Home MAMA Strikjes #60 winterkou, pepernoten bakken en leuke pakketjes

Strikjes #60 winterkou, pepernoten bakken en leuke pakketjes

by Marjo
Strikjes #60 winterkou, pepernoten bakken en leuke pakketjes

Ze zijn er weer, elke maandag! De strikjes! Het blijft een weekoverzicht van zondag tot zondag, dus in dit geval neem ik je mee in mijn week  van 27 november tot maandag 5 december. Het was een fijne week, ondanks dat de zwangerschap een moeizame is. Maar dat is binnenkort te lezen in mijn zwangerschapsupdates.

Door het gebrek aan energie en de kwaaltjes loop ik ietwat achter met alle artikelen die ik wil schrijven, zoveel ideeën zo weinig tijd. Gisteren zag ik 136 concepten en duizenden mailtjes staan, dus stap voor stap maar zoveel mogelijk doen. Het geeft energie en het kost energie. Gek is dat. De hoogtepunten van deze week? het spelen met de cadeautjes op de zondagen, het pepernoten bakken met de kleuters en peuters en veel liefs en liefde en leuke pakketjes.

Strikjes #60 winterkou, pepernoten bakken en leuke pakketjes

Zaterdag 26 november vierden we onze eerste pakjes avond! Het was gedeeltelijk overdag, zoals we altijd doen. De eerste keer was bij mijn schoonouders. Met z’n zesjes, lekker knus. Ze zijn ontzettend verwend en zondag vierden we de eerste day after sinterklaas in pyjama’s en met het speelgoed. Kneuterig en truttig, precies waar ik van hou!

Strikjes #60 winterkou, pepernoten bakken en leuke pakketjes

Van glitterspraypennen van Trolls tot een echte dinosaurus en ouderwetse spelletjes. Heerlijkheid! Genieten en koesteren. Ook bijzonder, omdat het de laatste keer met z’n viertjes is. Dankzij de cadeautjes voor mini nummer drie, wordt het ook steeds echter dat we een kindje verwachten en er straks drie hooligans zijn.

Gilmore Girls: A Year in the Life

Wat héb ik er naar uit gekeken en eerlijk is eerlijk, ik heb speciaal maandag en dinsdag gereserveerd om op Netflix alle vier de seizoenen te kijken. De kinderen hebben er niet onder geleden, de rest wel. Het blog, het huishouden, alles lag stil. Het was het waard. The Last Four Words lieten me flabbegasted achter. De opbouw er naar toe was als vanouds, jeugdsentiment. De musical (verder geen spoilers of zo hoor) die kon me gestolen worden, de rest was genieten.

Maandag begon met een heerlijke frisse neus. Vrijdag waren we een middagje Wildlands en hebben ze me met z’n drietjes van het werk opgehaald. Zo’n fijn moment om ze zo blij en zwaaiend achter in de auto te zien zitten. Mijn fiets stond daardoor nog wel op het werk, dus die heb ik in een mooi ochtend zonnetje wandelend opgehaald.

Strikjes #60 winterkou, pepernoten bakken en leuke pakketjes

Pepernoten bakken

Dinsdag was het nog kouder dan maandag, het voelde echt eindelijk als winter! Ik vind het wel fijn eigenlijk. Toch zette ik voor het eerst een muts op! Nat haar en vrieskou blijven een slechte combinatie. ’s Middags gingen we met de kleuters en peuters samen pepernootjes bakken. Zo schattig, die kleine handjes druk aan het bolletjes maken. Gelukkig woon ik dicht bij school. De peuters hadden alleen een klein oventje, daar konden de kinderen dan wel even kijken hoe het de oven in ging, maar de rest ging bij mij thuis in de oven. Eén van de moeders ging gezellig mee. Na de tweede lading was het zelfs inmiddels half vier, maar de kinderen hebben heerlijk gesmuld!

Strikjes #60 winterkou, pepernoten bakken en leuke pakketjes

Voorproefje op Kerst

Donderdag voelde het een beetje als kerst. René had de zwangerbox opgehaald en ondanks dat het een reclamepakketje is, waren we wel heel benieuwd of het in de jaren veranderd is. Ik was blij verrast. Binnenkort laat ik op het blog zien wat er in zat. Behalve dat ontving ik deze week ook mijn gewonnen bar ketting (tijdens de facebookveiling van Zielsveel) én kreeg ik van de auteurs van de Milaboekjes de knuffel waar ik verliefd op werd, Meneertje Hoppiepap thuis gestuurd. Zo lief!

Trots mama momentje

Vrijdag had ik een enorm trots mama moment. Elynn kreeg een werkje mee naar huis en even dacht ik dat ze een opdracht van Thomas aan die van haar hadden geniet. Het ging om de letter S en ze moesten de plaatjes kleuren van woorden die beginnen met de letter S. Ze had ze allemaal goed én op het kadootje zat een strikje en die had ze ook ingekleurd!! Nog maar vier jaar en dan al zo precies. Geweldig!

We sliepen die avond voor het eerst op onze nieuwe kamer. Mijn man heeft de zolder verbouwd tot een prachtig plekje voor ons samen. Mijn werkplek is nog niet helemaal klaar, maar het slaapgedeelte was zo ver af, dat we ook het bed er maar neer gezet hebben. Konden we zo het weekend over een beetje wennen.

Zaterdag vierden we voor de twee keer Pakjesavond, maar over onze avonden volgt een apart blog. De nieuwe pyjama’s moesten meteen aan natuurlijk. We besloten om ze dan maar de schoenen en jas er bij aan te doen op weg naar huis. Ineens leek het de kinderen ook wel een goed idee om te blijven slapen. Ze hadden immers hun pyjama al aan…. Met de twee liefste snoetjes van de wereld keken ze opa en oma aan en was het geregeld.

Lazy Sunday

Zondag deden we wat we het liefste doen. Eerst een halve dag met z’n tweetjes en later op de dag met z’n viertjes. De kinderen werden lekker in hun pyjamaatjes gebracht. De ochtend heb ik heerlijk gewerkt, veel mail weggewerkt en opgeschoond, met duizenden mailtjes (en ik overdrijf niet) werd het tijd immers. Ook dit keer hebben ze fantastische cadeautjes gekregen, praktisch afgewisseld met speelgoed én schandalige verwennerij. Omdat het kan.

Het was heerlijk om weer eens strikjes te schrijven, even terugblikken op de mooie momenten. Het maakt me extra dankbaar en tovert een glimlach op mijn gezicht. Naturlijk hoop ik ook dat jullie het leuk vinden om zo mee te kijken in mijn leven. Ik vind het zo belangrijk om te genieten van de kleine dingen in het leven, die daardoor groots kunnen zijn. De frisse winterse kou door je lijf. De stralen van de ochtendzon. De trots die ik voel als ik naar mijn kinderen kijk. De liefde wanneer ik naar mijn gezin kijk.

strikjes-60-winterkou-pepernoten-bakken-en-leuke-pakketjes-6

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ook mijn kinderen zijn bij vlagen onuitstaanbaar en er zijn genoeg momenten zonder bloed onder mijn nagels. Maar wanneer die twee armpjes dan om mijn nek gaan en er in mijn oor gefuilsters wordt dat ik de liefste ben, is dat alles zo weer vergeten!

♥MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.