ze meegaan, over de naam en het waarom ben ik nog niet heel specifiek geweest. Geen struisvogelpolitiek, wel een tikje overbeschermend, maar dat is een onderwerp voor een later blog eventueel, niets voor mijn overzicht van strikjes! Bereid je voor op lang leesvoer mét plaatjes!

Hoe een klein diva-drama toch een strikje werd

Maandag begon met een klein, echt klein diva-drama. Kwam door mij hoor, een beetje. Uiteindelijk werd het een strikje. Pollewop wilde graag haar baby mee naar school. Op zich ben ik al niet zo van het meenemen van eigen speelgoed, maar soms maak ik daarop wel een uitzondering. Dit keer was soms. Natuurlijk kwamen we op school zonder baby, die waren we vergeten. Ik zag een driftbui aan de horizon, een drama op uitbarsten, gelukkig had ze redelijk snel door dat ik (gelukkig wonen we dichtbij) al lang van plan was om nog even snel de pop op te halen en werd de drama diva weer haar lieve zelf. Toen ik terug kwam op school, was ze zo lief in de huishoek aan het spelen, dat ik gewoon even en tijdje stil heb staan kijken. Prachtig. Heerlijk om te zien hoe ze helemaal op kan gaan in haar spel en hoe ze zich thuis voelt. Ook het moment dat ze het doorhad was zo lief, ze ging meteen alsof ranja voor me regelen en een lekkere appel, wat wil je nog meer.

Het uitzwaaien sta ik ook nog steeds versteld van, ik hoor over de grootste drama’s, zie ze ook wel, krijg altijd de neiging om de moeder of vader in deze een knuffel te geven en koester het feit dat ik voor de mijne soms niet snel genoeg weg kan gaan en dat Pollwop meestal blij voor het raam staat te zwaaien. Bij het ophalen, rent ze naar me toe en vliegt me om mijn nek, dus ook weg en naar huis gaan, gaat super soepel.

Strikjes #33 spieken op psz, samen koken & koffie bij oma

Koffie bij oma

Woensdag was ik vrij, normaal werk ik dan en ben ik op maandag en dinsdag vrij. Heerlijk had ik bedacht, normaal zie ik Muppet maandag pas om half vier en moet hij heel snel daarna naar zwemles en ook de dinsdag hebben we pas tijd voor ons om half vier. Nu een hele vrije woensdagmiddag met z’n drietjes. Tenminste, dat dacht ik, tot dinsdagavond. Of er iemand mocht komen spelen. Eerste reactie: “Noooooo”. Ingeslikt hoor. Op woensdag met iemand spelen is ook wel heel leuk. Als er om half vier een kindje meekomt is dat niet zo heel lang en altijd te snel voorbij. Meteen maar even met de mama geappt. Dan stond die woensdag niet voor niets op het schoolplein, er kon ook wel bij ons geluncht worden immers. Alles geregeld.

’s Morgens met Pollewop lekker pannenkoekjes gehaald en ook nog het avondeten. Het was eventjes geleden en zo gezellig! Samen dansen en ouwehoeren in de winkel. Dame alles op de band gooien (soms iets te letterlijk) en een aantal boodschapjes in haar eigen tas. De tas die mama uiteindelijk naar huis droeg natuurlijk. Ik heb die ochtend nog even gewerkt, we hebben doktertje gespeeld en we hebben samen nog even een spelletje gedaan:

Strikjes #33 spieken op psz, samen koken & koffie bij oma

Met z’n tweetjes hebben we ook de jongens gehaald en hebben we (met name de jongens) heerlijk de pannenkoeken gegeten. Het was fijn in de zon, dus na het eten, zijn de kinderen heerlijk naar buiten gegaan. Ik heb de boel opgeruimd en daarna zijn we naar het schoolplein gegaan om te spelen. Op het moment dat het bijna tijd was voor het vriendje om naar huis te gaan, moest Muppet nodig. Oma woont dichterbij de achterkant van de school waar we inmiddels waren gaan spelen, dus daar maar snel naar toe. Het vriendje was toen wel klaar met spelen zei hij, dus hij is naar huis gefietst en wij zijn bij oma gebleven voor een kopje koffie. Aangezien dat niet zo vaak zo uitkomt, was het extra knus en schattig. Die kleine dingen, doen het hem zo. Oma was nog van plan te wandelen, dus dat hebben we met z’n viertjes om de vijver gedaan, genieten. Eenmaal thuis ben ik (dit keer op tijd) gaan koken, uit een pakje. Roti, en het was zalig. Die komt op ons lijstje van keuzemenu’s.

Strikjes #33 spieken op psz, samen koken & koffie bij oma

een onverwachtte doos

De werkdag donderdag was lang, toch werd het weer tijd om naar huis te gaan. Eenmaal thuis stond er een leuke verrassing te wachten. Altijd fijn die onverwachte dozen en pakjes. Materialistisch, maar erg grote strikjes. Voorzichtig de doos opengemaakt. Mijn hart maakte een sprongetje, ik probeer het gebruik van pakjes en vers in balans te houden. Verban de pakjes dus niet compleet uit mijn keuken. Ik houd van soep. Vind het een gezellige maaltijd, een makkelijke maaltijd en het vult. Van dit pakketje ga mét inspiratie uit het bijgeleverde receptenboek, vast binnenkort iets lekkers maken.

Nagenietende puber

Als een puber fietste ik vrijdagavond laat naar huis. Nagenietend van een gezellige avond, met een fles rosé in de hand. Voor onderweg, grapte iemand op Facebook. Voor als ik gezellige mensen tegenkom onderweg, grapte ik terug. Reden was dat ik even weer op de middelbare school zat. Herinneringen ophalen en bijkletsen, alweer. Tweede afspraakje, met dezelfde mensen als tijdens de eerste vergadering. Flauwe grappen vlogen over tafel, leuke herinneringen en verdrietige. Leraren, lessen, dingetjes. Bijzonder hoeveel de rest nog wist, merk dat ik er wel heel veel van kwijt ben. Benieuwd welke verhalen er op het uiteindelijke feestje, want dat wordt het, weer boven komen. Gastenlijst is klaar, het is geen officiële reünie. Mail adressen zijn opgevraagd. Binnenkort maar eens een datum prikken.

Zaterdag Kermisdag

Kermis in Veendam! Niet groot, maar natuurlijk wel even er naar toe. Eerst door de wasstraat, voor Pollewop nog wel een beetje spannend. Zo aandoenlijk om te zien hoe ze zich stoer hield. Om op te vreten. Nog even via de Hema, want mijn foundation was op. Ik ben niet merkvast, wilde er even heen om naar een blender te kijken, dus we waren er toch. Natuurlijk verwende ik mezelf met twee verschillende, een nagellakje én een nieuwe mascara, zo fijn!

Vanaf daar door naar de kermis op het Museumplein. In mezelf mopperend over hoe belachelijk duur het is, toch maar vier ritjes in de draaimolen. Tactiek. Twee ritjes per persoon. Eentje nu en eentje op de terugweg. Werkt meestal prima. Touwtje trekken voor nog minder dan rommelmarktmeuk. Ik kan me niet herinneren dat wij zulke troep kregen. Vroeger was het voor mijn idee nog een beetje Action kwaliteit, nu hoef je er maar naar te kijken of de haarknipjes of kroontjes liggen doormidden. Wat echt gaaf was, waren de trampolines. Volgende keer slaan we alles over en gaan ze maar drie keer in de draaimolen en tien minuten op de trampoline denk ik.

Strikjes #33 spieken op psz, samen koken & koffie bij oma

Thuis hebben we heerlijk sinds lange tijd weer Sonja Bakker-pasta gegeten. Zelf Muppet had een heel bord vol leeg. Inclusief de bleekselderij en worteltjes dus kindproof!

& zondag, was als vanouds een relaxdag! Ik heb tot half negen kunnen slapen, dat was al een enorme strik. Met z’n drietjes in het grote bed blijven knoedel’n tot Pollewop er wel klaar mee was. Langzaam opgestaan en heerlijk gebruncht. Bordpelletjes gedaan, met de Xbox gespeeld, ik heb veel kunnen werken dankzij mijn man en de kinderen, we konden gewoon een beetje omklooien, zaligheid.

Wat was het grootste strikje van jouw week? 

MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.