Home | NEW IN | The Tribute Battle of the Bands & B&B vol Liefde

The Tribute Battle of the Bands & B&B vol Liefde

by Gastauteur
Lang leve de liefde

Door Carin – Het weekend zit er weer op en voor het tijd is voor een verse, nieuwe week blik ik nog even met jullie terug op het weekend. De route? We gaan van The Tribute Battle of the Bands via ‘Wie is de Mol’ naar de kandidaten voor het nieuwe seizoen van B&B vol Liefde. Ze zijn zo vaak op tv te zien, dat ik er wel iets van moét vinden.

Afgelopen vrijdagavond was de finale van The Tribute Battle of the Bands. En die finale stond als een huis met steengoede tribute bands. Maar er kan er maar 1 de winnaar zijn en dat was Bouke. Bouke Scholten uit Emmen. De Elvis-imitator, met zijn band ‘the Elvis matters band’.

The Tribute Battle of the Bands & B&B vol Liefde En over die bandnaam van de mannen moet misschien nog maar eens nagedacht worden, want ik moest nu meteen denken aan Alvin and the Chipmunks.

The Tribute Battle of the Bands – My Way en Suspicious Minds

Bouke vertolkte in de finale 2 liedjes, My Way en Suspicious Minds en met beide blies hij de jury volledig weg. Voor het laatste liedje kreeg hij zelfs unaniem 3 tienen. De prijs? Optreden met je band in de Ziggo Dome tijdens de Tribute-avond. De werkelijkheid: 3 avonden in een uitverkocht Ziggo Dome optreden, wat zingen voor 50.000 mensen betekent. Een droom die uitkomt voor Bouke lijkt mij!

Wie is de mol

De overgebleven 6 kandidaten gingen op roadtrip door een prachtig Zuid-Afrika. Verdeeld in 2 drietallen: Jurre, Ranomi en Nabil samen en in de andere auto Soy, Daniël en Anke.

Wat hadden de struisvogels ter plaatse een werk gedaan om de opdrachten te kunnen laten plaatsvinden: ze hebben tientallen eieren geleverd. En bij een opdracht met als titel ‘op eieren lopen’ zou je verwachten dat de deelnemers extra voorzichtig zijn. Nou, dat viel tegen. Nog voor de opdracht goed en wel begon stapte Daniël onbeholpen op het eerste struisvogelei. Dat daar natuurlijk niet best tegen kon: kapot. Toen ik hem vervolgens een ei met €1000 zag negeren wist ik toch even zeker dat hij de Mol is. Maar dan de rest van de aflevering weer fanatiek mee doen en zelfs voor het geld in de pot kiezen.

The Tribute Battle of the Bands & B&B vol Liefde

En waarom gaf Nabil aan het begin van de aflevering zijn joker aan Ranomi? Alleen een mol heeft toch geen jokers nodig? Onderweg konden de deelnemers ervoor kiezen om voor €500 een kist met de eigen naam erop te kopen. Op Daniël en Jurre na, koos iedereen voor deze ‘kans’. Een kans, maar een kans op wat? Uiteindelijk bleken Soy, Ranomi, Nabil en Anke een stoel te hebben gekocht. Een stoel die gratis deelname gaf aan de eleminatie.

Opgemaakte paling

Jurre was zo blij dat hij niet voor zichzelf had gekozen dat ik even dacht dat hij flauw zou vallen van de opwinding. Over Jurre gesproken.. We moeten wel even met z’n allen weten dat Jurre er niet als een opgemaakte paling wil uitzien op tv. En daarom poedert hij dagelijks keurig zijn koppie. Ik zou een nieuwe vergelijking kunnen maken, maar dat doe ik Jurre niet aan. Hij is gewoon te onhandig om de mol te kunnen zijn, dus ik laat hem lekker poederen.

Wie is het wel? Is het Anke? Die eerst beslist geen kist met haar naam erop wilde en toen ineens toch wel? Wist zij dat er een stoel voor de eleminatie in zat? Of toch Soy, die aan het begin van de aflevering zei dat hij bang was dat de afvaller niemand meer zou zien voor hij naar het afvallershotel zou gaan? Want dat gebeurde namelijk precies.. Nabil was de laatste die zijn scherm te zien kreeg toen alle anderen de ruimte al hadden verlaten. En dat scherm was genadeloos: rood..

B&B vol Liefde; Mount Joy

Omdat het wat veel wordt om ze hier allemaal voor te stellen pik ik er een aantal kandidaten uit. Allereerst is daar Joy. Woonachtig in het Spaanse Malaga. Opgegroeid op Bali, waar hij een leven vol vrijheid en zelfstandigheid leefde. En dat nam hij mee naar Malaga.

Ondanks zijn jonge leeftijd, hij is pas 25, zoekt hij via het programma naar een vrouw, die hem kan helpen bij het runnen van zijn b&b, het bouwen en verkopen van campers en die hem steunt in al zijn plannen. In ruil daarvoor mag je wonen op Mount Joy, want Joy woont op zijn eigen berg.

Spiritualiteit, energieën en familieopstellingen

Dan hebben we in Frankrijk Walter. Walter is 54 jaar en op zoek naar verdieping in zijn leven. Walter woont in het Franse paradijs in de Correze en daar houd hij zich bezig met ‘energieën’, familieopstellingen. Gewoon even voor de zekerheid.. als ik schrijf, moet ik dan meteen mijn hele familie meebrengen bij de eerste ontmoeting? Ook doet hij healings en geeft workshops. De vrouw die hij zoekt moet spiritueel ingesteld zijn en ervaring met tantra is een pré. Walter zoekt dus niet echt een doorsnee vrouw als ik het goed begrijp. Ik hoop voor hem dat zij die hij zoekt toch schrijft.

Optimistische, stoere vrolijkerd

Komen we bij Debbie in het Spaanse Catalonië. Daar heeft ze een b&b in de vorm van een kleurrijke plek met pipowagens. Naast zorgen voor haar gasten houdt ze zich bezig met retraites en yoga. Ze zoekt een optimistische, stoere vrolijkerd die van gezelligheid houdt. En ik voorspel dat de man die daar belandt heel goed wordt in het lezen van glazen bollen en het doen van circusacts.

Kesthouse met frikandellen en kroketten

In Thailand woont de Rotterdammert Martijn. Hij runt daar een ‘kesthouse’ waar je frikadellen en kroketten kunt krijgen en kunt luisteren naar muziek van Hazes. Hoe Nederlands wil je het als vrouw hebben? Kun je Martijn meteen leren dat het ‘guesthouse’ is..

Liefde voor boeken

In Frankrijk woont docente Nederland en Frans Petri. Petri is op en top gelukkig en heel zelfstandig, maar een man met humor ontbreekt. Hij moet wel haar liefde voor boeken accepteren, want Petri is lid van de boekenclub en haar kamers hebben namen van Franse schrijfsters. Maar kijkend naar het filmpje van Petri zie ik, naast een vriendelijke dame, eigenlijk maar 1 ding: die snelweg boven haar ogen. Laten we zeggen dat ze ‘sprekende wenkbrauwen’ heeft en hoe is dat dan als je als man naast Petri wakker wordt? Ik hoop alleen maar dat de man die haar schrijft ’s nachts niet met een Bert-van-Ernie-knuffel slaapt.

Bourgondische man vol initiatieven 

En dan moet ik het nog even met jullie hebben over Marian uit Portugal. Een 68-jarige dame die buitengewoon van het leven geniet. In haar luxe villa in de Algarve. Met een glaasje wit uiteraard. En haar chihuahua Amy.

Want die mag overal mee naar toe. En Marian is het levende bewijs dat hond en baas écht op elkaar gaan lijken als ze samen zijn. Marian is dol op golf en dat zou ze graag samen doen met die Bourgondische man die nog vol initiatieven zit. En natuurlijk moet hij levensgenieter zijn. Maar ik moet toch mijn angst over Marian met jullie delen. Marian slaat dus graag een balletje en hondje Amy mag mee. En op zo’n grote golfbaan zit er misschien niet zoveel verschil in grootte tussen een golfballetje en hondje Amy?

Wat nou als Marian, helemaal hotel-de-botel verliefd nèt even niet goed oplet en een hole-in-one scoort met die lieve kleine gestoffeerde loempia Amy? Ik moet er niet aan denken.. Tot volgende week!

Photo by Francisco Andreotti on Unsplash

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.